دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
18 مرداد 1397 - 09:51
راهکار دانشگاهیان برای حمایت از تولید داخلی؛

کاهش سفرهای خارجی دانشگاه امیرکبیر به دلیل محدودیت‌های ارزی/ طرح جدید عمرانی نداریم

رئیس دانشگاه امیرکبیر از کاهش تعداد سفرهای خارجی این دانشگاه به دلیل محدودیت‌های بودجه‌ای و ارزی خبر داد و گفت: ما به هیچ عنوان موافق قطع یا کاهش این نوع سفرها در مراکز دانشگاهی نیستیم و معتقدیم باید این بخش از برنامه دانشگاه‌ها تقویت شود.
کد خبر : 302593

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از اداره کل روابط عمومی وزارت علوم، چندی پیش وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در نامه‌ای به رؤسای دانشگاه‌ها، مؤسسات آموزش عالی، پژوهشی و فناوری و سایر واحدهای تابعه، ضمن ابلاغ تدابیر راهبردی برای کاهش آثار تحریم‌ها بر امور کیفی و فعالیت‌های دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی و فناوری، حمایت قاطع از برنامه‌های دولت جهت صرفه‌جویی و اجرای اقتصاد مقاومتی را خواستار شد.


غلامی در این نامه، تمرکز بر موضوع اقتصاد مقاومتی، حمایت همه جانبه جامعه دانشگاهی از برنامه‌های دولت تدبیر و امید را نیز امری ضروری دانست و خواستار انجام اقدامات مناسب دانشگاه‌ها، مؤسسات آموزش عالی، پژوهشی جهت حمایت قاطع از برنامه‌های دولت جهت کاهش هزینه‌ها و صرفه‌جویی و ارائه گزارش به این وزارت شد.


وزیر علوم همچنین در فراخوانی خطاب به رؤسای دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها و پارک‌های علم و فناوری سراسر کشور، انجام اقدامات اجرایی در راستای راهبردهای اساسی مدنظر ریاست جمهوری برای فائق آمدن بر مشکلات و چالش‌های جاری کشور، از جمله حمایت از بازار تولید داخلی و پشتیبانی و حمایت از فرآیندهای افزایش تولید، ارتقای کیفیت و بهره‌وری و کاهش هزینه‌های تولید در کلیه واحدهای تولیدی کشور را مورد تأکید قرار داد.


سیداحمد معتمدی در این باره حمایت از تاسیس شرکت‌های دانش‌بنیان و ایجاد قراردادهایی پژوهشی در دانشگاه‌ها یکی از مهم‌ترین راهکارهای حمایت از تولید داخل و کمک به رفع مشکلات فعلی کشور و همچنین تحقق اقتصاد مقاومتی برشمرد و افزود: خوشبختانه رشد خوبی در زمینه‌ تعداد قراردادهای پژوهشی دانشگاه امیرکبیر اتفاق افتاده است و ما طی چند سال گذشته با رشد ۲.۵ برابری در زمینه انعقاد قراردادهای پژوهشی با صنایع مواجه بودیم، ضمن این‌که تعداد مراکز نوآوری و رشد این دانشگاه از ۲۰ مرکز به ۱۲۰ مرکز افزایش یافته است که البته درخواست‌های زیادی نیز در این زمینه به دانشگاه ارسال شده است.


توسعه قراردادهای‌ پژوهشی و تقویت ارتباط با صنعت یکی از اهداف دانشگاه نسل سوم


وی همچنین یادآوری کرد: اصولا توسعه قراردادهای‌ پژوهشی و تقویت ارتباط با صنعت یکی از اهداف دانشگاه نسل سوم است که دانشگاه امیرکبیر نیز تعداد قراردادهای پژوهشی خود را افزایش داده و فعالیت‌های این دانشگاه کاملا در راستای رفع نیازهای کشور و حل معضلات جامعه شکل گرفته است.


معتمدی در ادامه به نقش دانشگاهیان در رفع محدودیت‌ها و بحران فعلی ارز در کشور اشاره کرد و گفت: طی چند سال گذشته خرید چندانی در حوزه تجهیزات آزمایشگاهی و آموزشی از خارج کشور برای دانشگاه امیرکبیر صورت نگرفته و ما همواره در این زمینه با مشکل بودجه‌ای و ارزی مواجه بوده‌ایم.


وی با اشاره به کاهش سفرهای خارجی دانشگاه امیرکبیر به دلیل محدودیت‌های ارزی تاکید کرد: سفرهای علمی به خارج از کشور بر دو نوع است که در نوع اول اعضای هیأت علمی دانشگاه برای حضور در کنفرانس‌ها و همایش‌های علمی و استفاده از فرصت‌های مطالعاتی به خارج از کشور اعزام می‌شوند که البته تعداد این سفرها طی سال‌های اخیر افزایش نیافته است.


معتمدی همچنین یادآوری کرد: کاهش تعداد سفرهای خارجی به هیچ عنوان در دانشگاه‌ها پدیده خوبی به نظر نمی‌رسد و باید تلاش‌های خود را برای افزایش این سفرها و جبران کاهش سفرهای قبلی افزایش دهیم. به همین دلیل ما تلاش خواهیم کرد تا حد ممکن تعداد این سفرها کاهش چندانی نداشته باشد. طرحی با عنوان طرح تابستانی فرصت مطالعاتی استادان را در دانشگاه طراحی کرده‌ایم.


سفرهای علمی اعضای هیأت علمی و دانشجویان به هیچ عنوان نباید قطع شود


وی درباره سفرهای نوع دوم که شامل سفرهای علمی، اداری، دانشگاه می‌شود نیز گفت: معتقد هستیم سفرهای علمی اعضای هیأت علمی و دانشجویان به هیچ عنوان نباید قطع شود بلکه باید این سفرها را تقویت کنیم، اما در خصوص سفرهای اداری تلاش خواهیم کرد این نوع سفرها کاهش پیدا کند تا مصرف ارز خارج از عرفی در این زمینه نداشته باشیم.


معتمدی خاطرنشان کرد: میزان ارز مصرفی دانشگاه‌ها بسیار ناچیز و کمتر از دستگاه‌های دیگر موجود در کشور است. در واقع به طور طبیعی این صرفه‌جویی از قبل در دانشگاه‌ها اتفاق افتاده است، اما در عین حال براساس بخشنامه جدید وزیر علوم سعی خواهیم کرد در این زمینه صرفه‌جویی‌های خود را داشته باشیم.


وی همچنین با تاکید بر این‌که پروژه‌های عمرانی جدیدی در دانشگاه امیرکبیر نخواهیم داشت، تاکید کرد: طبیعتا سازمان برنامه و بودجه نیز از راه‌اندازی طرح جدید عمرانی در دانشگاه‌ها حمایت نخواهد کرد و ما در حال حاضر سه طرح بالای ۵۰ درصد در دانشگاه داریم که بنا داریم این‌ طرح‌ها تا پایان سال جاری به بهره‌برداری برسد.


معتمدی درباره برون‌سپاری خدمات رفاهی و پشتیبانی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، گفت: این اتفاق از سال‌های قبل در دانشگاه اتفاق افتاده است و بخش عمده قراردادهای شرکتی در دانشگاه به معنی برون‌سپاری بسیاری از خدمات رفاهی و دانشجویی نظیر تغذیه به مراکز خصوصی خارج از دانشگاه است.


وی یادآوری کرد: به هیچ عنوان برنامه‌ای برای راه‌اندازی رشته‌های جدید در دانشگاه صنعتی امیرکبیر نداریم، چراکه اغلب رشته‌های فنی مهندسی در این دانشگاه دایر است و اگر هم رشته‌های بین‌رشته‌ای که جزو برنامه‌های راهبردی دانشگاه است راه‌اندازی شود، سعی می‌کنیم از پتانسیل دانشگاه در حوزه استادان و غیره استفاده کنیم و بار زیادی از نظر هزینه‌ای برای دانشگاه نخواهیم داشت.


رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر در پایان افزایش تعداد دانشجویان خارجی را یکی‌دیگر از برنامه‌های راهبردی این دانشگاه توصیف و خاطرنشان کرد: در حال حاضر بیش از ۲۴۰ دانشجوی خارجی در دانشگاه امیرکبیر مشغول تحصیل هستند که امیدواریم این آمار برای سال جاری و همچنین سال آینده افزایش چشمگیری داشته باشد.


انتهای پیام/4040


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب