دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
03 شهريور 1397 - 17:00

رویاهای زیبا در ذهن‌های آرام

مطالعات جدید محققان دانشگاه تورکو در فنلاند حاکی از آن است که افرادی که در بیداری آرامش ذهنی بیشتر دارند، رویاهای زیباتر و مثبت‌تری در خواب دارند. این در حالی است که افرادی که در بیداری اضطراب و نگرانی دارند، بیشتر خواب‌های منفی می‌بینند.
کد خبر : 306461

به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از مدیکال اکسپرس، محققان با بررسی خواب افراد به این نتیجه رسیدند که رویاهای ما نشأت گرفته از حالات درونی ما هستند و در واقع سلامت روان فرد را منعکس می‌کنند.


مدت‌هاست که فرض می‌شود محتوای رویاها کلید شناخت میزان آرامش و سلامت ذهنی افراد است. با این حال محققان سال‌هاست که فقط روی خواب افرادی مطالعه می‌کنند که از اختلالات ذهنی رنج می‌برند و در نتیجه اطلاعات کمی در مورد رویاهای افرادی داریم که مشکل ذهنی خاصی ندارند. مثلاً هنوز نمی‌دانیم که آیا افراد شادتر رویاهای شادتر هم دارند یا خیر.


در همین راستا محققان فنلاندی سعی کردند که شکاف میان تحقیقات میان رویاهای افراد با ذهن آرام و ناآرام را پر کنند و در نتیجه بررسی کردند که آیا ذهن‌های آرام در بیداری، رویاهای مثبتی دارند یا خیر. در واقع این نخستین بار است که مطالعه‌ای در مورد ارتباط میان آرامش ذهن و محتوای خواب انجام شده است.


از نظر محققان، آرامش ذهنی حالتی از تعادل و هماهنگی درونی است و وضعیت پیچیده‌تر و مداوم‌تر آن بر اساس تعریفی که در فرهنگ شرقی‌ها آمده است، حالتی است که باعث احساس رضایت و شادی در درون انسان می‌شود.


آنتی روونسو استاد روان‌شناسی و علوم اعصاب شناختی یکی از دانشگاه‌های فنلاندی در این مورد می‌گوید: با وجودی که در مطالعات روان‌شناسی به‌ندرت مستقیماً در مورد شادی و آسایش ذهنی صحبت شده است؛ چند رویکرد معنوی و فلسفی و به طور کلی مکتب فکری در جهان وجود دارند که همواره آرامش ذهن را بستری برای شکوفایی انسان دانسته‌اند و به همین موضوع بسنده کرده‌اند.


در این مطالعه، محققان از شرکت‌کنندگان سالم خواستند تا پرسشنامه‌ای را جواب بدهند تا بتوانند میزان بیماری یا آرامش ذهنی آنها را تخمین بزنند. سپس به این افراد دفترچه خاطراتی داده شد تا هر روز که از خواب بیدار می‌شوند، رویاهایشان را بنویسند و احساسات‌شان را در آن رویاها گزارش دهند.


نتایج نشان داد افرادی که سطح بالاتری از آرامش ذهنی دارند، احساسات روانی مثبت‌تر را نیز در خواب داشتند. در حالی که افرادی با سطوح بالاتر اضطراب، احساسات روانی منفی را گزارش کردند.


انتهای پیام/4056/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب