دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رئیس سازمان حج و زیارت اعلام کرد؛

پیش‌بینی تمام احتمال‌ها در حوزه امنیت و سلامت حجاج/ نظم حجاج ایرانی متمایز از سایر حجاج است

رئیس سازمان حج و زیارت با تأکید بر برنامه‌های انجام‌شده در حوزه امنیت و سلامت حجاج گفت: تمامی احتمال‌ها بررسی شده است و امسال با توجه به تمهیدهای اندیشیده شده، مسیر منا به جمرات روان‌تر برگزار خواهد شد.
کد خبر : 304432

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از سازمان حج، نشست تشریح عملیات اجرایی حج 97 در آستانه ایام تشریق با حضور مسئولان اجرایی حج تمتع 97، مسئولان ستاد حج، دست‌اندرکاران اجرایی حج و جمعی از خبرنگاران برگزار شد.


حمید محمدی در این نشست اظهار کرد: تشکیل 24 کارگروه‌ تخصصی برای آسیب‌شناسی حج 96، انعقاد توافقنامه میان سازمان حج و زیارت و وزارت حج عربستان، ثبت‌نام حجاج، تأمین ارز با کمک دولت، اجاره هتل‌ها، تغذیه و تدارکات و ... از جمله فرایندهایی بود که به خوبی انجام گرفته است.


وی افزود: در تأمین هتل حجاج به‌رغم محدودیت‌ها، هتل‌های خوبی تهیه شده است؛ امسال در مدینه 22 هتل و در مکه 83 هتل وجود دارد.


رئیس سازمان حج و زیارت با بیان اینکه پروازها از 27 تیرماه آغاز شده و 24 مردادماه خاتمه یافته، گفت: آخرین گروه حجاج ما تا 25 شهریور به کشور باز می‌گردند و کل عملیات حج ظرف 61 روز پایان می‌پذیرد.


محمدی با اشاره به برنامه‌های اجرایی و عملیاتی برای حجاج کشورمان گفت: آشپزخانه‌های مرکزی و بسیار مجهز در مکه وجود دارد که به پخت متمرکز و کاملاً بهداشتی می‌پردازد.


رئیس سازمان حج و زیارت تصریح کرد: شاخص‌های بهداشتی به صورت کامل در فرآیند طبخ و توزیع غذا رعایت می‌شود و در این رابطه 22 نوع غذا تولید و توزیع می‌شود که البته به ذائقه هموطنان نیز توجه شده است.


وی با بیان اینکه در حوزه حمل و نقل درون شهری نیز فعالیت بسیار مناسبی از سوی ستاد صورت گرفته است، گفت: در حوزه حمل و نقل درون شهری که در مکه مکرمه صورت می‌گیرد از پیشرفته‌ترین و مدرن‌ترین اتوبوس‌ها بهره گرفته‌ایم.


رئیس سازمان حج و زیارت تصریح کرد: حمل و نقل درون شهری در مکه مکرمه یکی از زیبایی‌های حج محسوب می‌شود و زائران کشورمان توسط 18 خط فعال اتوبوس‌رانی که برای آنها اختصاص داده شده از هتل به حرم و بالعکس منتقل می‌شوند.


محمدی به خدمات ارائه‌شده در عرفات و منا اشاره کرد و افزود: استقرار حجاج کشورمان در عرفات به صورت مجموعه‌ای انجام می‌گیرد و تمامی چادرهای حجاج نیز دارای سیستم سرمایش، نور مناسب و فرش است و در مقایسه با سال‌های قبل، روند بسیار مجهزتر و بهتری را شاهد هستیم.


وی تصریح کرد: مهمترین موضوعی که باید در منا و ایام تشریق مورد توجه جدی قرار گیرد، بحث زمان‌بندی تشرف به جمرات است؛ هماهنگی‌های لازم با وزارت حج عربستان و مؤسسه مطوفی انجام گرفته تا همه حجاج بر اساس زمان‌بندی به جمرات اعزام شده و بازگردند.


محمدی توضیح داد: از ابتدای موسم حج تا انتهای آن، یک نظم کلی که مورد تأیید وزارت حج کشور میزبان بوده را برقرار کرده‌ایم و این ویژگی، حج جمهوری اسلامی ایران را از بسیاری کشورها متمایز می‌‌کند.


رئیس سازمان حج و زیارت با بیان اینکه برخی کشورها در ارائه خدمات کامل به حجاج خود نسبت به ایران عقب‌تر هستند، گفت: خدماتی که ما به حجاج ارائه می دهیم از ابتدای موسم تا انتهای موسم به صورت کامل صورت می‌گیرد و برنامه‌هایی مانند نقل، اسکان، تغذیه، بهداشت و ... به صورت دقیق و با برنامه انجام می‌شود.


محمدی به برنامه‌های ایام تشریق اشاره کرد و افزود: نقل و انتقال حجاج در ایام تشریق به صورت هوشمندانه و کاملاً با نظم انجام شده که در این راستا، حمل و نقل ترددی وظیفه بسیار مهمی بر دوش دارد.


وی با بیان اینکه واحد راهنمایان حجاج نیز در ایام تشریق و طول موسم در خدمت حجاج خواهد بود گفت: امسال در حوزه واحد راهنمایان، برنامه‌های خوبی انجام گرفته؛ اما یکی از مهمترین کارها، ارایه نرم‌افزار زائریار است که می‌تواند مانع گم شدن زائران در مشاعر شود؛ چرا که فردی که این نرم‌افزار را داشته باشد به راحتی می‌تواند مسیر خود را در مشاعر بیابد.


رئیس سازمان حج و زیارت در ادامه در پاسخ به این پرسش که برای جلوگیری از بروز مشکل در عزیمت زائران از منا به جمرات چه برنامه‌ای مدنظر قرار داده‌اید، گفت: یکی از موضوعات اصلی که همه برنامه‌های سازمان نیز مبتنی بر آن شده بحث امنیت و سلامت حجاج است.


محمدی افزود: البته وزارت حج عربستان نیز در حوزه امنیت حجاج کارهای جدی انجام داده و با هماهنگی ایجادشده برنامه‌ریزی خوبی در این خصوص داریم.


وی افزود: در بحث منا تا جمرات تمامی دست‌اندرکاران ده‌ها جلسه با مسئولان حج عربستان داشته‌اند و ده‌ها جلسه نیز برای توجیه مدیران کاروان‌ها و مجموعه‌ها انجام گرفته است.


محمدی با تاکید بر برنامه‌های انجام‌شده در حوزه امنیت و سلامت حجاج گفت: تمامی احتمالات، بررسی شده است و امسال با توجه به تمهیدات اندیشیده شده، مسیر منا به جمرات روان‌تر برگزار خواهد شد.


محمد آزاد معاون توسعه و منابع سازمان حج و زیارت نیز در خصوص اینکه آیا از خانواده‌های شهدای منا امسال حضور یافته‌اند، گفت: 11 نفر از اعضای خانواده‌های شهدای منا برای آزمایش DNA حضور یافته‌اند.


وی افزود: به غیر از این افراد که برای شناسایی پیکرهای عزیزان خود حاضر هستند، 30 نفر از خانواده‌های شهدای منا نیز در مراسم حج امسال حضور خواهند داشت.


انتهای پیام/4076/ن


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب