دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
11 شهريور 1397 - 20:23
در نشست تشکل‌های کارگری با بندپی مطرح شد؛

قرارداد موقت ۹۵ درصد از کارگران ایرانی/تأمین اجتماعی مستقل شود

اعضای تشکل‌های کارگری سراسر کشور امروز در نشستی صمیمی با سرپرست وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی دیدار و گفتگو کردند.
کد خبر : 308489

به گزارش گروه اقتصادی آنا از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، نمایندگان تشکل‌های کارگری سراسر کشور در اولین دیدار خود با سرپرست وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به بیان دیدگاه‌ها، نقطه‌نظرات و مسائل خود در این حوزه پرداختند.


نمایندگان تشکل‌های کارگری با اعلام حمایت از برنامه‌های محسنی بندپی هر یک جداگانه چالش‌ها و موضوعات این بخش را مورد بررسی قرار دادند.


محسنی بندپی در نخستین نشست خود با تشکل­‌های کارگری سراسر کشور گفت: مطالبه‌گری کارگران به حق است و ما آمادگی داریم که با همه تشکل‌­های کارگری همفکری داشته باشیم تا موضوعات مطروحه از سوی آنان به نتیجه برسد.


وی افزود: نکات مهمی که امروز از سوی تشکل‌­های کارگری به عنوان دغدغه‌های اصلی آنان عنوان شد را مورد تأکید قرار می‌دهیم. یقیناً امنیت شغلی و ثبات شغلی یکی از موضوعات اصلی و اساسی این وزارتخانه نیز هست. در بحث امنیت شغلی و ماهیت افرادی که به­ صورت دائم کار می‌کنند ولی از قرارداد موقت برخوردار هستند موضوع را پی‌گیری می‌کنیم‌.


سرپرست وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: در بحث معیشت هم همان‌طور که اطلاع دارید هم‌اکنون دو برنامه را از سوی دولت دنبال می‌کنیم. این برنامه‌ها به‌نحوی است که همه آحاد جامعه بتوانند در آن قرار گیرند. از سوی دیگر سعی می‌کنیم کمک‌های ویژه به اقشار آسیب‌پذیر را هم از طریق دولت پی‌گیری کنیم.


وی افزود: در خصوص استقلال تأمین اجتماعی نیز اتخاذ هرگونه تصمیمات باید مبتنی بر تأیید و حمایت از سوی جامعه کارگری و کارفرمایی باشد.


بندپی خاطرنشان کرد: یکی از موضوعاتی که در بحث امنیت شغلی به‌طور جدی آن را پیگیری کرده‌ایم، ایجاد ستاد صیانت از اشتغال‌های موجود است. همچنین در رابطه با ادامه فعالیت سامانه جامع روابط کار نیز تأکیدمان بر ارائه خدمات از سوی این سامانه به جامعه کارگری و کارفرمایی کشور است.


طرح مطالبات کارگری یکی از اولویت‌های اصلی و اساسی جامعه کارگری است


در ابتدای نشست علی اولیا بیگی رئیس هیأت‌مدیره کانون عالی هماهنگی شوراهای اسلامی کار سراسر کشور به بیان دیدگاه‌های خود پرداخت و گفت: طرح مطالبات کارگری یکی از اولویت‌های اصلی و اساسی جامعه کارگری از سوی سرپرست وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است.


وی افزود: با شناختی که از شما سراغ داریم امیدواریم دغدغه‌های جامعه کارگری نیز مورد پیگیری قرار گیرد. در حال حاضر مهمترین مشکلات جامعه کارگری که به عنوان اصلی‌ترین موضوع نیز مدنظر است بحث امنیت شغلی است. امروز بیش از 95 درصد کارگران که در قالب ماهیت دائم مشغول به کار هستند، اما متأسفانه با قراردادهای موقت به کار گرفته شده‌­اند. بنابراین ایجاد امنیت و ثبات شغلی به‌عنوان مطالبه جدی مطرح است و کارگران انتظار دارند که سرپرست وزارت کار آن را به‌عنوان اولویت اصلی دنبال کند.


علی‌بیگی رئیس هیأت مدیره کانون عالی هماهنگی شوراهای اسلامی کار سراسر کشور افزود: بحث دیگر معیشت کارگران است. امروز با توجه به فراز و نشیبی که در بازار به‌وجود آمده، معیشت کارگران با مشکل مواجه شده است که انتظار داریم دولت در این خصوص چاره‌اندیشی کند.


این نشست شروع خوبی برای دستیابی به نقاط مشترک است


حسن صادقی رئیس اتحادیه پیش­کسوتان جامعه کارگری گفت: فکر می‌کنم به آقای بندپی باید تبریک گفت که شروع خوبی را با تشکل­‌های کارگری داشتند و البته نمایندگان تشکل­‌ها امروز دغدغه کارگران را به‌درستی عنوان کردند.


وی تعامل جدی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در دوره سرپرستی بندپی در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی را یکی از مطالبات جامعه کارگری عنوان کرد و گفت : یقیناً این نشست شروع خوبی برای دستیابی به نقاط مشترکی است که شرکای اجتماعی و دولت می‌توانند با یکدیگر داشته باشند. جایگزین کردن قانون به‌جای بخشنامه و دستورالعمل در حوزه روابط کار هم به نظر مهم است که می‌بایست آن را مورد تأکید قرار دهید.


وی تدوین ماده 7 قانون کار در مورد قراردادهای موقت کار را با اهمیت ارزیابی کرد و گفت: استقلال صندوق‌ها و ورودی و خروجی آنها و به‌ویژه تقویت حوزه تأمین اجتماعی از سوی شورای عالی تأمین اجتماعی و با اضافه کردن یک متمم به ماده 17 تأمین اجتماعی موجب استقلال تأمین اجتماعی می‌شود.


بحث امنیت شغلی و معیشت کارگران یکی از اولویت‌های اصلی جامعه کارگری است


فتح‌اللهی رئیس هیأت مدیره کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران ایران بحث امنیت شغلی و معیشت کارگران را یکی از اولویت‌های اصلی جامعه کارگری دانست و گفت: دولت باید پشتیبانی لازم را از حقوق کارگران داشته باشد.


وی افزود: توزیع سبد کالا و حمایت از کارگران در این مسیر می‌تواند دغدغه کارگران را کاهش دهد. امنیت شغلی هم به‌عنوان دغدغه‌ای است که از سوی کارگران همواره مطرح بوده است که امیدواریم و انتظار داریم در دوره شما نیز بیش از پیش شاهد حمایت‌های وزارتخانه باشیم.


سه مطالبه اصلی تشکل‌یابی، تأمین معیشت و امنیت شغلی، سه ضلع پیشرفت حوزه کارگری


خدایی عضو هیأت مدیره کانون عالی شوراهای اسلامی و عضو شورای عالی کار گفت: سه مطالبه اصلی تشکل‌یابی، تأمین معیشت و امنیت شغلی، سه ضلع پیشرفت حوزه کارگری است و شورای عالی کار به عنوان مهم‌ترین نماد و معرف این سه جانبه‌گرایی است.


وی افزود: امنیت شغلی کارگران به‌عنوان مهمترین دغدغه جامعه کارگری است. درخواست نمایندگان کارگری پیگیری موضوع تبصره یک ماده 7 قانون کار در دولت است که به‌عنوان یک گام مهم در جهت امنیت شغلی کارگران است.


رئیس هیأت مدیره کانون عالی شوراهای اسلامی استان تهران افزود: تقویت تشکل‌های کارگری دیگر مطالبه جامعه کارگری است که بر آن تأکید داریم. از سوی دیگر معیشت کارگران به عنوان یکی از دغدغه‌های مهم جامعه کارگران و تشکل‌های کارگری است که با توجه به نوسانات قیمت و تورم به‌وجود آمده در حال حاضر حقوق کارگران فقط بخشی از هزینه زندگی آنان را تأمین می‌کند.


وی گفت: در این شرایط که همه مؤلفه‌­های تولید افزایش یافته، موضوع افزایش دستمزد کارگران به عنوان یکی از مؤلفه‌های تولید هم موضوعیت یافته و تشکیل جلسه شورای عالی کار برای ترمیم دستمزد کارگران ضروری است.


خدایی افزود: موضوع دیگری که باید مورد توجه قرار گیرد، جلوگیری از به حاشیه بردن سامانه جامع روابط کار است. این سامانه به‌عنوان یک ابزار شفاف‌سازی باید مورد توجه بیشتری قرار گیرد و از دست‌اندازی و به حاشیه بردن آن توسط اشخاص یا نهادهای دیگر باید جلوگیری شود.


انتهای پیام/4076/خ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب