دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

خوش‌بینی خام نبوی به رفتار آمریکا

بهزاد نبوی در تحلیلی ادعا کرد که احتمالاً آمریکا در قبال فشار جهانی وادار به عقب‌نشینی می‌شود!
کد خبر : 299909

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، «بهزاد نبوی»، فعال اصلاح‌طلب و از دستگیرشدگان فتنه سال ۸۸ در بخشی از یک مصاحبه که روزنامه شرق آن را منتشر کرد، در اشاره به راهکار‌های حل مشکلات کشور گفته است:


خروج از برجام و حتی تهدید به خروج از آن را به‌شدت به زیان منافع ملی می‌دانم. محدودیت برجام برای ما، تنها عدم امکان دستیابی به سلاح هسته‌ای است. خروج یا طرح خروج، اولا اجماع جهانی را که پس از خروج یک‌جانبه آمریکا از برجام به سود ما تغییر کرد، مجددا به زیان ما خواهد کرد و ثانیا تصور تلاش ما برای دستیابی به سلاح هسته‌ای برای جهانیان به وجود خواهد آمد و ثالثا باید روابط خود را با اروپا، روسیه و چین (امضاکنندگان برجام) به بهترین شکل برقرار و حفظ کنیم و از هرنوع اقدام تحریک‌آمیز و ماجراجویانه جدید که اروپا و حتی روسیه و چین را در مقابل ما قرار داده و تسلیم فشار‌های آمریکا خواهد کرد، اجتناب کنیم.


او تصریح می‌کند:


«تداوم این سیاست در میان‌مدت به احتمال قوی آمریکا را در قبال فشار جهانی وادار به عقب‌نشینی خواهد کرد. البته تا آن زمان باید در سیاست‌های داخلی هم تجدیدنظر و مردم را برای تحمل سختی‌های کوتاه‌مدت آماده کنیم.» بهزاد نبوی در حالی مدعی شده است که تمام این رفتار‌ها که جملگی در بازه «به هر قیمتی، غیر منطقی یا ذلیلانه» جای دارند، موجب خواهد شد که احتمالا آمریکا در قبال فشار جهانی عقب‌نشینی کند! که حتی یک مورد مثال از رفتار ایالات متحده هم وجود ندارد که این کشور جز وقتی با سیلی مواجه نشده، عقب نشینی کرده باشد.


از طرفی آزموده را دوباره آزمودن خطاست! به این معنی که تداوم سیاستی که نبوی آن را مطلوب می‌داند، طی ۶ سال گذشته شرایط کشور را با مشکلات فعلی مواجه کرده است.


ضمن اینکه افکار عمومی هرگز تا این اندازه دچار بلاهت و سفاهت نیستند که از پس ۶ سال اعتماد به چیزی به نام مذاکره، برجام، «تَکرار می‌کنم» و توافق با آمریکا که جز مشکلات مختلف، دستاوردی برای مردم و کشور نداشته؛ دوباره به اصلاح‌طلبان و اعتدالیون اعتماد کنند.


درباره اظهارات نبوی همچنین گفتنی‌های دیگری هم وجود دارد.


_ اساسا فرض شکل‌گیری یک اجماع جهانی در فضای فعلی آنهم با محوریت حق و عدالت یک فرض سفیهانه است و مثال بارز آن هم اینکه شخص اصلاح‌طلبان و جریان دولت از پس رؤیت هزاران بدعهدی آمریکا، اما ۶ سال قبل از این گفتند که «حساب اوباما با دیگران فرق دارد» و بر مذاکره به هر قیمتی با آمریکا تأکید کردند و برای توافق با کاخ سفید حتی از خطوط قرمز کشور هم گذشتند.


معنای این واقعیت تاریخی این است که اجماع جهانی تحت تأثیر روانی یا واقعی هژمون‌هاست که شکل می‌گیرد نه تحت تأثیر یک دنیای انتزاعی.


_ ترساندن ایران از اتحاد بیشتر اروپا و حتی چین و روسیه با آمریکا، مصداق ترساندن از «لولو» است!


هستند عقلایی در ایران که به روشنی می‌دانند اگر میان ما و متحدان شرقی ما همکاری وجود دارد؛ این همکاری‌ها نه به دلیل حرکات خردمندانه ایران یا خروج ظالمانه آمریکا از برجام! که به دلیل جنگ اقتصادی آن‌ها با آمریکا، به دلیل تحریم‌های آمریکا علیه این کشور‌ها و به دلیل منافع جدید روسیه با ایران در بحث تهدید گروهک‌های تکفیری و انتفاعات منطقه‌ای است که شاهد تزاید سطح این همکاری‌ها هستیم.


_آماده کردن مردم برای تحمل مشکلات در کوتاه مدت هم اگرچه از لوازم عقلایی حکومت‌داری در هر جامعه‌ای است و منوط به فصل فعلی هم نیست، اما مشخص نیست التجاء به آن چه ربطی دارد به کسانی که برای تکرار وضع موجود از عبارت «تَکرار می‌کنم» استفاده کردند، خود را فدائیان روحانی نامیدند، سرخوش از پیروزی انتخاباتی رئیس‌جمهور، مردم را قانون شکن و ناآگاه و لبوفروش‌ها می‌نامیدند و درست در شب انتخابات دولت دوازدهم نیز تأکید کردند «ما تضمین روحانی هستیم» ؟!


بله! آماده‌سازی مردم برای «مقاومت» همواره لازم و ضروریست، اما قبل از آن، صداقت جریان‌های سیاسی است که توسط مردم مورد قضاوت قرار می‌گیرد.


منبع: مشرق


انتهای پیام/4001


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب