دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
24 مرداد 1397 - 14:24
رئیس مرکز جذب اعضای هیأت علمی وزارت علوم در گفتگو با آنا:

تبدیل وضعیت بیش از 90 درصد متقاضیان هیأت علمی دانشگاه فرهنگیان خلاف قانون است

رئیس مرکز جذب اعضای هیأت علمی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اعلام کرد: کارشناسان و دبیران دانشگاه فرهنگیان بیش از 30 سال سابقه خدمت دارند و تبدیل وضعیت بیش از 90 درصد متقاضیان هیأت علمی این دانشگاه خلاف قانون است.
کد خبر : 304105

محمدرضا رضوان‌طلب در گفتگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا درباره عدم موافقت هیأت مرکزی جذب با تبدیل وضعیت مربیان و کارشناسان دانشگاه فرهنگیان، اظهار کرد: برای تبدیل وضعیت کارشناسان و دبیران در دانشگاه‌ها، افراد باید 10 سال ماندگاری در وضعیت هیأت علمی داشته باشند؛ به این معنا که سنوات خدمتشان نباید بیشتر از 20 سال باشد؛ در غیر این‌صورت با تقاضاها موافقت نمی‌شود. این قانون درباره همه دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزشی صدق می‌کند.


وی افزود: براساس ادله دانشگاه فرهنگیان و مصوبه هیأت امنای این دانشگاه، هیأت مرکزی جذب، پذیرفت که برای تبدیل وضعیت کارشناسان این دانشگاه سابقه خدمت 20 ساله در همه دانشگاه‌ها را به 25 سال ارتقا دهد با این شرط که این افراد به 10 سال فعالیت در حالت هیأت علمی متعهد شوند؛ یعنی پس از اتمام خدمت در 30 سال، درخواست بازنشستگی ندهند و تا 35 سال خدمت صبر کنند. اگر افراد در 30 سال خدمت، تقاضای بازنشستگی بدهند عملاً یک ردیف استخدامی اعضای هیأت علمی از دست می‌رود؛ در صورتی که می‌توانستیم این فرصت را در اختیار جوانانی قرار دهیم که 30 سال می‌توانستند خدمت کنند. بر اساس استدلال هیأت مرکزی، این اتفاق، از دست دادن فرصت شغلی است، به‌ویژه در وضعیتی که شرایط بیکاری در کشور به عنوان یک مشکل ملی مطرح است و همه باید سهیم باشیم تا این معضل را حل کنیم.


رئیس مرکز جذب اعضای هیأت علمی وزارت علوم ادامه داد: درخواست‌کنندگان دانشگاه فرهنگیان هم‌اکنون به عنوان دبیر مشغول به کار هستند و تاکنون تمام مزایا را داشته‌اند. الان هم مدعی هستند که با تبدیل وضعیت، مزایایی بر مزایای آنها افزوده نمی‌شود. این افراد در وضعیت کنونی تا 30 و 35 سال می‌توانند به خدمتشان ادامه داده و به عنوان دبیر، کار سابق خود را انجام دهند. این به نفع مصالح ملی نیست که این فرصت را در اختیار افرادی قرار دهیم که بیش از 30 سال سابقه خدمت دارند و بیش از 99 درصد آنها این شرایط را دارند. مثلاً کسی که 37 سال سابقه خدمت دارد و اکنون متقاضی این است که به عضویت هیأت علمی درآید، اعضای هیأت مرکزی جذب این را نمی‌پذیرند و معتقدند که این فرصت شغلی باید به جوانان بیکار برسد.


تبدیل وضعیت، حق افراد نیست؛ امکانی برای مؤسسات آموزشی است


رضوان‌طلب اضافه کرد: مسئله تبدیل وضعیت به عنوان حق برای افراد در نظر گرفته نشده است که بگوییم که افراد این حق را دارند و می‌توانند از آن استفاده کنند. بلکه این به عنوان یک راهکار و یک امکان برای مؤسساتی که نتوانستند کادر هیأت علمی خود را تأمین کنند؛ یعنی دانشگاه‌هایی که در مناطق محروم هستند و داوطلب در آنجا کم است و امکان جذب هیأت علمی وجود ندارد، می‌توانند تقاضای تبدیل وضعیت کارشناسان خود را که ارتقای تحصیلی پیدا کرده‌اند، بدهند و خلاء کادر هیأت علمی را جبران کنند.


وی افزود: ایراد دیگر پرونده این افراد این است که برای تحصیل در زمان خدمت، مجوز تحصیل را از مسئول مربوطه نگرفته بودند و تحصیلشان بدون مجوز بود، برابر مقررات، این یک عمل مجرمانه است و مجازات یک تا سه‌ سال انفصال از خدمت دارد. با وجود مشکلات مطرح شده، پرونده‌ها آراء لازم را در هیأت مرکزی جذب کسب نکردند؛ البته در این بین، افرادی بودند که حداقل شرایط را داشتند که مورد قبول واقع شد.


قانون ایثارگران برای استخدام پیمانی اعضای هیأت علمی است


رئیس مرکز جذب اعضای هیأت علمی وزارت علوم در پاسخ به اینکه این افراد، قانون ایثارگران را در مورد خود مطرح می‌کنند و می‌گویند که تعدادی با استفاده از قانون ایثارگران تبدیل وضعیت می‌شدند، گفت: براساس قانون ایثارگران برنامه پنجم توسعه که تا پایان سال گذشته اعتبار داشت، شرایط سنی برای ایثارگران نباید لحاظ می‌شد. در قانون برنامه ششم توسعه نیز این موضوع صدق می‌کند؛ اما در هیچ‌یک از این دو قانون درباره شرط ماندگاری که در آیین‌نامه استخدام اعضای هیأت علمی آمده، مطلبی ذکر نشده است. کارشناسان دانشگاه فرهنگیان می‌خواهند به قانون ایثارگران درباره شرایط سنی استناد کنند؛ ولی این قید شامل حال افرادی می‌شود که از بدو ورود به عنوان پیمانی، عضو هیأت علمی شده باشند.


رضوان‌طلب ادامه داد: براساس قانون برای افراد غیر ایثارگر که دکتری داشتند، شرایط سنی 45 سال بود که بعداً با مصوبه هیأت امنای مرکز جذب، این قید به 40 سال تقلیل پیدا کرد. برای ایثارگران هم این قید برداشته شده است. این قانون، غیر از مسئله ماندگاری در آیین‌نامه تبدیل وضعیت کارشناس به عضو هیأت علمی است که به آن اشاره شد. در تبدیل وضعیت کارشناسان به سن افراد نگاه نمی‌شود؛ ولی سنوات خدمت مورد بررسی قرار می‌گیرد و باید شرایط ماندگاری وجود داشته باشد.


وی درباره لزوم تدریس افراد باسابقه در دانشگاه فرهنگیان، بیان کرد: این که معلمان هر چه تجربه داشته باشند بهتر است مسئله‌ای است که این افراد مطرح می‌کنند؛ ولی در مقام تقنین و قانون‌گذاری چنین چیزی پیش‌بینی نشده است. باید به مراجع قانون‌گذاری بگویند که سن خدمتی ما نباید سقف داشته باشد چون هر چه ما ادامه بدهیم تجربیاتمان بیشتر می‌شود. اگر این موضوع مورد پذیرش قرار گرفت، تبدیل به قانون می‌شود و ما هم چنین چیزی را اجرا می‌کنیم؛ ولی مقررات در حال حاضر، خلاف این است. الان هم برای کسانی که حتی در پست‌های بالا بودند و مجوز داده بودند که حتی در سن بازنشستگی خدمت کنند، قانونی وضع شده است که دیگر این امکان را نخواهند داشت.


روال‌های قانونی باید رعایت شود


رئیس مرکز جذب اعضای هیأت علمی وزارت علوم تاکید کرد: هر کسی برای رسیدن به خواسته‌اش از طرق گوناگون می‌تواند پیگیری کند. ما تنها توصیه‌مان این است که روال‌های قانونی را رعایت کنند. این‌که در شبکه‌های اجتماعی مطالبی عنوان می‌کنند، در شأن افرادی که می‌خواهند عضو هیأت علمی شوند نیست؛ اما از طرق قانونی می‌توانند پیگیری کنند و هر مرجع بالاتری به ما دستور بدهند، حتماً اجرایی می‌کنیم و هیچ مقاومتی نداریم. عامل محدودکننده مقررات است وگرنه که مسئله شخصی نداریم.


رضوان‌طلب درباره انتقادات مطرح شده به وی پیرامون عدم تمایل به اجرای قانون ایثارگران، گفت: این مسئله را باید با آمار تطبیق داد. در همین دوره‌ای که بودیم تعداد زیادی از ایثارگران را تبدیل وضعیت کردیم. این تعداد مشخص‌کننده عملکرد ماست. ضمن اینکه هیچ کاری در اینجا به نظر من بستگی ندارد، من تنها یک رای از 9 رای هیأت را دارم. در بین ما هم افراد شناخته شده‌تر هستند. در هیأت مرکزی کسی است که جانباز 75 درصد است. کسانی دیگری هستند که سوابق انقلابی و جبهه‌شان مشخص است. ما اعتقادمان این است که اگر یک فرد دارای پرونده ضعیف علمی را بفرستیم در مقام رقابت با عده‌ای که قوی هستند، ظلم کرده‌ایم. اگر کسی تراز علمی لازم را داشته باشد و جانباز هم باشد از نظر ما اولویت دارد و ما در عمل این را ثابت کردیم.


پیش از این دانشگاه فرهنگیان اعلام کرده بود که برای تبدیل وضعیت استادان خود، تعداد 400 پرونده را برای مرکز جذب وزارت علوم فرستاده که تنها حدود 20 پرونده مورد موافقت این مرکز قرار گرفته است. آنا در گفتگو با یکی از مسئولان این دانشگاه این موضوع را بررسی کرد.


انتهای پیام/4040/ن


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب