قدرت خرید کارگران طی ۶ ماه نصف شد
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزای آنا، در شرایطی که شرکای اجتماعی حاضر در شورای عالی اشتغال نصفشدن قدرت خرید کارگران طی شش ماه اخیر را صحه گذاشته و نماینده دولت و کارفرمایان راهحلی برای جبران و یا حداقل کاهش قدرت خرید ۱۳ میلیون کارگر نداشتهاند، گویا نماینده وزارت اقتصاد در جلسه مدعی شده مردم عقل معاش دارند و با خرید سکه قدرت خریدشان را ترمیم میکنند، این در حالی است که این اظهارنظر نشان از عدم ادراک صحیح کسری بودجه و ضعف مالی نیروی کار از سوی دولتیها دارد.
در اثر کاهش ارزش ریال حدود ۱۳ میلیون کارگر و میلیونها بازنشسته طی شش ماه گذشته به دلیل آنکه دستمزدشان با ریال پرداخت میشود، نیمی از قدرت خرید خود را از دست دادهاند، حال جای بحث و بررسی دارد که چرا شاهد سقوط روزانه ارزش پول ملی هستیم که پاسخ این سؤال را رئیس سازمان برنامه و بودجه (محمد باقر نوبخت)، وزیر اقتصاد (مسعود کرباسیان)، کار تعاون و رفاه اجتماعی (علی ربیعی) و رئیس کل بانک مرکزی (عبدالناصر همتی) باید بدهند، زیرا با پدیده پولی و مالی در حوزه ریزش قدرت خرید ریال ایران روبه رو هستیم که دودش در چشم افرادی میرود که تنها منبع درآمدشان دستمزد است یا اینکه پساندازشان ریال است.
در این میان علی خدایی، نماینده کارگران در شورای عالی کار، درباره برگزاری جلسه شورای عالی کار درباره بررسی مجدد دستمزد که روز چهارشنبه برگزار شد، گفت: افزایش قدرت خرید کارگران مهمترین موضوع جلسه شورای عالی کار بود. بررسیهای گروه کارگری نشان میدهد در هفته اول تیرماه نسبت به دی ماه سال گذشته، ۲ /۴۸ درصد، قدرت خرید کارگران کاهش یافته است.
وی با تأکید بر اینکه دولت و کارفرمایان کاهش قدرت خرید کارگران را قبول دارند، افزود: با وجود اینکه کاهش قدرت خرید کارگران را قبول دارند، اما هیچ راهحلی برای جبران آن ارائه نکردهاند. خدایی بیان کرد: مقرر شد تا کمیته دستمزد تشکیل جلسه دهد و موضوع افزایش قدرت خرید کارگران را چه در زمینه دستمزد و چه کمکهای غیرنقدی بررسی کند و همچنین مقرر شد نمایندگان وزارتخانههایی که در شورای عالی کار حضور دارند، موارد مطرحشده در جلسه را با وزارتخانههای متبوع خود طرح و نتیجه را به جلسه بعدی شورای عالی کار ارائه کنند.
وی همچنین گفت: نمایندگان کارگران درخواست برگزاری جلسه در دو هفته آینده را داشتهاند با توجه به اینکه تمام اعضای شورای عالی کار بر کاهش قدرت خرید کارگران آگاه هستند، باید هر چه زوتر تصمیمگیری در این زمینه صورت گیرد.
محمدرضا تاجیک، نماینده کارگران در شورایعالی کار با اشاره به اینکه تورم چند ماه ابتدایی سال ۹۷ کمر کارگران را شکست، گفت: افزایش ۵ /۱۹ درصدی حقوق حداقل بگیران در فروردین ۹۷، کورسوی امیدی برای قشر ضعیف کارگران بود که در همین ابتدای سال دیری نگذشت که از بین رفت و نهتنها شکاف مزدی آنها ترمیم نشد، بلکه هر روز شاهد کاهش هرچه بیشتر قدرت خرید کارگران هستیم.
کارگران به شرایط بدتر از دولت پیشین بازگشتند
فرامرز توفیقی، نماینده کارگران در شورای عالی کار با اشاره به نشست روز چهارشنبه این شورا برای بررسی وضعیت معیشت کارگران گفت: در وعدههای سال ۹۲ وزرای پیشنهادی آقای روحانی بارها مطرح شد که ما هیچگاه به عقب برنمیگردیم و اتفاقاتی شبیه به آنچه در رابطه با هدفمندی یارانهها و سرکوب دستمزدها رخ داده بود، جامعه کارگری دیگر تجربه نخواهد کرد، اما متأسفانه در سال ۹۷ نهتنها شاهد تکرار آن ماجراها بودیم، بلکه در تورم نقطه به نقطه خرداد ماه و تیر ماه حتی از حد آمار دوره قبل گذشتیم و اعداد ۳ /۴ و ۵ /۴ را ثبت کردیم.
توفیقی ادامه داد: ما دو فرضیه پیش رو داشتیم، اول اینکه مؤلفههای تأثیرگذار بر معیشت را کنار بگذاریم و سبد معیشت را محاسبه کنیم که با این حساب در هفته اول تیر ماه، سبد معیشت با رشدی معادل ۴۹ درصد مواجه بود. فرضیه دوم، محاسبه سبد معیشت با اصلاح مؤلفههای تأثیرگذار بود که در این صورت سبد معیشت در هفته اول تیر ماه ۸/ ۷۳ درصد رشد نشان میدهد و ما به سمت نگرانی در تأمین معیشت کارگران میرویم.
نماینده کارگران گفت: با افزایش دستمزد سال ۹۷ امیدوار بودیم بتوانیم ۴ درصد جامعه کارگری را از زیر خط فقر بالا بکشیم، اما با این افزایش سبد معیشت در واقع ۵ /۲۳ درصد جامعه کارگری به زیر خط فقط اضافه شدهاند و این حاصل بیتدبیری وزارتخانههای مؤثر در مسائل اقتصادی به این موارد را پیشبینی نکردهاند.
مردم عقل معاش دارند و سکه میخرند
در این میان در شرایطی که به گفته مسعود نیلی، مشاور ویژه اقتصادی رئیسجمهور عموم کارگران و شاغلان در صف فقرا در کشور قرار دارند، گویا نماینده وزارت اقتصاد در آخرین جلسه شورای عالی کار که با موضوع دستمزد تشکیل شده بود، گفته است مردم عقل معاش دارند و سکه میخرند. این در حالی است که این اظهارنظر نشان میدهد برخی از مدیران برداشت و ادراک درستی از وضعیت نیروی کار ندارند؛ چراکه عموم کارگران با کسری بودجه در هر ماه روبه رو هستند و پساندازی برای خرید سکه و دلار ندارند.
وی درباره اینکه مقام مسئول دولتی گفته بود، جلسات برای بررسی پیشنهادهای گروههای کارگری و کارفرمایی و بررسی راهکارها ادامه خواهد داشت، گفت: ما عملاً زمانی نداریم که بخواهیم به جلسات مستمر و کارشناسی دل خوش کنیم، آن هم جلساتی که مثلاً نماینده وزارت اقتصاد بیاید بگوید مردم عقل معاش دارند و سکه میخرند. واقعاً کدام کارگری میتواند در این شرایط، پول پسانداز کند و سکه بخرد.
منبع: روزنامه جوان
انتهای پیام/4009/4028
انتهای پیام/