دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

صدای مهاجران الی‌الله هنوز در شهر می‌پیچد

بی‌شک با گذشت سه سال از فاجعه غم‌بار منا، هنوز وقتی به ایام حج نزدیک می‌شویم، ناخودآگاه دل و جانمان به سوی شهدایی می‌رود که روزگاری در این مرز و بوم و در کنار خانواده و دوستانشان زندگی را سپری می‌کردند.
کد خبر : 305920

به گزارش خبرنگار حوزه معارف اسلامی گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، مهر‌ماه سال 1394 بود که به دلیل سوء‌تدبیر و عدم مدیریت و به‌ویژه بی‌کفایتی آل‌سعود، حجاج ایرانی و غیر ایرانی از سرزمین منا دعوت حق را لبیک گفتند.


بی‌شک با گذشت سه سال از فاجعه غم‌بار منا، هنوز وقتی به سالگرد این فاجعه نزدیک می‌شویم، ناخودآگاه دل و جانمان به سوی شهدایی می‌رود که روزگاری در این مرز و بوم و در کنار خانواده و دوستانشان زندگی می‌کردند.


شهدای قرآنی حج تمتع سال 1394 نیز از جمله عزیزانی هستند که در کنار هم‌وطنانشان به درجه رفیع شهادت رسیدند؛ شهدایی که وقتی صدایشان از رسانه ملی پخش می‌شود، ناگزیر غم بر روی دل‌هایمان می‌نشیند و اشک‌ها از روی گونه‌هایمان سرازیر می‌شود.


20 نفر از قاریان، حافظان، مرتلان و مبتهلان مشهور و بین‌المللی کشورمان در سال 1394 برای حضور در کاروان قرآنی نور به مکه اعزام شدند.


در این سفر حسین رستمی از تهران، حمید شاکر‌نژاد از خراسان‌رضوی، مسعود سیاح گرجی از تهران، محسن حاجی‌حسنی کارگر از خراسان‌رضوی، حسن دانش از یزد، حجت‌الاسلام والمسلمین محمدمهدی رجبی از خراسان‌رضوی، محمدجواد کاشفی از خراسان‌رضوی، مختار دهقان از خراسان‌رضوی، ابراهیم فلاح تبسم‌چهره از گیلان، محمدرضا تقانی از البرز، مرتضی یادگاری از تهران، هادی ایزدپناهی از تهران، مهدی علی‌بابایی از اصفهان و مجید نوری از زنجان، همچنین محمدسعید سعیدی‌زاده به همراه چهار عضو این گروه امین باوی، فؤاد مشعلی، سیدمعین موسوی و محمدعلی ناصری حضور داشتند.


پنج نفر از آنها در روز فاجعه منا از میان دیگر دوستانشان پر کشیدند. به‌ مناسبت سالروز شهادت مهاجران الی‌الله، مروری بر زندگی این عزیزان خواهیم داشت.



آیت‌الله مؤیدی قمی


آیت‌الله محمدرضا مؤیّدزاده قمی که به مؤیدی قمی معروف بود، به دنبال پر کردن خلاءهای علمی در حوزه بود، به همین دلیل وقتی دید قرآن در حوزه مهجور است، به سراغ ترویج آن رفت و وقتی تعداد دروس تفسیری به حد بالایی رسیده است، وارد عرصه نهج‌البلاغه و صحیفه سجادیه شد.


آیت‌الله مؤیدی قمی در سال ۱۳۲۰ هجری شمسی در شهر مقدس قم در میان یک خانواده مذهبی که به فضائل نفسانی معروفند دیده به جهان گشود. جدّ اعلای او حاج حسن تاجر و حاج محمد ابراهیم تاجر حاجی‌‌حسینی که از تجّار معروف و به‌نام قم به شمار می‌رفتند و والد معظم وی حاج میرزا محمود نیز از کسبه قم بودند. والده ماجده معظم‌له، صبیّه مرحوم حاج‌آقا شیخ اصغر مؤید‌الشریعه شاگرد و محرر مرحوم آیت‌الله حاج سید محمد حجت کوه‌کمری، داماد مرحوم حجت‌الاسلام ملا محمود زاهدی قمی (۱۳۲۵-۱۲۲۶)، (مشهور به حاج ملا محمود) نماینده مردم قم در اولین مجلس شورای ملی ـ در زمان مشروطیت ـ و همشیره‌زاده مرحوم آیت‌الله حاج میرزا ابوالفضل زاهدی قمی بوده است. ابوالزوجه آیت‌الله مؤیدی قمی هم، فقیه اهل‌بیت عصمت و طهارت(ع) مرحوم آیت‌الله حاج شیخ علی‌اصغر فقیهی قروینی(ره) بودند.


آیت‌الله مؤیدی قمی، بعد از یادگیری فنون ادب و علوم قرآنی در مدرسه ابتدایی شایگان قم (۱۳۶۷ ه - ق) مشغول خواندن دروس کلاسیک شد و دیپلم را به طور متفرقه خواند. سال ورود وی به حوزه علمیه قم قبل از بنای مسجد اعظم(مسجد حضرت آیت‌الله بروجردی) سال ۱۳۳۸ بوده است، وی نخست ادبیات عرب و مغنی و مطول و سیوطی و حاشیه ملا عبدالله ...(منطق) و لمعه را نزد اساتید به‌نام حوزه علمیه قم همانند حضرات آیات: آیت‌الله سلطانی طباطبایی، مرحوم آیت‌الله مشکینی، مرحوم آیت‌الله ستوده و مرحوم آیت‌الله محقق داماد سپری کرد.



محسن حاجی‌حسنی کارگر


انگار همین دیروز بود که به‌ عنوان نفر اول سی‌ و هفتمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن مالزی نامش در تمام رسانه‌های ملی و بین‌المللی درخشید؛ هنوز جامعه قاریان کشور و قرآن‌دوستان، چشم انتظار درخشش او در دیگر مسابقات بین‌المللی بودند، اما اخبار حاکی از خبر دیگری بود؛ محسن حاجی‌حسنی‌ کارگر قاری بین‌المللی کشورمان که در قالب کاروان قرآنی به حج تمتع سفر کرده بود، در فاجعه منا جان خود را از دست داد.


خبری که غمی بزرگ بر سینه خانواده، جامعه قاریان و مردم ایران به‌ویژه مشهدی‌ها نهاد، محسن حاجی‌حسنی‌ کارگر سال 1367 در مشهد مقدس دیده به جهان گشود و قرائت قرآن را با تشویق پدر و مادر و با کمک دو برادر بزرگترش از سه سالگی آغاز کرد.


وی در سی‌ و هفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم موفق به کسب مقام دوم شد و با احتساب این عنوان جواز حضور در مسابقات بین‌المللی قرآن مالزی را کسب کرد و توانست پس از 9 سال، رتبه نخست پنجاه‌‌ و هفتمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم مالزی را کسب کند.


حاج محسن حاجی‌حسنی کارگر با تلاوت‌هایی که در ذهن تمام مردم ایران و جهان بر جای گذاشت، یادش را در دل‌های همه زنده نگه داشت، به‌ویژه با آخرین تلاوتی که در مکه از خود بر جای گذاشت و این روزها در تمام شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌های دیداری و شنیداری نوای خوش و آرامش‌بخش آن، به گوش می‌رسد.



حسن دانش


در جریان فاجعه دلخراش منا بعد از یک هفته مفقودی به‌ همراه بیش از 400 نفر از زائران ایرانی سرزمین وحی در صحرای منا، جان خود را از دست داد.


وی در سال 1390 پس از رسیدن به مقام پنجم مسابقات بین‌المللی قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران، به مسابقات بین‌المللی قرآن کریم کشور تونس اعزام شد و در آنجا به کسب رتبه برتر نائل آمد. سه سال بعد در اسفندماه 1393 در سی و هفتمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران به رتبه نخست بخش قرائت تحقیق دست یافت و به‌ عنوان نماینده ایران در سی و دومین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران شرکت کرد که در این مسابقات نیز موفق به کسب مقام اول شد.



محمدسعید سعیدی‌زاده


محمدسعید سعیدی‌زاده، سرپرست گروه تواشیح باقرالعلوم آبادان بود که سه سال گذشته همراه با کاروان نور به حج تمتع اعزام شد اما متأسفانه در فاجعه منا به دیدار حق شتافت.



امین باوی


امین باوی، قاری و مبتهل ممتاز و عضو گروه تواشیح باقرالعلوم(ع) که در فاجعه منا به لقاء‌الله پیوست، علاوه بر فعالیت‌های گسترده و درخشان خود در آموزش قرائت و فهم قرآن کریم با عمل به تعالیم عالیه کلام‌الله با تأسیس مؤسسه خیریه‌ای به اتفاق دوستان خود، دستگیر بسیاری از خانواده‌های بی‌سرپرست، ایتام، مستمندان و نیازمندان آبادان بود، به‌ طوری که پس از شهادت او بسیاری از این خانواده‌ها با مراجعه به منزل او سراغ بسته‌های غذایی ماهانه خود را می‌گرفتند.



فؤاد مشعلی


جوان‌ترین عضو کاروان قرآنی اعزامی به سرزمین وحی، فؤاد مشعلی بود،‌ یکی از اعضای گروه تواشیح باقرالعلوم(ع) آبادان‌ که دو سال قبل از اعزام به مکه، رتبه اول مسابقات ابتهال و مدیحه‌سرایی کشور را به‌دست آوردند و به‌ دنبال آن و البته با یک سال تأخیر به‌ عنوان گروه تواشیح کاروان قاریان اعزامی به حج، برای این مأموریت قرآنی انتخاب شدند.


روحشان شاد و یادشان گرامی
انتهای پیام/4072/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب