دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

آیا موافقت آمریکا با کمک‌های نظامی به مصر مزد السیسی برای «معامله قرن» است؟

موافقت وزارت خارجه آمریکا با لغو محدودیت‌های مربوط به کمک نظامی به مصر سؤالاتی را در خصوص ارتباط این ماجرا با طرح موسوم به معامله قرن ایجاد کرده است.
کد خبر : 299049

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، موافقت وزارت خارجه آمریکا با لغو محدودیت‌های مربوط به کمک نظامی به مصر چندین سؤال را ایجاد کرده است؛ چرا که لغو این محدودیت‌ها پس از دیدار عباس کامل رئیس سازمان اطلاعات مصر با جیسون گرینبلات و جراد کوشنر نمایندگان دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا در واشنگتن صورت گرفته است.


یک مقام وزارت خارجه آمریکا روز چهارشنبه تاکید کرد که دولت ترامپ تصمیم گرفته است تا کمک نظامی 195 میلیون دلاری به مصر را که پیش از این به خاطر نگرانی‌های مربوط به وضعیت حقوق بشر به حالت تعلیق درآمده بود در اختیار قاهره قرار دهد.


دولت ترامپ سال گذشته با استناد به ناکامی دولت مصر در بهبود وضعیت حقوق بشر و معیارهای دموکراتیک، اعطای کمک مالی نظامی به این کشور را به حالت تعلیق درآورده بود.


وزارت خارجه آمریکا با بیان «مصر چندین اقدام برای رفع نگرانی‌های دولت آمریکا در خصوص وضعیت حقوق بشر در این کشور انجام داده است» افزود: همچنان برخی از ملاحظات‌ واشنگتن در زمینه حقوق بشر و دموکراسی در مصر ادامه دارد.


این در حالی است که وزارت خارجه آمریکا در گزارش حقوق بشر که در ماه آوریل منتشر شد به موارد گسترده‌ای از مسائل حقوق بشری در مصر از جمله شکنجه، محدودیت آزادی بیان، سیطره دولت بر نهادهای غیر دولتی و استفاده از دادگاه های نظامی برای محاکمه غیرنظامیان اشاره کرده است.


اعلام رفع محدودیت‌های مربوط به کمک نظامی به مصر توسط آمریکا ساعاتی بعد از نشست کمیته فرعی خاورمیانه و شمال آفریقا در مجلس نمایندگان آمریکا درباره امنیت، حقوق بشر و اصلاحات در مصر که در جریان آن انتقادهای شدیدی به کارنامه دولت مصر در این زمینه وارد شد، صورت گرفته است.


انتقادات از مصر به موضوع آزادی‌ها یا نقض حقوق بشر و فشار بر روزنامه‌نگاران محدود نشد، بلکه این انتقادها شامل استراتژی‌ها و عملکرد ارتش مصر در شمال سیناء و مقابله با گروه‌های تروریستی در این منطقه نیز شد. در این نشست همچنین از کاهش نقش مصر در زمینه مسائل مختلف منطقه‌ای و همچنین روابط قاهره با کره شمالی و روسیه سخن به میان آمد.


بیشتر شرکت کنندگان در این نشست تاکید کردند که مصر تحت رهبری عبدالفتاح السیسی اهمیت خود را به عنوان یک نیروی نظامی و منطقه‌ای از دست داده و آمریکا از بیم افزایش مشکل آوارگان و رسیدن آنها به بیش از صده میلیون نفر، به مصر کمک می‌کند.


این تصمیم آمریکا همچنین همزمان با تحولات مختلف در منطقه خاورمیانه در سایه تحرکاتی که کوشنر و گرینبلات در چارچوب معامله قرن انجام می‌دهند، اتخاذ شده است.


یک دیپلمات سابق مصر در گفت‌وگو با العربی الجدید از ارائه تسهیلات واشنگتن به عبدالفتاح السیسی که نقش زیادی در اجرای برنامه‌های ترامپ و داماد او ایفا می‌کند، خبر داد.


برخی منابع دیپلماتیک دیگر به العربی الجدید گفتند که سفر عباس کامل در رأس یک هیئت امنیتی و نظامی به آمریکا با هدف مشورت درباره برجسته‌ترین موضوعات خاورمیانه که همان معامله قرن است، صورت گرفته است.


این در حالی است که جیسون گرینبلات در توئیتر خود نوشت که مذاکره با مصر درباره روابط استراتژیک بین قاهره و واشنگتن بوده و او و کوشنر با رئیس سازمان اطلاعات مصر درباره غزه نیز بحث و گفت‌وگو کرده اند.
برخی منابع مصری گفتند که بعد از انتصاب عباس کامل به ریاست سازمان اطلاعات مصر، مسئولیت مذاکره درباره مسائل مهم به وی واگذار شده است.
به گفته این منابع عباس کامل به ویژه در سایه تماس‌ها و تحرکات موفق‌آمیزی که وی اخیرا در عرصه هماهنگی درباره غزه انجام داده و از درگیری فراگیر بین گروه‌های فلسطین با اسرائیل در نوار غزه جلوگیری کرده است، مورد اعتماد و حمایت دولت ترامپ و مشاور ویژه او است.


این منابع تاکید کردند که رفع محدودیت‌های مربوط به کمک نظامی به مصر چه بسا در راستای قدردانی از تلاش‌هایی باشد که نظام مصر و سازمان اطلاعات این کشور در حمایت از گرایش‌های ترامپ و دولت او در منطقه به‌ویژه در سایه توسعه روابط بین قاهره و تل‌آویو صورت گرفته باشد.


منبع: تسنیم


انتهای پیام/4069


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب