بزاق دهان مزه غذا را بهتر میکند
به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از ساینس آلرت، خوشمزه بودن برای هر شخصی متفاوت است اما از منظر علمی یک خوراکی خوشمزه باید چه طعمی داشته باشد؟ غذایی که به دهانتان میگذارید چه ویژگیهایی باید داشته باشد تا زبان و مغز شما از طعم آن لذت ببرد؟ دانشمندان فکر میکنند که جوابی برای این سؤالها پیدا کردهاند.
به گفته دانشمندان، با تغییر رژیم غذایی میتوانید ذائقه خود را نیز تغییر دهید. این امر همچنین میتواند کمک کند تا از طعم غذا یا خوراکی خوشتان بیاید که روزگاری تصور خوردنش حالتان را به هم میزد.
اغلب فکر میکنیم که کاربرد بزاق دهان در بلع غذا و راحت قورت دادن است اما این ماده جادویی تنها نقش روانکننده دهان را ندارد.
99/5 درصد از بزاق دهان انسان از آب تشکیل شده است اما نیم درصد باقیمانده حاوی ترکیبی از مواد شیمیایی است که میتواند مولکولهای غذا را بشکند، از دندانهای ما محافظت کند و حتی در چشیدن طعم غذا نیز کمک کند.
غدد بزاقی پروتئینهایی تولید میکنند که به ترکیب طعمدهنده غذا میچسبند. همچنین طعم و مزه سلولهای گیرنده دهان را نیز میچشند. این پروتئینها حالت ثابتی ندارند.
وقتی به یک موش غذاهای تلخ خورانده شد، نحوه بیان پروتئینهای بزاق دهانش تغییر کرد و در نتیجه رفتارهای تغذیه حیوان نیز عوض شد. بدین ترتیب موش توانست مقدار بیشتری از غذای تلخ را بخورد.
به گفته دانشمندان، این تغییرات سازگاری روانی نبود بلکه یک تغییر بیوشیمیایی در بزاق دهان این موش بود. این پدیده در انسان نیز رخ میدهد.
میتوان از یافتههای اخیر برای تولید غذاها و خوراکیهای سالم استفاده کنند تا همه از طعم آن لذت ببرند.
انتهای پیام/4056/4021
انتهای پیام/