مجموعه بیانات رهبری درباره ابوعلیسینا به مناسبت روز پزشک
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، روز اول شهریور به پاس بزرگداشت ابوعلیسینا ستاره پرفروغ عرصه طب در ایران، روز پزشک نامیده شده است. پزشکی از جمله مشاغلی است که در سخنان حضرت امام خمینی(ره) نیز بازتاب داشته و در ایشان برخی سخنرانیهایشان به اهمیت، قداست و ارزش شغل پزشکی و پرستاری اشاره کردهاند.
به همین مناسبت به مرور بخشی از بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی درباره این پزشک و حکیم برجسته ایرانی (ابنسینا) میپردازیم.
دانشمندان دوران غفلت دنیا
کشور ما با این سابقه تاریخی و علمی، با این ذخائر عظیم علمی و فکری که ما داشتیم، با آن بزرگان علمای که کشور ما در دوران جهالت و غفلت دنیا اینها را تربیت کرده، ابنسیناها، محمد بن زکریاها، فارابیها، خواجهنصیرها و چه و چه، اینها مال دوران جهالت بشریت است؛ مال قرون وسطی است که هیچ خبری از دانش، هیچ فروغی از دانش در دنیا نبود. این کشوری که یک چنین ظرفیتی و یک چنین استعدادی دارد. (1393/7/13)
قرن ولادت و زندگی ابنسینا
فرض بفرمایید اوج قرون وسطی و تاریکی قرون وسطی چه زمانی است؟ قرنهای دهم و یازدهم و دوازدهم میلادی است یعنی قرنهای چهارم و پنجم و ششم هجری؛ یعنی اوج شکوفایی علمىِ کشورهای اسلامی و در رأس همه ایران. یعنی قرن ولادت و زندگی ابنسینا و رازی و فارابی و دیگران. همه این شخصیتهای بزرگ، آفتابهایی هستند که از این طرف دنیا تابیدند. ابنسینای پزشکی که کتاب «قانون»اش تا اندکی پیش (یعنی بعد از هزار سال) در اروپا به عنوان یک منبع در دانشگاهها مورد مراجعه بوده، یک عالم دینی است؛ آدمی است که در عرفان مینویسد، در فلسفه هم مینویسد. فارابی و دیگران هم همینطور بودند. (1378/7/19)
چند نفر آدم مثل ابنسینا ممکن است دربیاید؟
خدا لعنت کند آن دستهای خائنی را که از زمان قاجاریه و اوجش در زمان پهلوی، این استعدادهایی را که اشاره شد، در این کشور ضایع و تعطیل کردند. ایران مرکز استعداد است؛ مربوط به حالا هم نیست. اصلاً در تاریخ و در همه تحولات اوضاع و جریانات فلکی، مگر چند نفر آدم مثل ابنسینا ممکن است دربیاید؟ فرض کنید که در هر هزار سال، ده نفر از اینها درمیآید. در این هزار سال آخر، اکثر این ده نفر امثال ابنسیناها، فارابیها، خوارزمیها، محمد بن زکریای رازیها - از ایران هستند. اینها پایهگذاران اساسی دانش بشریتند. (1369/10/4)
همزمان با قرون وسطا
بعد از آنکه راه معلومات و علوم روز غربی در ایران باز شد، دستهای خیانتکار و غافل، کاری کردند که این ملت عقب بماند و پیشرفت نکند. سالها و بلکه قرنهای متمادی، ملت ما در اوج قلۀ علم بود و در هیچ جای دنیا در آن دوران، این قدر علوم درخشش نداشت. شما شنیدهاید که قرون وسطی، قرون تاریکی و ظلمات است. امروز هم اروپاییها وقتی میخواهند مردمی را تخطئه کنند، میگویند اینها قرون وسطایی هستند! قرون وسطی، یعنی قرنهای جهالت و ظلمات ملتهای اروپایی. درست همزمان با این قرون، قرون درخشش دانش در ایران و کشورهای اسلامی است. ابنسینا و ابوریحان بیرونی و محمّد بن زکریای رازی و عمرخیام و بزرگترین ادبا و بزرگترین علمای ما در علوم طبیعی و بزرگترین ریاضیدانها و منجمان و پزشکهای ما که امروز آثار علمی آنها در دنیا مطرح است، همزمان با قرون وسطی زندگی میکردهاند. (1368/9/29)
انتهای پیام/4071/پ
انتهای پیام/