دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

سامانه اطلاعات و اسناد تخصصی سینما رونمایی شد

سامانه اطلاعات و اسناد تخصصی سینما با حضور معاون توسعه فناوری و مطالعات سینمایی سازمان امور سینمایی، استادان، مدیران و پژوهشگران سینما رونمایی شد.
کد خبر : 300589

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری آنا از روابط عمومی سازمان امور سینمایی، سمعی و بصری، نشست رونمایی و بررسی سامانه اطلاعات و اسناد تخصصی سینما (سینما داک) در ساختمان پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات با حضور معاون توسعه فناوری و مطالعات سینمایی سازمان امور سینمایی، استادان، مدیران و پژوهشگران سینما برگزار شد.


در ابتدا محمود اربابی معاون توسعه فناوری و مطالعات سینمایی گفت: سازمان سینمایی از سال‌های گذشته زمانی که اداره کل بود تحقیقات سینمایی داشت و بسیاری از کتاب‌های ارزشمند سینما مربوط به همان زمان است، اما امروز زمانه عوض شده و باید به نیازهای جدید پاسخ داد به همین دلیل وجود سامانه‌ای که اطلاعات تخصصی سینمایی را پاسخ دهد مورد توجه سازمان قرار گرفت و پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران (ایران داک) به عنوان مشاور ما انتخاب شد.


وی ادامه داد: این سامانه به عنوان مجموعه‌ای که باید یک منظومه دور آن شکل بگیرد، مورد توجه قرار گرفت. همانطور که چندی پیش cic را به عنوان منبعی برای اطلاعات فیلم‌های سینمایی راه‌اندازی کردیم.


معاون توسعه فناوری و مطالعات سینمایی افزود: ایجاد زمینه برای تولید محتوا علمی در حوزه سینما، ایجاد یک نظام منسجم برای انتشار و ترویج آثار مناسب در حوزه سینمایی با هدف ارائه به مخاطبان، پشتیبانی مؤثر اطلاعاتی از پروژه‌های اساسی، تحقیقات و تولیدات زیربنایی و نیز اندیشمندان و معرفی توان علمی سینمای ایران به داخل و خارج از کشور از جمله اهداف راه‌اندازی این سامانه است.


در ادامه فرهاد شیرانی مجری طرح ایران داک گفت: امیدوارم فعالیتی که انجام شده شروع فعالیت بزرگتر برای سینمای کشور باشد. پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران بیش از ۵۰ سال است با این هدف که بتواند مجموعه اطلاعات علمی کشور را سازماندهی کند، تاسیس شده است تا اطلاعات مورد نیاز را در اختیار پژوهشگران قرار دهد.


وی عنوان کرد: تنها بخشی که در این سامانه در مورد آن بحث شد، پوستر فیلم‌هاست که به راحتی روی سامانه بارگذاری می‌شود و فعلاً امتیازدهی برای اطلاعات آثار نداریم. البته بخش آنونس‌ها می‌توانست در سیستم قرار بگیرد، زیرا نرم‌افزار این ظرفیت را دارد اما در حجم فیلم‌ها باید در نرم‌افزار و سخت‌افزار دیده شود. امکان بارگذاری صوت برای سخنرانی‌ها نیز در این سامانه وجود دارد.


شیرانی در پایان در پاسخ به این سوال مبنی بر اینکه این سامانه چطور می تواند به عنوان مرجع مورد استفاده قرار گیرد، گفت: برای این سامانه می‌توان مشوق‌هایی وجود داشته باشد البته بخشی هم به غنای اطلاعات سایت برمی‌گردد تا این سامانه مرجع شود و همه به آن مراجعه کنند.


این سامانه به نشانی www.cinemadoc.ir در دسترس پژوهشگران سینما قرار دارد.


انتهای پیام/4072/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب