دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
05 شهريور 1397 - 14:05
رئیس سازمان میراث فرهنگی:

انتقال داشته‌های فرهنگی از مسیر گردشگری شدنی است

رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: انتقال داشته‌های فرهنگی از مسیر گردشگری امکان‌پذیر است به‌طوری‌که هر گردشگر در بازگشت از ایران تبدیل به یک سفیر فرهنگی می‌شود.
کد خبر : 307034

به گزارش خبرنگار خبرگزای آنا از همدان، علی اصغر مونسان امروز در آیین افتتاحیه کنفرانس بین‌المللی رویداد همدان 2018 با توجه به مهاجرت معکوس از شهرها به روستاها یادآور شد: جوانان روستایی اقامتگاه‌های بوم‌گردی با دریافت تسهیلاتی در روستاها ایجاد می‌کنند که باعث تحرک و پویایی و اشتغال در روستاها شده است.


وی با بیان اینکه تحرک و پویایی رویدادها باعث ایجاد انرژی مضاعف برای صنعت گردشگری شده است، خاطرنشان کرد: تبریز 2018، جشن‌های ثبت جهانی آثار ایران، نمایشگاه فاخر مشترک با کشورهای خارجی و امروز هم همدان 2018 از جمله این رویدادهاست.


رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تصریح کرد: انتقال داشته‌های فرهنگی از مسیر گردشگری امکان‌پذیر است به طوریکه هر گردشگر در بازگشت از ایران تبدیل به یک سفیر فرهنگی می‌شود و گردشگری با هزینه‌های کم اقتصادی و اجتماعی می‌تواند توسعه را در کشورها رقم بزند.


به گفته وی، امروز صنعت گردشگری خود را به رتبه سوم اقتصاد جهانی رسانده و این مسیر رشد پرشتاب ادامه دارد به‌طوری‌که در سال 2017، هفت درصد رشد گردشگری در دنیا را تجربه کردیم و آمار گردشگران به یک میلیارد و 300 میلیون نفر رسید که عدد بسیار قابل‌ ملاحظه‌ای است و این روند بسیار پرشتاب است.


مونسان افزود: اکنون نیز کارشناسان اقتصادی اذعان دارند که صنعت گردشگری همچنان مسیر ارتقاء و رشدش را با وجود پیشرفت‌ها در حوزه تکنولوژی و هوشمندسازی ادامه خواهد داد.


رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با بیان اینکه کشور ما صنعت گردشگری سه بخش مهم اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی را برعهده دارد، گفت: ارزآوری یکی از مؤلفه‌های گردشگری است به‌طوری‌که ایجاد درآمد بالای داخلی و ایجاد اشتغال با سرمایه‌گذاری پایین از ویژگی‌های این صنعت است.


وی با تأکید بر اینکه گردشگری عامل تحرک همه بخش‌های اقتصادی است، افزود: در بخش اجتماعی نیز گردشگری دارای اهمیت بالایی است به‌طوری‌که یکی از مؤلفه‌های توزیع عادلانه ثروت است که از مسیر گردشگری امکان‌پذیر است.


مونسان جلوگیری از مهاجرت روستائیان را از دیگر ویژگی‌های گردشگری دانست و خاطرنشان کرد: امروز گردشگری باعث مهاجرت معکوس شده و بسیاری از بوم‌گردی‌ها از سوی جوانان روستایی ایجاد می‌شود‌ به‌طوری‌که ایجاد امید و نشاط اجتماعی موضوعی حائز اهمیت است که گردشگری در جوامع ایجاد می‌کند.


رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با بیان اینکه ما تاریخ کهن داریم، افزود: این تمدن بزرگ نیاز به معرفی دارد به‌طوری‌که داشته‌های فرهنگی کشور از طریق گردشگری قابل انتقال است.


مونسان با توجه به اهمیت گردشگری در ایجاد اشتغال، ادامه داد: به ازای هر 10 شغل در دنیا یک شغل مرتبط با گردشگری است که اهمیت این حوزه را نشان می‌دهد.


وی یادآور شد: «ایران غنای بسیار زیاد و ظرفیت زیادی در حوزه گردشگری دارد به‌طوری‌که یک میلیون اثر تاریخی و 34 هزار اثر ثبت‌شده نشان می‌دهد ایران چه ظرفیت‌هایی دارد که همین ظرفیت‌ها ایران را جزء 10 کشور دارای ظرفیت گردشگری می‌کند.»


رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری افزود: همدان می‌تواند یک مقصد جدید گردشگری در کشور باشد چرا که وجود 1800 اثر تاریخی ثبت شده و وضعیت بی‌نظیر آب و هوایی و طبیعی، همدان را جزو پنج استان برتر کشور در امر گردشگری قرار داده است و در یک‌سال گذشته روند رو‌ به‌ رشد بسیار خوبی در گردشگری استان همدان به وجود امده است.


انتهای پیام/4046/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب