ویزیتهای کمرشکن در مناطق کارگر نشین/ محرومیت از کلینیکهای دولتی
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزای آنا، نبود کلینیکهای تخصصی و فوق تخصصی در حومه پایتخت، یکی از مشکلات مردم این مناطق است که آنها را مجبور میکند در وقت بیماری، سراغ پزشکان متخصص مطب دار بروند. مطبهایی که هر چند نرخ ویزیت خود را کمتر از مطبهای شهر تهران تعیین میکنند، اما پرداخت همین ویزیتها هم برای افرادی که از طبقه کارگر و محروم جامعه هستند، با مشکل همراه است.
متاسفانه امکانات بهداشتی و درمانی در مناطق حومه پایتخت، متناسب با نیازها و جمعیت ساکن در این قبیل مناطق نیست. بطوریکه در شهرستان اسلامشهر که جمعیتی بالغ بر ۵۰۰ هزار نفر دارد، از بیمارستان دولتی خبری نیست و تنها شاهد مرکز جامع سلامت هستیم که تکافوی منطقه را نمی دهد. در این شهرستان، که اکثریت ساکنان آن از طبقه کارگر و محروم جامعه هستند، یک بیمارستان تأمین اجتماعی دارد و خبری از کلینیکهای تخصصی و فوق تخصصی نیست.
احمد همتی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، درباره وضعیت نرخ ویزیت در مطبها، میگوید: تعیین نرخ مصوب و تعرفه قانونی اخذ ویزیت از بیماران راهبرد بسیار مهمی برای تعیین نرخ ویزیت است، بنابراین تمام پزشکان میبایست تنها بر پایه نرخ مصوب قانونی بهای ویزیت را از بیماران دریافت کنند.
وی میافزاید: بازرسان وزارت بهداشت و درمان و سازمان نظام پزشکی بر نرخ ویزیت دریافتی پزشکان نظارت جامع دارند و از همین رو پزشکان تنها اجازه دارند بر حسب تعرفههای قانونی بهای ویزیت را از بیماران دریافت کنند و درغیر این صورت بهای دریافتی از بیماران قانونی نیست.
همتی معتقد است؛ اندک پزشکانی که تعرفههای غیر قانونی اخذ میکنند میبایست تحت کنترل قرار بگیرند تا مردم نسبت به پزشکان در کشور بدبین نشوند و این در حالی است که دیرکرد در پرداخت هزینه دارو و تجهیزات پزشکی به بیمارستانها در طرح تحول سلامت مبنی بر اینکه پس از مراجعه بیمار به بیمارستان میبایست تمام خدمات دارویی بیمار در بیمارستان را پوشش بدهد نباید با این مشکلات، دچار خدشه شود.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، میافزاید: یکی از راهبردهای اساسی برای پایداری خدمات رسانی بهینه دارو به بیماران در بیمارستانها را باید در پرداخت مستقیم بهای دارو و تجهیزات پزشکی به کارخانه داران جستجوکرد تا کارخانههای داروسازی رونق مالی پیداکنند تا بتوانند خواستهای بیمارستانها را به بهترین شکل ممکن خدمات رسانی کند.
عضو کمیسیون بهداشت ودرمان مجلس، با بیان اینکه کنترل نرخ ویزیت مطبها راهکاری برای جلوگیری از بدبینی به جامعه پزشکی است، میگوید: پایداری طرح تامین دارو بیمار در بیمارستانها با تقویت کارخانههای داروسازی عملیاتی میشود.
اغلب ساکنان مناطق حاشیه نشین و حومه تهران، از طبقه کارگر و حقوق بگیر کارخانجات و شرکتهای دولتی هستند که تنها دلخوشی آنها، دفترچه بیمه تامین اجتماعی است که در ایام ناخوشی و بیماری، به داد آنها برسد. این در حالی است که برای شهرستان ۵۰۰ هزار نفری اسلامشهر، یک بیمارستان دارد و از کلینیک خبری نیست. بلکه یک کلینیک در منطقه چهاردانگه وجود دارد که اهالی اسلامشهر میبایست برای استفاده از خدمات این کلینیک، صبح زود آنجا باشند.
به گفته برخی از ساکنان اسلامشهر، این کلینیک از امکانات و خدمات کافی برخوردار نیست و همواره مجبورند به کلینیکهای بخش خصوصی بروند.
یکی از همین شهروندان اسلامشهری برای مشکل گوارش نزد یک پزشک متخصص رفته که ویزیت او ۵۰ هزار تومان بوده است.
او میگوید: چرا باید هم حق بیمه بدهیم هم پول ویزیت. این دفترچه بیمه به هیچ دردی نمی خورد، وقتی حتی کلینیک تأمین اجتماعی، یک سونوگرافی ندارد.
این شهروند اسلامشهری ادامه میدهد: ۵ صبح باید برویم نوبت بگیریم که مثلا میخواهیم دکتر برویم.
در همین حال، موضوع تاسیس کلینیکهای ویژه یکی از برنامههای وزارت بهداشت بوده که تلاش کرده با تجمیع خدمات درمانی در این مراکز، به ارائه خدمات به مردم بپردازد. اما، بررسیها نشان میدهد که در منطقه اسلامشهر، تنها یک مرکز جامع خدمات سلامت وجود دارد که امکانات آن در حد پزشک عمومی و ماما است.
دکتر جمشید کرمانچی مشاور معاون درمان در امور بیماریهای وزارت بهداشت، با بیان اینکه توسعه کلینیکهای ویژه دنباله روی مبحث ارتقای ویزیتها است، میگوید: یکی از هشت برنامه اصلی طرح تحول سلامت، برنامه ارتقای کیفیت ویزیت بوده است. در این برنامه سعی شده تا برای تمام مردم در اقصی نقاط کشور دسترسی ایجاد شود که توسط متخصص و فوق تحصص ویزیت شوند.
وی ادامه میدهد: وقتی طرح ویزیت را آغاز کردیم، متوجه شدیم در کشور زیرساخت لازم و کافی برای ویزیتهایی که در مطب و کلینیک انجام میشود، وجود ندارد، بنابراین چون نیاز کشور بود تا مردم ویزیت شوند، این برنامه در دستور کار قرار گرفت.
منبع: مهر
انتهای پیام/4009/4028
انتهای پیام/