التهابات ارزی ارتباط مستقیم با حجم بالای نقدینگی دارد
علیرضا اقبالی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آنا، اظهار کرد: دولت در گذشته با تزریق هفتهای 250 میلیون دلار به بازار ارز تلاش میکرد ثبات قیمت در این بازار را رقم بزند اما با خروج آمریکا از برجام و وقوع اتفاقهای غیرقابل پیشبینی سیاسی، شاهد افزایش مجدد نرخ ارز در بازار بودیم.
این کارشناس اقتصادی افزود: با صعودی شدن نرخ ارز، دولت برای اینکه بتواند در بازار ارز ثبات قیمت ایجاد کند سیاست اعلام ارز تکنرخی را در پیش گرفت؛ در حقیقت دولت نرخی را به عنوان قیمت ارز دولتی اعلام کرد که در آن زمان این نرخ نصف قیمت ارز در بازار آزاد بود.
اقبالی افزود: اعلام ارز تکنرخی توسط دولت سیاست اشتباهی بود که در دولت گذشته هم تجربه شده بود و شاهد بروز آسیبهای اجرای این سیاست غلط در اقتصاد کشور بودیم.
وی اضافه کرد: زمانی که نرخ ارز از سوی دولت تکنرخی اعلام میشود، نهادها و شرکتهایی که به دولت نزدیکتر هستند از این موهبت بادآورده استفاده بیشتری میبرند.
ریاست سابق دانشگاه آزاد واحد بینالملل خلیج فارس اضافه کرد: نرخ ارز در بازار یک قیمت معین دارد هرچند نمیتوان به راحتی تقاضاهای موجود در بازار ارز را طبقهبندی کرد که همین موضوع اختلال در بازار ارز را رقم میزند به طوری که واردات انجام نمیگیرد و کالایی به بازار عرضه نمیشود تا جایی که شاهد افزایش نرخ ارز هستیم.
این کارشناس اقتصادی با اشاره به آثار بسته ارزی ارائهشده از سوی دولت گفت: بسته ارزی ارائهشده از سوی دولت به منظور ایجاد ثبات در بازار ارز چندان موفقیتآمیز نبود.
اقبالی تصریح کرد: دولت به دنبال تحقق این موضوع است که در زمان اعمال تحریمها، ارز هفت الی هشت قلم کالای اساسی مورد نیاز مردم را تامین و اختصاص دهد.
وی راهکار حل مشکلات اقتصادی کشور در شرایط کنونی را خروج ایران از فضای سیاسی موجود دانست و افزود: اگر مشکلات سیاسی به خصوص در حوزه سیاست خارجی حل شود به تدریج شاهد گرهگشایی از معضلات اقتصادی خواهیم بود.
انتهای پیام/
انتهای پیام/