سکونت 28 ببر خارجی در باغ وحشهای ایران/ آمادگی صادرات شیر به کشورهای دیگر را داریم
به گزارش خبرنگار محیط زیست خبرگزاری آنا، در آستانه روز جهانی ببر شاهد اخبار ضد و نقیض بسیاری در مورد مرگ مشکوک و تلفات هشت قلاده ببر در باغ وحش مشهد بودیم، خبری که همواره از سوی محیط زیست استان خراسان رضوی تکذیب و از سوی دادستانی مشهد تایید میشد، در همین راستا علی تیموری در این باره به خبرنگار آنا گفت: هم اکنون حدود 28 قلاده ببر در باغ وحش استانهای صفادشت و ارم تهران، باراجین در استان قزوین، بابلسر در استان مازندران و مشهد داریم که از گونههای غیربومی ببر سیبری، ببر سفید و ببر بنگال هستند و گونه بومی ببر مازندران منقرض شده است.
تلف شدن 13 قلاده ببر در باغ وحش مشهد
وی در مورد اخبار ضد و نقیض تلفات ببر در باغ وحش مشهد نیز اظهار کرد: باغ وحش مشهد از سال 93 حدود 11 قلاده ببر داشته که در پی زاد و ولد به 28 قلاده رسیده بود اما در طول 4 سال اخیر 13 قلاده ببر به دلایل مختلف از جمله همنوعخواری و کهولت سن تلف شدند و هماکنون در باغ وحش مشهد 15 قلاده ببر داریم.
مدیرکل حفاظت و مدیریت صید و شکار سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه در طول یک سال اخیر 7 قلاده ببر در باغ وحش مشهد تلف شدند، افزود: به گزارش دامپزشکی باغ وحش مشهد بخشی از تلفات به دلیل توله بودن، محل نگهداری و زندگی نامناسب، سن بالا و درگیریهای درون گروهی جان باختند اما به نظر میرسد سهل انگاریهایی نیز از سوی مدیریت باغ وحش در این زمینه صورت گرفته است.
تیموری تصریح کرد: سازمان محیط زیست نیز گروهی از کارشناسان محیط زیست را مامور رسیدگی و بررسی این موضوع کرده و چنانچه سهلانگاری مدیرباغ وحش به تایید و اثبات برسد برخوردهای قانونی صورت میگیرد، البته این باغ وحش حدود 5 سال قدمت دارد و در طول سه سال اخیر شاهد اقدامات مثبت مدیر باغ وحش در راستای توسعه و بهبود کیفیت و محل استقرار گربهسانان بودیم.
این مقام مسئول در سازمان حفاظت محیط زیست در مورد تکذیب فوری این خبر از سوی مدیرکل محیط زیست استان خراسان رضوی گفت: به نظر میرسد وی باید پس از بررسیهای بیشتر در مورد این مساله اظهار نظر میکرد و شاید نظرشان این بوده که کشتاری صورت نگرفته و رویت پوست ببر تاکسیدرمی شده نیز ناشی از تلفات ببرها بوده نه کشتار، که باید این موضوع نیز مورد بررسی و ارزیابی قرار گیرد.
وی در مورد تاثیر افزایش جرایم نقدی برای حفاظت از گونههای حیات وحش اظهار کرد: آنچه در افزایش ضرر و زیان نقدی برای سازمان حفاظت محیط زیست قابل اهمیت است حفظ و حمایت از گونههای بومی، گونههای در معرض تهدید و انقراض مانند یوزپلنگ ایرانی، خرس سیاه و قهوهای، هوبره و بازهای شکاری است.
جریمه ببر غیربومی 3 میلیون تومان
تیموری با اشاره به افزایش جرایم نقدی ضرر و زیان به برخی از گونهها تصریح کرد: در سالهای اخیر جریمه ضرر و زیان برخی از گونهها را افزایش دادیم به طوری که هم اکنون جریمه پلنگ 80 میلیون تومان، خرس 50 میلیون تومان و ببر 3 میلیون تومان است. زیرا ببر جزو گونههای منقرض شده ایرانی است و گونه بومی ما نیست و از خارج کشور وارد می شود.
به گفته مدیرکل حفاظت و مدیریت صید و شکار سازمان حفاظت محیط زیست گونههای غیر بومی ببرها در کشور ما امکان زاد و ولد دارند اما در طبیعت رها نمیشوند.
تیموری در مورد خرید و فروش و قاچاق تولههای ببر غیربومی در کشور نیز گفت: قاچاق و خرید و فروش این گونه گربهسان در کشور بسیار کم و نادر است زیرا هر کسی و در هر محلی شرایط نگهداری این حیوانات را ندارند و تنها در صورت نیاز در باغ وحشها با مجوز محیط زیست استان نگهداری و از باغ وحش استانی به استان دیگر منتقل میشوند که این اقدام نیز با نظارت، بررسی و مجوز محیط زیست صورت میگیرد.
صادرات شیر به خارج از کشور
وی یادآور شد: برخی از باغوحشها مجوز انتقال و صادرات شیر دریافت کردهاند و اگر کسی بخواهد و توانایی استقرار و نگهداری شیرها را داشته باشد، ما هم مجوز میدهیم و شیرهای غیربومی را با مجوز سازمان حفاظت محیط زیست به پاکستان صادر کردهایم اما هنوز برای صادرات شیر به خارج از کشور موردی نداشتیم.
تیموری افزود: باتوجه به زادآوری شیرهای غیربومی در باغ وحش بابلسر و عدم محل مناسب برای نگهداری تعداد زیاد شیرها، در صورتی که باغ وحش داخلی یا خارجی نیاز داشته باشد برای آنها شیر میفرستیم.
برخورد قانونی با فروشندگان ببر در فضای مجازی
وی در مورد خرید و فروش توله ببر در برخی از کانالها و صفحات اینستاگرامی گفت: در صورت گزارش چنین موضوعی صد درصد آن را پیگیری میکنیم و کسانی که اقدام به این کار غیر مجاز میکنند باید بدانند در ماده 7 قانون شکار و صید و ماده 8 قانون حفاظت محیط زیست هرگونه نگهداری، خرید و فروش، واگذاری، صادارت و واردات گروه حیات وحش باید با مجوز سازمان حفاظت محیط زیست صورت گیرد و اگر کسی بدون مجوز محیط زیست اقدام به هریک از این موارد کند علاوه بر ضبط گونه حیات وحش و تحویل به مراجع قضایی به صورت قانونی با فرد متخلف برخورد میشود.
انتهای پیام/4009/4044
انتهای پیام/