دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
20 مرداد 1397 - 19:29
رئیس سازمان میراث فرهنگی:

ایجاد شغل با سرمایه‌گذاری اندک، یکی از مزیت‌های گردشگری است

رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: ایجاد شغل با سرمایه‌گذاری اندک، یکی از خروجی‌های حاصل از گردشگری است.
کد خبر : 303139

به گزارش خبرنگار میراث فرهنگی، صنایع‌ دستی و گردشگری گروه فرهنگی خبرگزاری آنا، بعد از ظهر امروز، در راستای توسعه متوازن و کمک به توزیع عادلانه ثروت، ایجاد کسب و کار و اجرای برنامه اشتغال گسترده و مولد، تفاهم‌نامه‌ای بین سازمان‌های برنامه بودجه کشور، و میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و صندوق توسعه ملی امضا شد.


علی‌اصغر مونسان، در این جلسه با ابراز خرسندی از همکاری در مجموعه‌ای که در سه بخش فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی کشور اثرگذار است، گفت: در بخش فرهنگی همه دولت‌ها شاید میلیاردها تومان هزینه می‌کنند تا مردم کشورشان مردم با نشاطی شوند.


وی ادامه داد: یکی از موضوعات گردشگری، ایجاد نشاط در میان مردم است، چرا که سفر، امید و نشاط را به دنبال دارد.


رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تصریح کرد: در بخش فرهنگی، معرفی داشته‌های کشور با این همه غنای تاریخی باید به مردم جهان شناسانده شود. این امر از طریق گردشگری انجام می‌شود و هر توریستی که به کشور می‌آید به سفیری خوب برای کشور و نظام تبدیل می‌شود.


وی افزود: با وجود همه تبلیغات منفی، وقتی گردشگر با مردم خونگرم ایران مواجه می‌شود، رویکرد و دیدگاهش تغییر می‌کند و بر همین اساس، گردشگری در دیپلماسی کشور هم‌ تاثیرگذار است.


مونسان تاکید کرد: در بخش اجتماعی، سال‌ها دولت‌ها تلاش کردند تا جلوی مهاجرت از روستا به شهرها را بگیرند که این امر با توسعه گردشگری تحقق پیدا کرد و در حالی که حجم روستاها در حال کاهش بود از طریق گردشگری، بوم‌گردی و صنایع دستی موفق شدیم در مقابل این مهاجرت بایستیم و حتی مهاجرت معکوس را ایجاد کنیم.


وی اعلام کرد: ۶۰۰ واحد بوم‌گردی در کشور وجود دارد که با هدف‌گذاری 2 هزار بوم‌گردی، عمده کسانی که ساکن شهرها هستند برای آبادانی خانه‌های اجدادی و تبدیل آن به اقامتگاه، به روستاها رفته‌اند.


مونسان افزود: در بخش مأموریت‌های اجتماعی ما توزیع عادلانه ثروت را در دستور کار قرار دادیم. کسانی که از حداقل سرمایه برخوردار بودند توانستند در امر گردشگری به فعالیت بپردازند و صاحب ثروت و سرمایه شوند. این امر در شهرهای کوچک به خوبی جلو رفته است.


مونسان در خصوص گردشگری در بخش اقتصادی یادآور شد: گردشگری به اقتصاد سوم در دنیا تبدیل شده و این روند رو به رشد همچنان ادامه دارد. گردشگری امروزه از ۳۰ میلیون به یک میلیارد و ۳۰۰ سفر افزایش پیدا کرده و در کشور ما هم توانسته ارز آوری داشته باشد. کاربرد گردشگری، درآمد مستقیم و به حرکت درآوردن ابعاد اقتصادی کشور است.


وی در ادامه، ایجاد شغل با سرمایه‌گذاری اندک را یکی از خروجی‌های حاصل از گردشگری معرفی کرد و افزود: آنچه در دولت یازدهم و دوازدهم روی داد اتفاقات خوب در حوزه زیرساخت‌های گردشگری است که با توجه به ظرفیت کشور، اگر به سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کمک شود این بخش می‌تواند ماموریت‌های اقتصادی بیشتری را بر عهده گیرد.


مونسان بیان کرد: اغلب فعالیت‌ها در قالب کسب‌وکارهای کوچک است که ماندگاری زیادی دارند و به دلیل هزینه‌های پایین، اشتغال پایدار را به دنبال دارد. ما سعی کردیم در گام نخست، ۱۵۷ هزار شغل ایجاد کنیم و به ۱۹۰ هزار شغل برسیم.


مرتضی شهیدزاده، رئیس هیأت‌عامل صندوق توسعه ملی نیز در بخش دیگری از این نشست گفت: صندوق توسعه ملی بر اساس اساسنامه و سیاست‌های اقتصاد مقاومتی و برنامه‌های مصوب دولت، موظف است از طرح‌های اشتغال‌زا حمایت کند. در این‌باره نیز یکی از مباحث مطرح، گردشگری است که ما موظف هستیم از ظرفیتی که در مرحله اول اعلام شده پشتیبانی کنیم و اگر ظرفیت بیشتر توسعه پیدا کرد منابع بیشتری برای توسعه این بخش در نظر گرفته شود.


وی تاکید کرد: صندوق توسعه ملی با تکیه بر توان خود و ظرفیت‌های کشور، پشتیبان طرح‌های اقتصادی و اشتغال‌زا خواهد بود.


محمدباقر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه نیز گفت: سازمان برنامه و بودجه موظف بود برنامه خود را در بودجه سال ۹۷ تعیین کند. برای همین تبصره ۱۸ را در قانون بودجه امسال لحاظ کرد تا بخشی از پول لازم برای سرمایه‌گذاری از طریق دولت، بخشی از نظام بانکی و بخشی دیگر از صندوق توسعه ملی تأمین شود.


وی افزود: طبق برنامه‌ریزی قرار شد در این تبصره، سه هزار میلیارد تومان ردیف بودجه در نظر گرفته شود و ۲۰ درصد در حد ۱۴ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان از اعتبارات عمرانی، به اشتغال اختصاص یابد.


نوبخت با اشاره به اینکه درخواست کرده پنج هزار میلیارد تومان از منابع سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها به ۱۵ هزار میلیارد تومان از صندوق توسعه ملی برای اشتغال افزایش پیدا کند و نظام بانکی ۳۰ هزار میلیارد تومان برای این امر پرداخت کند، اعلام کرد: به جای توزیع پول میان بیکارها، این اعتبارها را در سرمایه‌گذاری‌های طرح‌های تملک مرتبط با سرمایه‌گذاری کشور صرف کردیم. برای همین با سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به عنوان یک بخش که از این یک میلیون فرصت شغلی در حدود ۱۵۶ هزار شغل (در فاز نخست) سهم دارد، تفاهم‌نامه امضا شد.


نوبخت همچنین با اشاره به اینکه ۱۲ برنامه برای یک میلیون فرصت شغلی در نظر گرفته شده گفت: اگر قرار است فرصت شغلی فراهم شود، باید خودمان این کار را انجام دهیم. ما نیاز نداریم که ترامپ برای جوانان ما کاری کند و دلش برای جوانانمان بسوزد. البته ما خواهان تعامل و ارتباط با سایر کشورها هستیم؛ ولی ما خود می‌دانیم چه کنیم و به گفته مقام معظم رهبری باید از ظرفیت‌های داخلی استفاده شود.


وی افزود: از رسانه‌ها انتظار داریم فعالیت‌هایی که برای ایجاد اشتغال انجام می‌شود را به درستی منعکس و انتقادهایشان نسبت به عملکرد ما را مطرح کنند. ما برای ایجاد ۱۵۶ هزار فرصت شغلی منتظر «ترامپ» نیستیم، اصلا نیازی به آنها نداریم. کدام یک از این شغل‌ها منتظر دراز شدن دست غربی‌ها است، ما ملت بزرگی هستیم و می‌توانیم خودمان شغل ایجاد کنیم.


وی در پایان گفت: گزارش صندوق بین‌المللی پول نیز، که حیثیت کارشناسان خود را برای آن گذاشته، نشان می‌دهد؛ ایران به عنوان هجدهمین اقتصاد دنیا در حال تبدیل شدن به پانزدهمین اقتصاد جهان است. البته بیکار در کشور ما زیاد است. در حال حاضر تعداد بیکاران به سه میلیون و ۳۰۰ هزار نفر رسیده که اگر هر سال ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار نفر صاحب شغل شوند، بیکاری در کشور کاهش می‌یابد.


انتهای پیام/4072/۴۰۳۱/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب