آشنایی با دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان
به گزارش گروه استانهای خبرگزاری آنا، یک دانشگاه ایدهآل و مطلوب برای تحصیل باید ویژگیهای مختلفی داشته باشد؛ فضای مناسب آموزشی و رفاهی، استادان باتجربه و کاردان، امکان اعمال تخفیف در شهریههای دانشجویی و مواردی از این دست عواملی هستند که داوطلبان تحصیل در یک واحد دانشگاهی با اطلاع از آنها میتوانند با خیال آسوده و امنیت خاطر بیشتر در ایام انتخاب رشته، دانشگاه مورد نظر خود را انتخاب کنند.
در حقیقت همه این مزیتها در کنار امور دیگری چون تعدد رشتههای دانشگاهی، امکانات کامل سلف و غذای دانشجویی، فضای مناسب برای فعالیتهای ورزشی و انواع و اقسام وامهای دانشجویی و تحصیلی در دانشگاه آزاد اسلامی زنجان فراهم شده تا داوطلبان علاقهمند به تحصیل در این دانشگاه از فضای تحصیلی خود کمال رضایت را داشته باشند. در این گزارش با واحد دانشگاهی زنجان بیشتر آشنا میشویم.
دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان سال ۱۳۶۴ با رشتههای کاردانی حسابداری، معارف اسلامی و ادبیات فارسی با حضور ۱۰۰ دانشجو آغاز به کار کرد و با تلاش اعضای خانواده دانشگاه آزاد اسلامی ضمن ارتقای همهجانبه کمی و کیفی، موفق به کسب رتبه جامع در سال ۱۳۹۲ در بین دانشگاههای آزاد کشور شد.
وسعت این دانشگاه حدود ۱۳ هکتار است که با وجود ۱۰۱ هزار و ۹۳۹ متر مربع فضای آموزشی، فرهنگی، رفاهی، ورزشی، خدماتی و پژوهشی پذیرای حدود ۹ هزار دانشجو و با نسبت سرانه یک به ۳۴ استاد به دانشجو آماده خدمترسانی به دانشجویان در مقاطع دکتری، کارشناسیارشد، کارشناسی و کاردانی است.
فعالیت در ۲۲۳ رشته تحصیلی
اکنون این دانشگاه با ۶ دانشکده فنی و مهندسی، برق و کامپیوتر، علوم پایه و پزشکی، علوم انسانی و علوم تربیتی با ۲۲۳ رشته مشغول خدمترسانی به دانشجویان است. اکنون ۲۷۱ نفر کارمند، ۲۵۵ عضو هیاتعلمی تماموقت، نیمهوقت، بورسیه و ۲۳۰ مدرس حقالتدریس با مدارج علمی فوقلیسانس و دکتری در این واحد اشتغال دارند.
دانشگاهی با فضای آموزشی ایدهآل
سرانه فضای آموزشی در این واحد ۱۲ مترمربع به ازای هر نفر و سرانه ورزشی نیز یک مترمربع به ازای هر نفر است که در مقایسه با دانشگاه پیام نور و مراکز غیرانتفاعی قابل مقایسه نبوده و بسیار قابل توجه است.
با خیال راحت ناهار دانشجویی میل کنید
مجتمع خوابگاهی خواهران این دانشگاه مشتمل بر هشت بلوک و یک ساختمان بزرگ خوابگاه برادران به مساحت ۲۱ هزار و ۵۱۸ مترمربع در تمام دوران تحصیل و برای تمام دانشجویان متقاضی ارائه خدمت میکند، ضمن آنکه سلفسرویس دانشجویی در دو بخش غذایی با قیمت مصوب وزارت علوم و سلف با تنوع غذایی روزانه و کیفیت مطلوب در دسترس است.
تخفیف بگیرید، ورزش کنید و درس بخوانید
ارائه وامهای دانشجویی اعم از وزارت علوم، کوتاهمدت و بلندمدت شهریه، مسکن، ازدواج، سفرهای زیارتی و پرداخت اقساطی در کنار استفاده از کتابخانهای با بیش از ۱۲۴ هزار جلد کتاب، بیش از ۴۵ هزار و ۹۷۲ متر مربع فضای آزمایشگاهی و کارگاهی و بیش از ۸۲۲۴ مترمربع فضای ورزشی برادران و خواهران شامل سالن بدنسازی و ژیمناستیک، مجموعه زمین چمن، سالن سرپوشیده به لحاظ رفاهی امکانات مناسبی را فراهم کرده است.
اینترنت پرسرعت در اختیار شماست
این واحد با توسعه شبکه کامپیوتری دانشگاه از طریق فیبر نوری و افزایش پهنای باند به ۴۴ مگابایت و پوشش اینترنت بیسیم امکانات مربوط به فضای مجازی را به صورت کامل در اختیار دانشجویان قرار میدهد و در تمام سطوح دانشگاه در کنار راهاندازی کارگاههای کامپیوتر با ۲۶۳ دستگاه کامپیوتر و در مجموع حدود ۵۰۰ نوع خدمت را ارائه میکند. در کنار این کار سیستمهای کامپیوتر متصل به شبکه برای کارکنان و هیاتعلمی و ارائه سرویسهای مختلف اینترنتی توسط تجهیزات فیزیکی و مجازی، پوشش خوبی از تکنولوژی را در این مرکز دانشگاهی ایجاد کرده است.
دانشگاه در کنار خانه شما
دسترسی به واحد دانشگاهی بهدلیل مکان مناسب از همه مسیرهای اصلی شهر زنجان و مسافرت آسان با قطار و اتوبوس و قرار گرفتن در شاهراه عبوری شمالغرب، این واحد را بهعنوان گزینه مناسبی برای ادامه تحصیل بیش از ۲۰۰۰ نفر از دانشجویان غیر بومی تبدیل کرده است. واحد زنجان با دارابودن حدود ۵۱۴ دانشجو در مقطع دکتری تخصصی، ۲۷۶۵ دانشجوی کارشناسیارشد، ۴۹۷۸ دانشجوی مقطع کارشناسی و ۲۹۸ دانشجوی مقطع کاردانی همواره بهعنوان گزینه اصلی در انتخاب دانشجویان سراسر کشور بویژه استانهای همجوار قرار گرفته است.
همراه با نخبگان جوان
از آنجا که دانشگاه آزاد اسلامی بخش مهمی از رسالت آموزش و پرورش استعدادهای جوان علاقهمند به تحصیلات دانشگاهی را در کشور عهدهدار است و با توجه به اهمیت رشد و شکوفایی استعدادهای جوان کشور، شناسایی دانشآموزان، دانشجویان و دانشپژوهان جوان و مستعد، حمایت، تقویت و راهنمایی آنها بهمنظور ارتقای سطح دانش و بروز خلاقیتها و نوآوریهای آنان تاثیر بسزایی در نیل به اهداف دانشگاه خواهد داشت. لذا مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی تلاش میکنند تسهیلات و امکانات لازم را برای تشویق جوانان خلاق، کارآفرین و علاقهمند به دانش و پژوهش از هر جهت در چارچوب امکانات موجود فراهم کنند؛ در این راستا باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی راهاتدازی شد تا گامی موثر در دستیابی به این امور مهم باشد. مدیریت واحد زنجان -بهعنوان یکی از واحدهای فعال در دانشگاه آزاد اسلامی- همواره به شکوفایی استعدادهای جوان اهمیت میدهد و تلاش مسئولان این دانشگاه بر آن است تا در قالب باشگاه پژوهشگران جوان این دانشگاه، همه امکانات لازم برای عملیاتیشدن ایدههای دانشجویان خلاق، مخترع و پژوهشگر فراهم شود. در حقیقت این باشگاه در واحد از طریق عمل به بندهایی که در ادامه میآید، سعی در رسیدن به اهداف تعیینشده خود میکند.
این اهداف شامل؛ شناسایی و جذب دانشآموزان، دانشجویان و جوانانی که دارای استعداد سرشار در رشتههای مختلف علمی باشند، برگزاری انواع مسابقات علمی برای شناسایی و تشویق دانشآموزان، دانشجویان و جوانان مستعد، تدوین و انتشار جزوهها، کتب و نشریات علمی و آموزشی لازم، تشکیل جلسات سخنرانی، بحث و نقد علمی از طریق دعوت استادان و صاحبنظران، ایجاد شرایط و تسهیلات مناسب برای مطالعات و تحقیقات علمی و تهیه و تولید و عرضه نتایج حاصل، برقراری ارتباط با دانشگاهها و مراکز علمی، آموزشی و پژوهشی داخل و خارج از کشور، اعطای جوایز، کمکهزینه یا بورس تحصیلی به اعضای واجد شرایط، عرضه خدمات جنبی فرهنگی، ورزشی و رفاهی به اعضای باشگاه، برگزاری نمایشگاه از فعالیتها و دستاوردهای جوانان مبتکر و خلاق، برگزاری مسابقات علمی (در سطح باشگاه، ملی و بینالمللی با هماهنگی مراجع قانونی)، برگزاری اردوها، تشکیل کلاسهای لازم بهمنظور ایجاد آمادگی در اعضای گروهها، برگزاری کارگاههای آموزشی، پژوهشی و همایشهای علمی لازم در سطح ملی و بینالمللی و انتخاب استعدادهای درخشان از بین اعضای باشگاه و پیگیری امور آنان در جهت تهیه و تامین نیازهای آنان از قبیل تهیه مواد، وسایل و دستگاههای پژوهشی، برخوردار کردن آنان از امکانات کارگاهها و آزمایشگاههای پژوهشی در داخل و خارج از کشور، اعزام به همایشهای ملی و بینالمللی، چاپ و نشر آثار پژوهشگران، اعطای جوایز و کمکهای مالی به آنان است.
تسهیلات مالی دانشگاه آزاد اسلامی برای دانشجویان
انتخاب رشته باآزمون و بدون آزمون دانشگاه آزاد اسلامی در حالی آغاز شده که این دانشگاه تسهیلات مالی خود را اعلام کرده است.
این روزها داوطلبان کنکور سراسری درگیر ثبتنام و انتخاب رشتهاند و بسیاری نیز داوطلب حضور در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی هستند؛ در این میان یکی از دغدغههای داوطلبان و حتی خانوادههای آنها تنوع وامهای دانشجویی است، مسالهای که این دانشگاه در دفترچه راهنمای ثبتنام خود به آن اشاره کرده است.
بر اساس دادههای دفترچه انتخاب رشته دانشگاه آزاد اسلامی، تسهیلات مالی دانشجویی این دانشگاه به دانشجویان خود به به سه دسته کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت تقسیم میشود که قرضالحسنه کوتاهمدت حداکثر ۶ ماه، قرضالحسنه، میانمدت حداکثر۱۲ ماه و قرضالحسنه بلندمدت حداکثر ۶۰ ماه است و قرضالحسنههای کوتاهمدت و میانمدت در زمان تحصیل دانشجو تسویه میشوند.
وامهای کوتاهمدت
این وامها بهصورت کوتاهمدت و سه تا ۶ ماهه بدون بهره بوده و تا پایان هر ترم تحصیلی تسویهحساب میشوند.
وامهای میانمدت
بر اساس اطلاعیهها اینگونه وامها به دانشجویانی تعلق میگیرد که برای بازپرداخت نیاز به مهلت بیشتری دارند و از محل اعتبارات شعب صندوق رفاه و بیمه دانشجویان واحدها طبق ضوابط و مقررات مربوط در اختیار دانشجو گذاشته میشود و در زمان تحصیل دانشجو تسویه خواهد شد.
وامهای بلندمدت
این وامها در دو نوع دستهبندی میشود؛ الف-منابع داخلی و ب-منابع وزارت علوم، تحقیقات و فناوری. این تسهیلات برای دانشجویانی اختصاص مییابد که حین تحصیل قادر به تامین و پرداخت شهریه و اقساط قرضالحسنه خود نباشند.
انواع قرضالحسنه
این دسته از تسهیلات نیز به چهار دسته؛ کمکهزینه اجاره که بابت تامین بخشی از هزینه تحصیلی برای مدت یکبار در طول تحصیلی است، کمکهزینه تحصیلی که بابت تامین بخشی از اجاره مسکن دانشجویان در طول مدت تحصیل پرداخت میشود و در طول سال یک بار و صرفا برای مسکن دانشجویان غیربومی با بازپرداخت ۱۲ ماهه است و کمکهزینه ازدواج که این وام از محل منابع صندوق رفاه و بیمه دانشجویان به دانشجویانی تعلق میگیرد که در زمان دانشجویی متاهل شده باشند که یکبار در طول تحصیل و برای ازدواج اول پرداخت میشود، تقسیم میشوند. دانشجویان حداکثر یکسال پس از تاریخ عقدنامه فرصت دریافت این وام را دارند.
منبع: فرهیختگان
انتهای پیام/