اجرای سیستم روشنایی و نورپردازی در پایگاه جهانی بیابان لوت
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری آنا از روابط عمومی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، زهرا رضاییملکوتی گفت: عملیات مرمتی پایگاه جهانی بیابان لوت شامل تکمیل مرمت فضاهای داخلی، تکمیل مرمت نماهای بیرونی، بامسازی، محوطهسازی و سنگفرش کوچه ورودی پایگاه، تکمیل جدارهسازی نماهای کوچه ورودی پایگاه، تکمیل سرویس بهداشتی میشود که سال گذشته از محل اعتبارات ملی در پایگاه میراث جهانی بیابان لوت و روستای دهسلم انجام شد.
مدیر پایگاه جهانی بیابان لوت در استان خراسانجنوبی ادامه داد: در ادامه مرمتهای سال گذشته، امسال اجرای سیستم روشنایی و نورپردازی پایگاه را در دستور کار قرار دادیم که هماکنون به پایان رسید.
وی تصریح کرد: امید است با برنامههای انجامشده یا در دستاقدام جهت بهسازی پایگاه جهانی بیابان لوت، این مکان برای پذیرایی و اطلاعرسانی به بازدیدکنندگان و گردشگران به نحوی مطلوب مهیا شود.
میراثجهانی بیابان لوت با مساحتی بهتقریب 175 هزار کیلومتر مربع، در میان سه استان خراسانجنوبی، سیستان و بلوچستان و کرمان قرار گرفته است. این محوطه در سال 2005 با دمای 7/70 درجه سانتیگراد، بیشینه گرمترین مکان را در کره زمین ثبت کرد. بیابان لوت به سه بخش جغرافیایی لوت شمالی، لوت مرکزی که کلوتها و تپههای ماسهای در آن قرار دارد و لوت جنوبی که غنیترین پوشش گیاهی این بیابان را دارد، تقسیم میشود. پیشینه تمدنی بیش از 5 هزار سال در حاشیه بیابان لوت و کشف حدود 3 هزار اثر تاریخی از این منطقه در نوع خود بیهمتا است که ازجمله این یافتهها باید به درفش 5 هزار ساله شهداد، که قدیمیترین درفش جهان است، اشاره کرد.
بیابان لوت نخستین اثر طبیعی ایران است که به شماره 1505 در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده است.
انتهای پیام/4072/4031/
انتهای پیام/