2 راهکار موثر برای جذب پولهای سرگردان و کنترل نقدینگی
محمد حسننژاد در گفتوگو با خبرنگار مجلس گروه سیاسی خبرگزاری آنا، درباره راهکارهای کنترل نقدینگی و ساماندهی اقتصادی اظهار کرد: نوسانات ارزی باعث ایجاد اختلاف در قیمتهای داخلی و خارجی شده و معادلسازی و یکسانسازی قیمتها در داخل و خارج از کشور به ایجاد تورم دامن زده است.
وی با ذکر مثالی اضافه کرد: وقتی فروشندهای متوجه میشود کالایی که در داخل کشور عرضه میکند در مقایسه با دلار، قیمت بالاتری دارد تصمیم به معادلسازی میگیرد و این باعث افزایش قیمت در داخل کشور میشود؛ یعنی اینگونه نیست که حتما کالایی با قیمت گرانتر وارد کشور شود، فروشندگان با اطلاع از قیمت دلاری کالا، آن را معادلسازی میکنند و با قیمت بالاتری به فروش میرسانند.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه بخشی از نقدینگی در کشور به صورت تسهیلات استمهال در دست تولیدکنندگان است، گفت: 100 هزار میلیارد تومان از نقدینگی موجود در کشور هم در بازار سیال است که هر روز وارد یک بخش شده و ایجاد دردسر میکند.
حسننژاد افزود: این پول سرگردان در دستان مردم یک روز به سمت بازار مسکن میرود و ایجاد تنش میکند و روز دیگر بازار سکه، ارز و حتی بورس را دچال اختلال میکند.
وی با بیان اینکه دولت باید این پولها را به نوعی جذب میکرد که مردم خیالشان بابت افزایش سرمایهشان راحت باشد، تصریح کرد: معتقدم دولت به جای اینکه مردم را تشویق به خرید سکه و ارز کند، باید آنان را به سمت سپرده ارزی میکشاند و به جای معادل ریالی به آنها سود ارزی میداد تا در سرمایهگذاری خود احساس امنیت کنند.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس تاکید کرد: همچنین دولت باید کاری میکرد تا مردم به جای اینکه سراغ خرید مسکن بروند، اوراق مسکن خریداری و در سرمایهگذاریهای املاک و مستقلات شرکت کنند. در این صورت نقدینگی افسارگسیخته نمیشد و مردم هم نسبت به سرمایهگذاری خودشان اطمینان داشتند.
انتهای پیام/4034
انتهای پیام/