دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
22 مرداد 1397 - 11:59
شرایط دو و میدانی در بازی‌های آسیایی جاکارتا؛

دو و میدانی به دنبال کسب بیشترین مدال/ چهارمین طلای آسیا در انتظار حدادی

دو و میدانی ایران در حالی با 12 ورزشکار راهی بازی‌های آسیایی جاکارتا می‌شود که این رشته در بین دیگر رشته‌های ورزشی بالاترین میزان ورزشکار را دارد.
کد خبر : 303568

به گزارش خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، تیم ملی دو و میدانی ایران در بازی‌های آسیایی جاکارتا نسبت به دیگر رشته‌ها بیشترین نماینده را دارد، دو و میدانی‌کاران ایران با 12 ورزشکار در حالی این روزها سخت مشغول تمرین هستند که تا بازی‌های آسیایی تنها پنج روز دیگر زمان باقی مانده است. البته دو و میدانی امسال برخلاف دوره‌های قبل تعداد نفراتش کمتر از دوره‌های گذشته است و با توجه به اینکه وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک به مدال‌آوری ورزشکاران توجه ویژه‌ای داشته‌ از همین روی این فدراسیون‌ تصمیم گرفت ورزشکارانی را به این بازی‌ها اعزام کند که شانس مدال‌آوری بالایی داشته باشند.


احسان حدادی، بهنام شیری (پرتاب دیسک)، حسن تفتیان (100 متر و 200 متر)، علی خدیور (200 متر و 400 متر)، رضا ملک پور(400 متر بامانع)، امیر مرادی (800 متر و 1500 متر)، حسین کیهانی (3000 متر بامانع و 5000 متر)، شاهین مهردلان و علی ثمری (پرتاب وزنه)، رضا مقدم (پرتاب چکش)، سپیده توکلی (پرش ارتفاع) و الهام کاکلی (200 متر) 12 ورزشکاری هستند که ترکیب تیم ملی دو و میدانی ایران را در این دوره از بازی‌ها تشکیل می‌دهند.


حدادی پرافتخارترین ورزشکار دو و میدانی ایران


از سال 2006 در بازی‌های آسیایی دوحه احسان حدادی مدال‌آور ایران در این رقابت‌ها بود،‌ در سال 2006 حدادی در پرتاپ دیسک به مدال خوش‌رنگ طلا رسید. در بازی‌های آسیایی 2010 گوانگژو حدادی دوباره به مدال خوش‌رنگ طلا رسید.‌ در سال 2014 باز‌ی‌های آسیایی اینچئون حدادی باز هم سومین مدال طلای خود را در این رقابت‌ها به دست آورد و حالا به دنبال چهارمین مدال خوشرنگ خود در بازی‌های آسیایی جاکارتا است. غیر از حدادی، تفتیان سریع‌ترین مرد ایران هم در این بازی‌ها شانس کسب مدال دارد. البته تفتیان نخستین‌بار است که حضور در بازی‌های آسیایی را تجربه می‌کند اما در این چندسال به دلیل کسب نتایج درخشان در تورنمنت‌ها و مسابقه‌های بین‌المللی شانس اصلی کسب مدال است.


حضور کم‌رنگ بانوان در این دوره از بازی‌های آسیایی


فدراسیون دو و میدانی از همان ابتدا برای حضور در بازی‌های آسیایی 16 سهمیه کسب کرد. در این دوره با توجه به اینکه فدراسیون، ورودی برای ملی‌پوشان گذاشته بود و تنها سه نفر توانسته بودند این ورودی‌ها را کسب کنند از همین روی تعداد نفرات اعزامی به جاکارتا نهایتا به 12 نفر رسید. فدراسیون دو و میدانی در این دوره از بازی‌ها 10 ورزشکار مرد و دو ورزشکار خانم دارد. سپیده توکلی و الهام کاکلی به ترتیب در پرش ارتفاع و 200 متر نمایندگان ایران هستند. البته فدراسیون از همان ابتدا چهار سهمیه برای بانوان در نظر گرفته بود اما به دلیل عدم کسب ورودی این سهمیه نهایتا به اعزام دو نفر منجر شد.


در سال 2006 تعداد بانوانی که در بازی‌های آسیایی حضور داشتند سه نفر بودند. مریم طوسی، لیلا ابراهیمی و مینا پورسیفی نمایندگان ایران بودند. در سال 2010 بازی‌های آسیایی گوانگژو، لیلا رجبی، لیلا ابراهیمی، سپیده توکلی و مریم طوسی حضور داشتند. در سال 2014 اینچئون هم مریم طوسی، لیلا رجبی و سپیده توکلی نمایندگان ایران بودند. امسال اما تنها دو نماینده از بانوان در این بازی‌ها حضور دارند که با توجه به کاهش این نفرات می‌توان گفت فدراسیون در رده بزرگسالان در بخش بانوان چندان موفق عمل نکرده است.


سابقه حضور دو و میدانی‌کاران ایران در بازی‌های آسیایی


اولین دوره برگزاری بازی‌های آسیایی به سال 1951 برمی‌گردد. در این دوره دو و میدانی‌کاران با یک مدال طلا و یک نقره به کار خود پایان دادند. در سال 1958 دو و میدانی‌کاران به یک طلا و یک نقره و دو برنز رسیدند. در سال 1966 پنجمین دوره بازی‌های آسیایی، ملی‌پوشان دو و میدانی‌ به یک مدال نقره و یک برنز رسید. در سال 1970 هم یک طلا و دو نقره نصیب ملی‌پوشان این رشته شد. در سال 1974 هم در جریان بازی‌های آسیایی که به میزبانی ایران برگزار شد ملی‌پوشان دو و میدانی به هشت مدال رنگارنگ رسیدند. در سال 1990 اما دو و میدانی نتیجه قابل قبولی به دست نیاورد و تنها به یک مدال برنز بسنده کرد.


در سال 1994 نتایج ضعیف ملی‌پوشان باز هم ادامه داشت و آنها در این رقابت‌ها نتوانستند مدال‌آور باشند و دست خالی به ایران بازگشتند. در سال 1998 شرایط کمی بهتر شد و در نهایت یک مدال برنز و یک مدال نقره نصیب دو و میدانی‌کاران شد. در سال 2002 در بازی‌های آسیایی بوسان دو و میدانی به یک مدال نقره رسید.


در سال 2006 بازی‌های آسیایی قطر که اتفاقا اولین حضور بانوان هم بود ملی‌پوشان دو و میدانی به یک مدال برنز و یک طلا رسیدند. در سال 2010 در بازی‌های آسیایی گوانگژو دو طلا و دو نقره و یک برنز ماحصل کار دو و میدانی‌کاران ایران در این مسابقه بود. در سال 2014 در بازی‌های آسیایی اینچئون ملی‌پوشان به یک طلا و یک نقره رسید.


انتهای پیام/4051/4057/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب