دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
06 مرداد 1394 - 14:46

نرخ جدید بهای خدمات انشعاب آب تصویب شد

در جریان بررسی لایحه «پیشنهاد تامین اعتبار مورد نیاز اجرای پروژه‌های آب‌وفاضلاب شهر تهران»، نرخ جدید بهای خدمات انشعاب آب برای ساختمان‌های جدیدالاحداث تصویب شد.
کد خبر : 30175

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، علیرضا دبیر، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران در جلسه امروز شورای شهر با اشاره به افزایش قیمت پیشنهادی شرکت آب‌وفاضلاب در کمیسیون سلامت و خدمات شهری، اظهار کرد: نرخ آب مصرفی را در ابتدای سال مجلس در دولت به اندازه کافی افزایش داده است و کمیسیون برنامه‌و بودجه مخالف پیشنهاد کمیسیون سلامت است.


وی اضافه کرد: ما در این طرح پیشنهادی نرخ بهای خدمات را عدالت محور و بر اساس مناطق مختلف شهر قیمت‌ها را تعیین کرده‌ایم.


دبیر با بیان اینکه کمیسیون برنامه‌وبودجه مخالف افزایش قیمت آب است، به موضوع بن درخت اشاره کرد و گفت: امیدوارم این موضوع مثل بن درخت نشود. در این موضوع کمیسیون شهرسازی قیمتی را تعیین کرد اما ما در صحن این نرخ را ۱۰ برابر کردیم و این موضوع اقدام باعث شد کسی دیگر در شهر درخت نکارد.


رئیس کمیسیون برنامه‌وبودجه شورای شهر تهران با بیان اینکه این قیمت‌ها کارشناسی شده است، تاکید کرد: با توجه به اینکه دولت، وزارت نیرو و مجلس در ابتدای سال قیمت را بالا برده‌اند، بهتر است بهای خدمات افزایش نیابد.


در این بین مرتضی طلایی که امروز ریاست شورای شهر تهران را به عهده داشت، گفت: آیا دوستان شرکت آب‌وفاضلاب با پیشنهاد شما موافق هستند؟


دبیر پاسخ داد: بله این دوستان هم کاملا موافق قیمت پیشنهادی کمیسیون برنامه‌و بودجه هستند.


محمد سالاری، عضو دیگر شورای بود که در این باره گفت: موضوعات بسیار زیادی در این طرح وجود دارد و پیشنهاد می‌کنم محورهای مهم این طرح را به صورت ملموس برای اعضا شورا مطرح کنید تا بتوانیم تصمیم‌گیری صحیحی داشته باشیم.


دبیر با اشاره به لایحه پیشنهادی گفت: دسترسی و برخورداری همه شهروندان تهرانی از آب شرب بهداشتی و برخوردار از استانداردهای کمی و کیفی از مهم‌ترین اهداف توسعه طرح‌های فاضلاب و بازسازی شبکه‌های آب شهری است.


انشعاب آب برای ساختمان‌های جدیدالاحداث باید بالاتر برود


در جریان بررسی این لایحه، محمد حقانی، رئیس کمیته محیط‌زیست شورای شهر تهران گفت: موضوع کمبود آب در تهران، شرایط بحرانی که در شهر داریم، برداشت‌های غیرمجاز و افت آب‌های زیرزمینی باعث شده مسائل زیست‌محیطی ما با شرکت آب‌و فاضلاب گره بخورد. این لایحه مربوط به ساختمان‌های جدیدالاحداث است و با توجه به تراکم‌های ساختمانی زیاد در شهر، ضروری است مناطق در سه گروه تقسیم‌بندی شوند و انشعاب آب برای ساختمان‌های جدیدالاحداث بالاتر برود.


وی اضافه کرد: برای مناطق مرفه، ۵۰۰ هزار تومان، برای مناطق متوسط، ۴۰۰ هزار تومان و برای مناطق کم‌برخوردار، ۳۰۰ هزار تومان به ازای هر واحد نوساز دریافت شود.


احمد دنیامالی، رئیس کمیسیون عمران شورای شهر تهران نیز با اشاره به اینکه این نرخ‌ها هم در انشعاب و هم در تعرفه‌ها اعمال می‌شود، تاکید کرد: از نظر اقتصادی منطقه ۳ و ۶ در شهر تهران تفاوتی ندارد. بهتر است گروه‌بندی مناطق به جای چهار گروه، سه گروه باشد.


انشعاب فاضلاب مناطق بر اساس محلات نرخ‌گذاری می‌شود


علیرضا دبیر نیز با بیان اینکه در شهرسازی، قیمت A را به ۱۶۴ بلوک تقسیم کردیم و در این لایحه هم قرار است مناطق را بر اساس محلات نرخ‌گذاری کنیم، افزود: به عنوان مثال در منطقه ۲ محله فرحزاد با شهرک غرب تفاوت دارد. بنابراین چهار گروه بیشتر از سه گروه به عدالت نزدیک است.


رحمت‌اله حافظی، رئیس کمیسیون سلامت، خدمات شهری و محیط‌زیست شورای شهر نیز در این‌باره گفت: افزایش قیمت بهای خدمات انشعاب جدید آب مشکلی برای شهروندان ایجاد نمی‌کند. این نرخ تنها برای واحدهای جدید است. مشکل در خصوص شبکه فاضلاب است و برای ایجاد انگیزه در خصوص اتصال خانه‌ها به شبکه انشعاب نباید نرخ را در این بخش بالا ببریم و به جای آن می‌توانیم نرخ بهای خدمات آب را افزایش دهیم.


محمد پرورش، مدیرعامل شرکت آب‌وفاضلاب شهر تهران درباره پیشنهادهای مطرح شده از سوی اعضای شورای شهر در خصوص قیمت انشعاب فاضلاب برای ساختمان‌های جدیدالاحداث در تهران، گفت: موضوع آب‌وفاضلاب دغدغه همه مسئولان در شهر تهران است و همکاران ما در هر سه کمیسیون برنامه‌وبودجه، خدمات شهری و عمران حاضر شدند و توضیحات لازم را ارائه داده‌اند.


وی اضافه کرد: از نظر نرم افزاری ما آمادگی اجرای هرگونه مصوبه‌ای را داریم اما در حوزه فاضلاب زمان به پایان رسیده است و هیچ افزایشی در این بخش نداشته‌ایم.


اکنون حدود ۸ و نیم متر مکعب فاضلاب را در شهر تهران تصفیه می‌کنیم


پرورش تصریح کرد: اکنون حدود ۸ و نیم متر مکعب فاضلاب را در شهر تهران تصفیه می‌کنیم و امسال می‌توانیم ۳۰۰ میلیون متر مکعب پساب داشته باشیم. در مقام مقایسه با ۲۴۰ میلیون متر مکعب آبی که از سد کرج به تهران می رسد این رقم چشمگیر است.


وی با پیشنهاد کمیسیون برنامه و بودجه موافقت کرد و گفت: ما در سال‌های گذشته در موضوع آب مشکل جدی داشتیم و امروز دغدغه همه کمک به این حوزه است.


در ادامه دبیر پیشنهاد کرد کارگروهی با حضور نمایندگان همه کمیسیون‌ها تشکیل شود و قیمت‌ها بر اساس محلات مختلف شهر تهران تعیین شود.


وی تاکید کرد: ما حدود چهار ماه از سال را از دست داده‌ایم و این پروژه‌ها محرک پروژه‌های آب‌وفاضلاب شهر تهران است. بنابراین بهتر است در این جلسه برای این لایحه تعیین تکلیف کنیم.


محسن پیرهادی، عضو کمیسیون حقوقی و نظارت شورای شهر نیز در ادامه این جلسه با اشاره به اینکه هویت منطقه‌ای در شهر تهران معنی ندارد، اظهار کرد: حتی ۱۶۴ بلوک نیز جوابگو نیست و عوارض باید بر اساس محلات تعیین شود. حتی تقسیم‌بندی محله‌ای نیز نمی‌تواند کاملا عادلانه باشد.


وی اضافه کرد: پیشنهاد من این است که روی این لایحه تصمیم‌گیری نشود و با کارشناسی بیشتری این لایحه دوباره در صحن مطرح شود.


تقسیم بندی محله‌ای تالی فاسد ایجاد می‌کند


در ادامه، پرورش مدیر عامل آبفای تهران در مخالفت با پیشنهاد اعضای شورای شهر گفت: تقسیم بندی محله‌ای تالی فاسد ایجاد می‌کند و ما باید برای تعیین ملک در محله قانون را تفسیر کنیم اما به صورت منطقه‌ای تکلیف مشخص است.


سالاری نیز در ادامه گفت: موضوع تعیین ۱۶۴ بلوک با این لایحه متفاوت است. در تبصره این لایحه اختیار را به شرکت آب‌وفاضلاب داده‌اند که بافت‌های فرسوده را تفکیک کنند. موضوع بافت فرسوده با خانه‌های مرغوب متفاوت است. به عنوان مثال منطقه « خاک سفید» جز بافت فرسوده محسوب نمی‌شود اما محله کم برخورداری است.


رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری پیشنهاد کرد برای موضوع فاضلاب رای‌گیری شود اما نرخ بهای خدمات آب را بعد از کارشناسی مجددا در صحن مطرح و تصویب شود.


مرتضی طلایی نیز با اشاره به اینکه روی پیشنهاد اجماع نسبی وجود دارد، گفت: می‌توانیم قیمت فاضلاب را تصویب کنیم و بهای آب را در کمیسیون مشترک شهرسازی، عمران، خدمات شهری و برنامه و بودجه بررسی کنیم.


دبیر با اشاره به اینکه در جلسه گذشته مقرر شده کمیسیون‌ها روی این موضوع کار کنند، بیان کرد: به این شکل کار عقب می‌افتد و کمیسیون‌ها فرصت کافی داشتند نظرشان را ارائه کنند.


وی اضافه کرد: نرخ جدید آب در این لایحه تنها ۲۰ درصد افزایش داشته است.


نرخ بهای آب ساخت‌وسازها افزایش داشته باشد


طلایی نیز پیشنهاد کرد نرخ بهای آب ساخت‌وسازها افزایش داشته باشد، چرا که استفاده از آب شرب برای ساخت‌وساز کار صحیحی نیست.


دبیر نیز پاسخ داد: ما قیمت پیشنهادی دوستان شرکت آب و فاضلاب را در این لایحه درج کرده‌ایم.


وی با اشاره به تبصره‌های این لایحه گفت:‌ نرخ آب مصرفی مراکز ایتام و افراد بی‌سرپرست تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی، مراکز شبانه‌روزی معلولان، مراکزصنعتی، مراکز آموزشی، دانشگاه‌ها، اماکن مذهبی، مساجد و نیروهای مسلح مشمول افزایش‌های این مصوبه نمی‌شوند.


رئیس کمیسیون برنامه‌وبودجه درباره تبصره تشویقی مردم برای اتصال به شبکه فاضلاب توضیح داد: شرکت آب و فاضلاب تهران موظف است به منظور تشویق کلیه مشترکانی که دارای انشعاب فاضلاب هستند از طریق تذکر لازم در فیش های ارسالی آب بها اطلاع‌رسانی کنند چنانچه در سال ۹۴ نسبت به نصب تجهیزات فاضلاب داخل ساختمان و املاک خود و اتصال به شبکه فاضلاب شهری اقدام کنند از ابتدای سال ۹۵ باید به میزان ۲۵ درصد علاوه بر تعرفه‌های مصوب قانونی آب بها تا زمان اتصال به شبکه فاضلاب‌شهری پرداخت کنند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب