دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
معاون سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد در گفت‌و‌گو با آنا

نگاه دولتی بر آموزش عالی سنگینی می‌کند/ دانشگاه آزاد ارزان‌ترین دانشگاه غیردولتی است

معاون سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد اسلامی، دانشگاه آزاد را ارزان‌ترین دانشگاه غیردولتی نسبت به خدمات و امکاناتی که ارائه می‌کند دانست و گفت: شهریه‌ای که دانشگاه آزاد دریافت می‌کند تنها برای تامین خدمات است و هیچ سودی برای دانشگاه ندارد.
کد خبر : 30544

دکتر مجتبی علوی فاضل در گفت‌و‌گو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا درباره شهریه دانشگاه آزاد بیان کرد: یکی از مزیت‌های دانشگاه آزاد این است که مبالغ شهریه اعلام می‌شود و کاملا شفاف است. بنابراین می‌توان گفت هر تفسیر و تعبیری غیر از آنچه اعلام شده، صورت بگیرد، خبر سازی است.


معاون سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد افزود: در یک موسسه غیر دولتی که یک ریال از درآمد عمومی کشور سهم ندارد و هم‌چنین درمورد مسائل‌اش تنها مسئولانش پاسخگو هستند، دریافت شهریه برای تامین هزینه‌های عمومی بدیهی است.


وی با اشاره به آمار و ارقام مقایسه‌ای افزود: مدارس غیرانتفاعی متوسط شهریه بیش‌تری نسبت به دانشگاه آزاد دریافت می‌کنند و این موضوع کاملا قابل مشاهده و بررسی است.


علوی فاضل در توضیح نحوه افزایش شهریه سال جاری دانشگاه آزاد ادامه داد: مصوبه امسال این دانشگاه مقرر کرده از مهر ماه سال 94 شهریه ثابت دانشجویان فعلی دانشگاه افزایش پیدا نکند و برای این افراد شهریه ثابت با همان نرخ سال ورودشان به دانشگاه محاسبه شود. تنها 15 درصد شهریه متغیر این دانشجویان بالا رفته است.


معاون سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد با اشاره به اینکه دانشگاه پیام نور نیز 15 درصد افزایش شهریه ثابت و متغیرداشته و دانشگاه‌های غیر دولتی دیگر نیز حدود 20 درصد شهریه‌شان بالا رفته تصریح کرد: افزایش شهریه دانشگاه آزاد نیز طبق قوانین و مصوبات و با توجه به نرخ تورم زیاد شده است.


رئیس مرکز امور استان‌های دانشگاه آزاد با تاکید بر اینکه دانشگاه آزاد نسبت به امکاناتی که ارائه می‌کند، ارزان‌ترین دانشگاه در بین دانشگاه‌های غیردولتی است، خاطر نشان کرد: سرانه شهریه دانشگاه آزاد با اعداد و ارقام در مقایسه با دانشگاه‌های غیردولتی که در دنیا وجود دارد نسبت به امکاناتی که ارائه می‌کند به هیچ وجه قابل مقایسه نیست و ارزان‌تراست.


دانشگاه آزاد یک میلیون و هفتصد هزار ناظر دارد که دانشجویان آن هستند


علوی فاضل با اشاره به مقایسه درآمد و هزینه‌های دانشگاه آزاد که هرسال با کسربودجه مواجه است ادامه داد: تراز مالی دانشگاه به همه جا از جمله اعضای هیئت امنا، وزارت علوم و بهداشت ارائه می‌شود بنابراین دانشگاه شفافیت مالی دارد .از طرفی هم دانشگاه آزاد یک میلیون و هفتصد هزار ناظر دارد که دانشجویان این دانشگاه هستند. اگر با یک نگاه کارشناسانه به این موضوع نگاه شود، مشخص است که دانشگاه نه تنها سودی ندارد بلکه در بسیاری از مسائل ضرر هم می‌کند اما دیدگاه تشکیل دانشگاه آزاد یک دید ملی بوده که تمام زیان‌های مالی جبران خواهد کرد.


معاون سنجش و پذیرش با اشاره به حجم خدماتی که دانشگاه آزاد ارائه می‌کند افزود: شهریه‌ای که دانشگاه آزاد دریافت می‌کند تنها برای خدمات است و هیچ سودی ندارد.








شهریه‌ای که دانشگاه آزاد دریافت می‌کند تنها برای خدمات است و هیچ سودی ندارد

وی درباره مصوبات وزارت علوم برای دانشگاه آزاد به عنوان یک سازمان خصوصی بیان داشت: نگاه دولتی بر آموزش عالی سنگینی می‌کند. درا رگان‌های دولتی هزینه‌ها براساس بودجه نفت است. بنابراین آن‌ها فقط به تامین هزینه‌ها فکر می‌کنند و درآمد‌زایی ندارند. سازمان‌های دولتی از درآمد خودشان را جدا کردند و وابسته به بودجه هستند و درکی درباره سازمان‌های خصوصی مثل دانشگاه آزاد ندارند.


علوی فاضل تصریح کرد: وزارت علوم با همان دیدگاه دانشگاه دولتی به دانشگاه‌های غیر دولتی می‌نگرد و این شرایط خاصی را ایجاد کرده که فقط در ایران است و در هیچ جای دنیا وجود ندارد بنابراین برخی مصوبات برای سازمان خصوصی مثل دانشگاه آزاد کارایی ندارد.


رئیس هماهنگی امور استان‌های دانشگاه آزاد با اشاره به اصل 44 قانون اساسی و لزوم خصوصی سازی گفت: سیاست‌های این اصل توسط رهبرمعظم ابلاغ شده اما متاسفانه در خیلی از موارد استفاده نمی‌شود و متاسفانه نگاه دولتی بردانشگاه‌های غیر دولتی پاسخ‌گو نیست.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب