زیر فشار دولت برای پس گرفتن امضای سوال از روحانی یاد عملیات خیبر افتادم
به گزارش حوزه مجلس گروه سیاسی خبرگزاری آنا از خانه ملت، حجتالاسلام مجتبی ذوالنوری در توضیح سوال نمایندگان از رئیسجمهور گفت: هفتهای که بر نمایندگان گذشت به دلیل حجم آتشی که بر سر نمایندگان ریخت و فشار سنگین دولتیها برای پس گرفتن امضای نمایندگان از سوال خود، یاد عملیات خیبر، بدر و کربلای ۵ افتادم.
وی تصریح کرد: برخی دولتیها خیلی تلاش کردند تا نمایندگان را در فشار قرار داده و امضای سوال از رئیسجمهور را پس بگیرند، حتی در این مدت برخی نمایندگان به خانه خود نمیرفتند یا پیشرو به بیرون میفرستادند تا تحت فشار نمایندگان دولت قرار نگیرند.
نماینده مردم قم در مجلس افزود: از روز چهارشنبه که سوال از رئیسجمهور اعلام وصول شد، ایشان یک ماه فرصت دارد تا برای پاسخ به سوال به مجلس بیایند، روز مشخص در تعامل هیأت رئیسه با رئیسجمهور تعیین میشود، سوال کنندهها نیم ساعت فرصت بیان سوال دارند و رئیسجمهور یک ساعت زمان پاسخگویی دارد.
ذوالنوری با بیان اینکه سوالات در پنج محور از رئیس جمهور پرسیده میشود، ادامه داد: بعد از هر سوال رایگیری انجام میشود، لذا اگر نمایندهها از پاسخ رئیس جمهور قانع شوند که هیچ، اما اگر قانع نشوند و ثابت شود که دولت یا قانون را زیر پا گذاشته یا خلاف قانون اساسی عمل کرده است، چون وجه جرمی پیدا میکند مرجع صلاحیت رسیدگی قوه قضائیه است.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس یادآور شد: رایگیری به میزان نصف بهاضافه یک، برای هر سوال نیاز دارد و در صورت عدم اقناع نمایندگان رئیسجمهور کارت زرد دریافت میکند و کارت زرد تنها به معنای عدم اقناع نمایندگان از پاسخ رئیسجمهور است؛ اما در صورتی هم که خلاف قانون و نقض قانون اتفاق افتاده باشد، سوال به قوه قضائیه جهت پیگیری و برخورد ارجاع میشود.
ذوالنوری در توضیح طرح سوال از رئیسجمهور در شرایط کنونی کشور، گفت: رئیسجمهور باید در مورد مسائل کشور پاسخگو باشد در این پنج محور سوال هم به نوسانات ارزی به عنوان عمدهترین معضل کنونی پرداخته شده است.
وی ادامه داد: متاسفانه در مدت اخیر نوسانات ارز قدرت خرید مردم را به یک سوم کاهش داده است که سبب یأس در مردم شده است، بنابراین رئیسجمهور باید پاسخ دهد و اگر مقصر است که اصلاح روند مدیریتی را باید در دستور کار خود قراردهد، در غیر این صورت مجلس میتواند ریشهیابی کند.
نماینده مردم قم در مجلس افزود: تلقی مردم این است که دولت رها شده است، مجلس هم ورود نکند فضا بدتر میشود؛ لذا ما موظف هستیم دولت را وادار به اصلاح کنیم.
ذوالنوری در توضیح برخی اظهارات مبنی بر اینکه سوال از روحانی در تقابل با سوال از احمدینژاد پیگیری و دنبال شد، یادآور شد: امضاکنندگان سوال از روحانی هیچ دلبستگی و تعلق خاطری به احمدینژاد ندارند، در آن زمان هم اگر در مجلس حضور داشتم قطعا از افراد سوالکننده از احمدینژاد بودم. کما اینکه در همان زمان تلختر از محتوای سوال نمایندگان در محافل دیگر در مورد احمدینژاد صحبت میکردم.
وی عنوان کرد: این سوالات سیاسی نیست، سوال نمایندگان کاملاً مرتبط با معیشت و اقتصاد جامعه است، از سوی دیگر این سوال از سوی سه فراکسیون مجلس مطرح است، سوال فراکسیونی تعقیب نشده و نمایندگانی از فراکسیون ولایی، مستقلین و حتی برخی امیدیها امضا کردند.
وی ادامه داد: ترکیبی از سه جریان در این سوالات ثابت قدم هستند، حتی از جریان تند اصلاحات سوال از رئیسجمهور را امضا کردند، من سعی کردم امضاها را رسانهای نکنم، اما 16 امضا در این چند روز اضافه کردیم که این افراد غالباً تابلوی اصلاحاتی دارند و خود به دنبال من آمدند.
ذوالنوری تاکید کرد: سه جریان فکری به دنبال مشکلات مردم و بازخواست دولت برای انجام وظایف هستند، در واقع به نظر بنده کسانی که در این مسیر نیامدند به خاطر افکار و گرایشات سیاسی بوده، زیرا سوالات کاملاً مرتبط با معیشت مردم است، نمایندگان که واسط بین مردم و دولت هستند باید پیگیر مطالبات آنها باشند اگر ما هم به فکر مردم نباشیم مردم مجبور میشوند به کف خیابان بیایند و مطالبات خود را پیگیری کنند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، گفت: کسانی کمک نمیکنند و از دولت سوال نمیکنند آیا غیر از ملاحظات سیاسی دلیلی دیگری دارند؟
انتهای پیام/4034
انتهای پیام/