گامی مهم در عملیاتی کردن سامانه ساها/ برگزاری دوره آموزشی ISO 17025 در همدان
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، مدیر دفتر ارتباط با صنعت و جامعه دانشگاه آزاد اسلامی همدان در کارگاه آموزشی استاندارد 17025 بیان کرد: با توجه به حساسیت موضوع سامانه " ساها " آزمایشگاه های همکار دانشگاه آزاد اسلامی که قابلیت های تجهیزات آزمایشگاهی واحدهای دانشگاه آزاد را به سمت تجاری سازی رهنمون میشود، استقرار نظام کیفی 17025 یک الزام و این دوره آموزشی اولین قدم در امر آشنایی عوامل دستاندرکار با این نظام است.
مدیرکل اداره استاندارد همدان هم با شرکت در این دوره آموزشی، با ابراز خرسندی از حضور در بین فرهیختگان دانشگاهی، گفت: تولید ثروت از طریق دانش فنی ، مهمترین و پایدارترین روش توسعه است
سید سعید میرنظامی تصریح کرد: دانشگاه آزاد اسلامی با جدیت در این راه قدم برداشته است و مطمئن هستیم در برنامههای آتی خود به بهترین روش آن را اجرا خواهد کرد.
در ادامه مدرس دوره "آموزشی ISO 17025" گفت: استاندارد سازی آزمایشگاهها در واقع بستر مناسبی جهت استفاده بهینه از تجهیزات، امکانات و نیروی متخصص موجود در آنها است. به طور کلی استانداردسازی سبب ایجاد اطمینان و اعتماد نسبت به نتایج آزمون شده، بهره وری آزمایشگاهها را افزایش داده و سبب می شود هزینهای که در کشور صرف انجام آزمون می شود، هدفمند شود.
علی رنجبران تصریح کرد: سیستم مدیریت کیفیت آزمایشگاههای آزمون و کالیبراسیون بر اساس ISO/IEC 17025 ، برای اولین بار در سال1999 توسط سازمان بین المللی استانداردسازی ( ISO) و کمیسیون علوم الکترونیکی بین المللی ( IEC) ارائه شدهاست.
رئیس توسعه سیستمهای منطقه 7 شرکت ملی گاز ایران اظهار کرد: این استاندارد مهم ترین استاندارد آزمایشگاه های کالیبراسیون و آزمون در سراسر جهان است و برقراری آن در هر آزمایشگاه به این مفهوم است که آزمایشگاه از لحاظ فنی و مدیریتی صلاحیت مناسب را دارا می باشد و قادر به تولید نتایج دقیق و صحیح آزمون و / یا داده های کالیبراسیون قابل اعتماد است.
وی گفت: این استاندارد در حال حاضر در ایران و بسیار از کشورهای جهان پیادهسازی میشود و تا سال 2012 میلادی، 79 کشور نسبت به استقرار استاندارد ISO/IEC 17025 ، در آزمایشگاههای کشورشان اقدام و نتایج صادره از هر یک از این آزمایشگاهها در این کشورها دارای اعتبار است.
رنجبران اظهار کرد: پیادهسازی این سیستم ضمن رعایت الزامات فنی و مدیریتی مربوطه، سبب نظم بخشی به امور جاری آزمایشگاههای آزمون و کالیبراسیون شده و یکپارچگی صحت عملکرد سیستم را تضمین میکند.
مدرس این دوره منافع حاصل از استقرار و تضمین عملکرد سیستمهای مدیریت کیفیت آزمایشگاههای آزمون و کالیبراسیون را حذف آزمون و بازرسی های اضافی در مبادی ورودی و خروجی و گمرکات و بالطبع کاهش هزینه های تحمیل شده به مصرف کنندگان، تسهیل در امور تجارت و بازرگانی بین کشورها، سهولت یافتن علل خطا در عملکرد آزمایشگاهها، تضمین سلامت، ایمنی و بهداشت مصرف کنندگان و غیره را برشمرد.
در این دوره آموزشی همکاران معاونت پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی از واحدهای همدان، ملایر، تویسرکان، کرمانشاه و سنندج حضور داشتند.
انتهای پیام/