دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

32 میلیون هکتار از ایران، بیابان است

مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور با بیان اینکه «بیابانی شدن» اراضی 110 کشور در جهان را تهدید می‌کند، گفت: بیابان‌زایی، تغییر اقلیم و کمبود آب شیرین چالش‌های قرن حاضر برای بشر هستند.
کد خبر : 30313

عباس کارگر در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری آنا با تاکید بر اینکه بیش از یک میلیارد نفر در جهان درگیر تبعات بیابان‌زایی هستند، افزود: 32 میلیون هکتار از مساحت ایران را بیابان تشکیل داده است که با توجه به اقلیم خشک کشور و خشکسالی‌های اخیر باید علاوه بر بیابان‌زدایی از بیابان‌زایی نیز جلوگیری کنیم.


وی تصریح کرد: در صورت ادامه روند خشکسالی در کشور، بسیاری از اراضی کشاورزی به بیابان تبدیل خواهد شد، این در حالی است که با بیابانی شدن این اراضی، امنیت غذایی کشور نیز به مخاطره خواهد افتاد.


کارگر ادامه داد: میزان بارندگی‌ها در کشور نسبت به سال گذشته کاهش محسوسی داشته است و با کاهش آورد آبی، پوشش گیاهی کم می‌شود و در نتیجه آن بیابان‌های جدید پا به عرصه ظهور می‌گذارند.


مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور اظهار کرد: خشکسالی، بهره‌برداری بیش از توان اکولوژیکی از زمین و چرای بی‌رویه دام از مهم‌ترین عوامل بیابانی شدن عرصه‌های طبیعی هستند.


وی عنوان کرد: ما مخالف چرای دام در مراتع نیستیم، اما این امر باید به گونه‌ای صورت گیرد که توان بازیابی برای عرصه وجود داشته باشد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب