امکان تعیین استاندارد تشکهای طبی و غیر طبی در کشور فراهم شد
به گزارش خبرنگار گروه واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی خبرگزاری آنا از خمینیشهر، حدود یک سوم ساعات شبانهروز هر فرد، زمان استراحت و خواب او را تشکیل میدهد. خواب راحت همراه با آرامش، انرژی روانی و نیروی جسمی لازم را برای یک روز کاری باکیفیت فراهم میکند. یکی از لوازم مورد نیاز برای استراحت شبانه، تشک متناسب با ساختار فیزیکی هر فرد است.
اکنون در بازار تشکهای مختلفی با نشانهای تجاری متعدد و قیمتهای متفاوت موجود است اما انتخاب تشک مناسب یکی از دغدغههای ذهنی خانوادههاست و بسیاری با وجود هزینه زیاد موفق به خرید تشک مناسب خود نمیشوند. این موضوع از آنجا اهمیت بیشتری پیدا میکند که بسیاری از بیماریهای جسمی ناشی از ساختار فیزیکی بدن مانند بیماریهای گردن، ستون فقرات و پا خیلی زودتر از آنچه انتظارش را داشتیم به سراغ ما میآید.
علاوه بر این، میانگین رشد سنی جامعه به سمت میانسالی و پیری و عوارض ناشی از آن است که میطلبد پژوهشگران به رفع نگرانیهای ناشی از تأمین سلامت جسمی بیش از گذشته همت گمارند.
با این مقدمه سراغ آخرین دستاورد علمی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینیشهر میرویم.
مازیار حسینزاده دانشجوی کارشناسی ارشد مکاترونیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینیشهر مبتکر دستگاهی است که در فاصله دو تا سه دقیقه تشک مناسب ساختار بدنی هر فرد را تعیین و معرفی میکند.
آتا جهانگیر مشیدی استاد راهنمای این طرح پژوهشی به خبرنگار خبرگزاری آنــا گفت: تشکهای موجود در بازار دارای فوم، فنر و ساختار متفاوتی است اما اینکه کدام ساختار با ارگونومی بدن همخوانی دارد به وسیله حسگرهای این دستگاه تعیین میشود.
این پژوهشگر دانشگاهی افزود: پس از اینکه فرد به حالت درازکش روی تخت قرار میگیرد، حسگرهای این دستگاه از نقاط حساس بدن نمونهای ترسیم کرده و با توجه به ویژگیهای فیزیولوژیکی مختص هر فرد، مشخصات تشک مورد نیاز او را تعیین میکند.
وی با توجه به انجام مطالعات دوساله بر روی این طرح پژوهشی گفت: برای ساخت این دستگاه با متخصصان رشتههای پزشکی و فیزیوتراپی مشورت و مورد تأیید قرار گرفته است.
جهانگیر مشیدی قابلیتهای دیگر این دستگاه را در طراحی مبل خانگی، صندلی خودرو، صندلی اداری و مطالعه و موارد مشابه دانست و ادامه داد: برای ساخت نمونه اولیه این دستگاه در دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینیشهر فقط 40 میلیون ریال هزینه شده در حالی که نمونه خارجی آن در بازار بیش از 800 میلیون ریال است که به دلیل تحریمهای ظالمانه در اختیار کشورمان قرار نمیگیرد.
وی با توجه به نیاز کشور در ساخت این دستگاه و موارد مختلف استفاده طبی آن مانند تختهای عمل جراحی، یونیتهای دندانپزشکی، تخت بیماران دارای زخم بستر و بیماران قطع نخاعی از جمله جانبازان سرافراز میهن اسلامی به آنـا گفت: لازم است صنایع مربوط با استفاده از دانش به دست آمده سعی در گسترش و استفاده انبوه از آن کنند.
انتهای پیام/4062
انتهای پیام/