عکاسی بدون سانسور در مناطق محروم
حیدر رضایی در گفتگو با خبرنگار حوزه هنرهای تجسمی گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، برگزاری تورهای عکاسی مناطق محروم را که با مشارکت عکاسان رسانهها برگزار میشود، با هدف انعکاس دردها و نیازهای مردمان مناطق محروم عنوان کرد و گفت: در راستای سیاستهای جدید کمیته امداد امام خمینی که نمایش توانمندیها و فرصتهای اقتصادی مناطق محروم است، سعی کردیم تا با مشارکت عکاسان رسانهها، سرمایهها و ظرفیتهای اقتصادی این مناطق را به خیرین و کارآفرینان داخلی و خارجی نشان دهیم.
وی به بضاعت اندک جامعه عکاسان در تأمین هزینههای سفر و تولید مجموعههای عکس مستند در استانهای مختلف اشاره کرد و افزود: در سال 1394 و با حضور پرویز فتاح در کمیته امداد امام خمینی، فضای رسانهای حاکم بر این سازمان تغییر کرد و از پیشنهاد بنده مبنی بر برگزاری این چنین تورهایی در مناطق محروم، استقبال شد و تاکنون 12 تور را در مناطق مختلف کشور برگزار کردیم.
این عکاس مستند، سیاست کمیته امداد در برگزاری این گونه برنامهها را فراتر از یک نمایش ساده و تبلیغاتی عنوان کرد.
وی ادامه داد: بر خلاف خیلی از سازمانها که با برنامههای فرهنگی و هنری به دنبال نمایش توانمندیها و نقاط قوت خود هستند، باید گفت این موضوع در خصوص کمیته امداد صدق نمیکند و عکاسان هر کجا که احساس کنند نیاز به مستندنگاری دارند، به راحتی و بدون سانسور کار خود را انجام میدهند.
رضایی به برگزاری 11 تور در مدت سه سال اشاره کرد و گفت: در این مدت تورهایی را در مناطق محروم استانهای اردبیل، کردستان، سیستان و بلوچستان، کرمان، خراسانشمالی، کهگیلویه و بویراحمد، گلستان و ... برگزار کردیم که علاوه بر عکاسی سعی شده تا با نقد آثار عکاسان و برگزاری کارگاههای آموزشی اردوهای مفیدتری را برای عکاسان به وجود آوریم.
وی انتخاب عکاسان برای حضور در تورها را بدون هیچگونه نگاه سلیقهای، سیاسی و حزبی دانست و خاطر نشان کرد: سعی کردیم تا در هر سفر از عکاسان حرفهای رسانهها فارغ از هر گونه جریان فکری و جناحی استفاده کنیم و حتی در بعضی اردوها نیز تعداد عکاسان آزاد و مستقل افزایش دادیم.
انتهای پیام/4072/خ
انتهای پیام/