دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
کارشناس مسائل منطقه:

حداقل سود ترامپ این است که سیاسیون کشور را با واقعیت‌های آمریکا آشنا کرد

کارشناس مسائل منطقه با اشاره به واکنش ترامپ به اظهارنظر اخیر آقای روحانی گفت: آقای ترامپ محدودیتی در صحبت‌های خود ندارد و اظهارات وی نابخردانه و تند است که این موجب تنش در سطوح بین‌الملل و منطقه شده است.
کد خبر : 298256

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، فواد ایزدی در گفت‌وگویی به واکنش ترامپ به سخنان اخیر رئیس جمهور ایران اشاره کرد و گفت: آقای روحانی آمریکا را تهدید نکرده بود؛ بلکه آقای روحانی گفته بود که شما ایران را تهدید نکنید و با دم شیر بازی نکنید.


وی تصریح کرد: ترامپ موضوع را یا نفهمیده است یا برایش بد ترجمه کرده‌اند، یا اینکه ترجمه درست بوده و او درست نفهمیده است که این بر می‌گردد به اینکه مشاوران ترامپ ظاهراً نمی‌توانند ترامپ را توجیه کنند؛ مشاورین، وزرای خارجه و حتی دبیر شورای امنیت ملی آمریکا همه چهره‌های به شدت ضد ایرانی هستند که نتیجه اش این اشتباهی بود که ترامپ کرده است و معلوم نیست عمدی بوده یا نه.


ترامپ محدودیتی در صحبت‌های نابخردانه و تند خویش ندارد


کارشناس مسائل منطقه به صحبت‌های اخیر ترامپ علیه رهبر کره شمالی که همین مضمون را داشت اشاره کرد و افزود: از این حرفی که آقای ترامپ می‌زند مشخص است که محدودیتی در صحبت‌های نابخردانه و تند خویش ندارد و در همین چند ماه گذشته هم سه امتیاز بزرگ به کره شمالی داد و این حرف ها، حرف‌های صفیحی است و ریشه و عمق ندارد و در نهایت ترامپ در این یک سال و نیمی که رئیس جمهور آمریکا است، نشان داده که در حوزه سیاست خارجی آنقدر گاف‌های بزرگی دارد که همه را در آمریکا چه دموکرات و چه جمهوری خواه از خودش بیزار کرده است.


ایزدی ضمن اشاره به مذاکره رهبر کره شمالی و ترامپ، اظهار داشت: عملکرد ترامپ در رابطه با کره شمالی و روسیه به شدت زیر سوال رفته است تا حدی که ترامپ بعد از آن کنفرانس خبری که با پوتین داشت آمد و به غلط کردن افتاد و پس از آن گفت که من اشتباه صحبت کردم و اشتباه فکر می‌کردم.


وی خاطر نشان کرد: باید حرف‌های نابخردانه ترامپ را ذیل حرف‌هایی که در ماه‌های گذشته زده است، گذاشت و در حقیقت کسی که تهدید کرده است آقای ترامپ است نه آقای روحانی.


کارشناس مسائل منطقه عنوان کرد: حرفی که رئیس جمهور ایران زده این بود که ما نمی‌نشینیم تا عدم فروش نفت ایران را در شرایطی که سایر کشور‌های دیگر دارند نفتشان را می‌فروشند، تماشا کنیم.


ایزدی بیان داشت: کاری که آقای ترامپ کرده است نوعی تهدید محسوب می‌شود که با یک ادبیات تندی بر خلاف منشور سازمان ملل است صحبت میکند؛ در واقع در سایت منشور سازمان ملل استفاده از این صحبت‌ها نباید اتفاق بیفتد مگر اینکه مجوز شورای امنیت داشته باشد.


حرف‌های آقای روحانی تهدید نبوده است/ تنگه هرمز یکی از اهرم‌های فشار ایران است


وی در پاسخ به اینکه "آیا بستن تنگه هرمز نوعی تهدید است یا خیر" گفت: خیر این تهدید آمریکا نیست؛ این یک واقعیت است که جمهوری اسلامی را نمی‌توان خفه کرد، نمی‌شود نابود کرد و نمی‌شود فروش نفتش را به صفر رساند؛ واقعیت است که ایران ابزار‌هایی دارد که می‌تواند از این ابزار‌ها استفاده کند و این تهدید آمریکا محسوب نمیشود.


کارشناس مسائل منطقه تصریح کرد: اگر آمریکا بخواهد حالتی ایجاد کند که ایران مجبور شود، ممکن است جمهوری اسلامی ایران از این ابزار‌ها استفاده کند، که این هم تهدید آمریکا محسوب نمی‌شود؛ فاصله آمریکا با ایران ۱۰ هزار کیلو متر است و قاعدتاً نباید کاری با ما داشته باشد و باید سیاست هایش را با ایران اصلاح کند و اگر اصلاح کند مشکلی با آمریکا نداریم، مشکل این است که آمریکا سیاست هایش در قالب تحریم است که در نهایت منجر به این شده است که آقای روحانی که خودش سردمدار بحث تعامل با امریکا بود و امتیاز‌های گسترده‌ای در برجام به طرف مقابل داد که همین طرف آمریکایی در حال حاظر بگونه‌ای با خودش برخورد کرده است که الان از ادبیات صحیح تری دارد استفاده می‌کند.


تغییر موضع روحانی نسبت به امنیت و بحث موشکی


فواد ایزدی در رابطه با تغییر موضع رئیس جمهور نسبت به موضع نظامی و دفاعی گفت: آقای روحانی زمانی که جنگ تمام شد طرفدار ادغام سپاه و ارتش بود؛ اینکه دیروز گفت که جنگ به ما کمک کرد که ارتقا نظامی پیدا کردیم، قبلا یک ارتش داشتیم و بعد سپاه هم به ما اضافه شد، البته این صحبت‌های بهتری است نسبت به ادبیاتی که وی در ۳۰ سال گذشته داشت.


وی افزود: این را باید ما به فال نیک بگیریم و باید رئیس جمهور کشور حمایت شود و این صحبت‌ها باید حمایت شود و ان شا الله این تفاوت صحبت‌های آقای روحانی نگرش جدی و عمیقی داشته باشد؛ تاریخ نشان داد که اگر ترامپ سودی برای ما نداشته حداقل این سود را داشته که سیاسیون کشور را با واقعیت‌های آمریکا آشنا کرده است.


کارشناس مسائل منطقه اظهار داشت: در داخل کشور هم بعد از سال‌ها که ظاهراً به فرمایشات مقام معظم رهبری توجهی نمی‌کردند که همین حرف‌ها را مثل پامپئو می‌زدند الان متوجه شده‌اند که حرف‌های رهبری راجع به آمریکا صحیح بوده و آمریکا واقعی را شناختند و امید داریم که این شناخت واقعی و عمیق بوده باشد.


سه پیش بینی رهبری محقق شد


فواد ایزدی با اشاره به اظهارات وزیر امور خارجه آمریکا گفت: مقام معظم رهبری ۱۴ خرداد سخنرانی داشتند و این صحبت‌های پامپئو سندیتی ایجاد کرد برای آن تحلیل و صحبت‌هایی که مقام معظم رهبری داشتند.


وی افزود: رهبری در آن جا فرموندند که آمریکایی می‌خواهند در سه حوزه ۱- اقتصادی که اقای پامپئو این موضوع را تائید کرد و گفت که میخواهیم فروش نفت ایران را به صفر برسانیم، ۲- فشار روانی که پامپئو نیز این موضوع را تائید کرد و گفت: برنامه‌ای ۲۴ ساعته فارسی هم در ماهواره و هم در فضای مجازی ایجاد خواهیم کرد و ۳- فشار عملی که همین کاری که آمریکایی‌ها در همین ماه‌های گذشته کردند و ممکن است بعضی از همین اعتراضاتی که مشاهده شد، اعتراضات به حقی باشد، علیه ایران اقدام کنند؛ منتهی کاری که آمریکایی‌ها می‌کنند این است که از این اعتراضات سوء استفاده می‌کنند و می‌خواهند سوار این اعتراضات شوند و اعتراضات را به خشونت بکشند.


کارشناس مسائل منطقه عنوان کرد: مشکلی که دولت آمریکا پیدا کرده این است که تحلیل گروهک منافقین و نیرو‌های سلطنت طلب را در آمریکا (که اکثر تحلیلشان هم غلط بوده نسبت به جمهوری اسلامی ایران)، به عنوان سیاست خارجه خودش عنوان کرده است و به صورت علنی و شفاف بحث سرنگونی جمهوری اسلامی را مطرح می‌کند، آقای "جولیانی" وکیل ترامپ نیز در سخنرانی نشست منافقین رسماً از گروه منافقین و نیروهایشان در آلبانی که به آمریکا کمک می‌کنند، تشکر کرد.


ایزدی خاطر نشان کرد: مشاهده کردید در همین سخنرانی یک خانم آمریکایی شروع به اعتراض کردن کرد و جلسه را بهم ریخت و شعارش هم این بود که رژیم شما کودک ربایی می‌کند و اشاره اش به این سیاست آمریکا بود که برای کاهش مهاجرت به آمریکا بچه‌های خردسال را از مادرانشان جدا می‌کند و جالب این بود که عنوان سخنرانی پامپئو گوش دادن به صحبت‌های مردم ایران بود و بعد از آن سخنرانی اعتراضی، فرد آمریکایی را خفه کردند و آن خانم را با تندی از جلسه بیرون بردند و افرادی را هم که به اسم ایرانی تبار آن جا بودند شروع به سر دادن شعار USA کردند و یک صحنه جالبی ایجاد شده بود که آقای پامپئو صحبت از حقوق بشر و آزادی بیان می‌کند، ولی با مردم خودش اینگونه برخورد کرد.


وی تصریح کرد: ضایع شدن آقای پمپئو هم برای خودش نکته جالبی بود و نشان داد، آمریکا واقعاً در جایگاهی نیست که بخواهد در مورد حقوق بشر صحبت کند.


دعوت پمپئو از کشور‌های دیگر به کارزار آمریکا برای فشار علیه ایران


فواد ایزدی به دعوت از کشور‌های دیگر به کارزار آمریکا جهت اعمال فشار اقتصادی علیه ایران اشاره کرد و گفت: در بحث تائید تحلیل مقام معظم رهبری در رابطه با فشار اقتصادی، آمریکایی می‌دانند که به تنهایی (چون رابطه اقتصادی میان ایران و امریکا وجود ندارد) نمی‌توانند خواسته هایشان را در حوزه اقتصادی محقق کنند و نیاز دارند کشور‌های دیگر را همراه خودشان کنند و آقای ترامپ در ایجاد اجماع ضعیف است و موفق نیست.


وی افزود: آمریکایی‌ها فشار‌هایی را اعمال خواهند کرد و شاید موفقیت‌هایی هم در حوزه اقتصادی داشته باشند، ولی در عمل نکته مثبتی که در دولت فعلی آمریکا و صحبت‌هایی که پامپئو وجود دارد این است که واقعیت‌های آمریکا را برای مخاطب ایرانی کاملا مشخص می‌کند، یعنی در آن فشار اقتصادی معلوم نیست چقدر موفق باشند.


کارشناس مسائل منطقه خاطر نشان کرد: در فشار روانی هم، هر فردی که هوش متوسطی هم داشته باشد متوجه می‌شود، با این وضعیتی که خودشان در حقوق بشر دارند، آمریکایی‌ها حق صحبت کردن در حوزه حقوق بشر در ایران و خارج از ایران را ندارند.


فواد ایزدی در پایان گفت: مسیری که آقای ترامپ می‌رود اشتباه است و احساس غلطی هم دارد که تصور می‌کند به ایران ضربه می‌زند، ولی حقیقت امر این است که به خودش ضربه می‌زند و در خلاف مسیر هدفی که آمریکایی‌ها برای تغییر نظام جمهوری اسلامی ایران دارند، حرکت می‌کند.


منبع: راه دانا


انتهای پیام/4001


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب