پیشبینی کسب پنج مدال در جاکارتا/ کمتجربگی پاشنه آشیل دوچرخهسواری
خسرو قمری در گفتوگو با خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا درباره شرایط تیمهای ملی دوچرخهسواری برای حضور در بازیهای آسیایی جاکارتا گفت: خدا را شکر شرایط تیمهای دوچرخهسواری برای بازیهای آسیایی خوب پیش میرود. ما از ابتدای امسال در مسابقات مختلف حضور پیدا کردیم، در بهمن و اسفندماه سال گذشته هم در مسابقات قهرمانی آسیا در ماده پیست و جاده شرکت کردیم و نتایج بسیار خوبی در این دو ماده به دست آوردیم که باعث شد سهمیه بازیهای آسیایی به این مواد اختصاص داده شود.
اعتراضی که جواب داد
وی در مورد حذف ماده مدیسون از بازیهای آسیایی و اعتراضهای ایران به کنفدراسیون آسیا عنوان کرد: سال گذشته در اجلاس آسیایی مالزی ماده مدیسون مورد کم لطفی کشور میزبان (اندونزی) قرار گرفت،. این رشته که به تازگی المپیکی شده بود از بازیهای آسیایی حذف شد. از همین روی ما به این موضوع اعتراض کردیم چرا که کشوری که میزبانی مسابقات را برعهده دارد میتواند رشتهای را به لیست بازیها اضافه کند اما نمیتواند حذف کند، در هر حال اعتراضها به کنفدراسیون آسیا و اتحادیه جهانی ده روز پیش جواب داد و در نهایت مدیسون که یک ماده تخصصی و 2 نفره است به بازیهای آسیایی اضافه شد. البته عملکرد رکابزنان کوهستان ما در مسابقات قهرمانی آسیا و کسب دو مدال تاریخی هم باعث شد تعداد سهمیههای این رشته از دو به چهار افزایش پیدا کند و در نهایت دوچرخهسواری ایران با 14 سهمیه (در مادههای جاده، پیست، کوهستان و مدیسون) به بازیهای آسیایی اعزام شوند.
امیدواری فدراسیون به مدالآوری بانوان در جاکارتا
قمری در بخش دیگری از صحبتهایش به عملکرد بانوان در این چند وقت اخیر اشاره کرد و گفت: ما در بخش کوهستان هم در بخش بانوان و هم آقایان عملکرد خیلی خوبی داشتیم. در بخش بانوان برای اولین بار فرانک پرتوآذر توانست به یک مدال برنز باارزش برسد، در بخش آقایان هم فراز شکری برای اولین بار به عنوان دومی قاره آسیا رسید و مدال نقره را از آن خود کرد. این اتفاق ارزشمند در شرایطی رقم خورد که در سالهای گذشته در بخش کوهستان ما تنها عنوان سومی را داشتیم اما امسال شرایط متفاوت بود و این دو مدال ارزشمند حاصل کار چند ساله فدراسیون و رکابزنان بود، ضمن اینکه یکی از مدالها توسط یک بانوی رکابزن به دست آمد. یکی از اهداف اصلی ما این بود که بتوانیم در بازیهای آسیایی حضور بانوان را افزایش دهیم که خدا را شکر تا حدودی هم موفق شدیم. از 14 سهمیهای که به دوچرخهسواری در بازیهای آسیایی اختصاص داده شده است، چهار سهمیه به بخش کوهستان که شامل سه آقا و یک خانم، پنج سهمیه به بخش جاده که شامل چهار آقا و یک خانم، چهار سهمیه در بخش سرعت که شامل چهار آقا و یک سهمیه در بخش مدیسون است. در واقع از چهارده سهمیه، دوازده نفر آقا و دو نفر خانم به بازیهای آسیایی اعزام میشوند. البته ما نفرات ذخیره خودمان را هم در کنار دوچرخهسواران داریم چرا که این رشته با آسیبدیدگی رابطه تنگاتنگی دارد و هر لحظه ممکن است مصدومیت گریبانگیر دوچرخهسواران شود. با این حال به مدالآوری دوچرخهسواران خیلی امیدوار هستیم، به خصوص در بخش کوهستان که اگر حادثه غیرمترقبهای رخ ندهد احتمال مدالآوری فرانک پرتوآذر خیلی بالاست،. البته در بخش آقایان هم همین امیدواری وجود دارد، اما با توجه به نگاه فدراسیون به حوزه بانوان ما به مدالآوری آنها خیلی امیدوار هستیم.
ادامه برنامه تمرینی دوچرخهسوارن تا جاکارتا در داخل و خارج ایران
رئیس فدراسیون دوچرخهسواری در ادامه به برنامههای ملیپوشان اشاره کرد و گفت: ما در این یک ماه باقیمانده به بازیهای آسیایی در تلاش هستیم تا بهترین برنامه آمادهسازی را برای دوچرخهسواران داشته باشیم. از همین روی تصمیم گرفتیم دوچرخهسواران بخش سرعت را به چین اعزام کنیم تا در مسابقات کاپ جهانی حضور داشته باشند. دوچرخه سواران بخش پیست هم به مالزی اعزام میشوند. ضمن اینکه دوچرخهسوران سرعت بعد از دو هفته حضور در چین به مالزی میروند و به دوچرخهسواران پیست ملحق میشوند و تا قبل از اعزام به جاکارتا همگی در آنجا تمرین میکنند. البته برای دوچرخه سوران کوهستان و جاده هم برنامهریزی کردیم که در داخل ایران تمریناتشان را ادامه دهند. رکابزنان بخش جاده در اردوی استان آذربایجان شرقی حضور دارند و پس از آن به ورزشکاران رشته کوهستان در مناطق استانهای شمالی (گلستان یا مازندران) میپیوندند و پس از تمرینات روزانه در خوابگاههای ارتفاعات 2500 اسکان خواهند یافت.
کم تجربگی دوچرخهسواران پاشنه آشیل دوچرخهسواری
قمری همچنین در مورد ترکیب نهایی تیمهای دوچرخهسواری برای حضور در بازیهای آسیایی جاکارتا عنوان کرد: در بخش جاده دو خانم دهقانی و یزدانی نمایندگان ما هستند که البته از بین این دو، یک نفر را برای جاکارتا انتخاب میکنیم. در روزهای آخر طبق عملکرد و رکوردهایی که ثبت کردند کمیته فنی در مورد دوچرخهسواران نظر میدهد. ما از لحاظ فنی و تکنیکی هر امکاناتی که دوچرخهسواران در این مدت نیاز داشتند با توجه به بضاعتی که داشتیم در اختیارشان قرار دادیم. اما موضوعی که همه ما را نگران کرده است کم تجربگی دوچرخه سواران است و به نوعی این موضوع پاشنه آشیل تیمهای ماست. با توجه به نسل جدیدی از دوچرخهسواران که به بدنه تیم ملی اضافه شدهاند این نگرانی وجود دارد که آنها کمتجربه هستند. در هر حال امیدوارم این کم تجربگی تیمهای ما را دچار مشکل نکند.
تعیین تکلیف آروین گودرزی در انتخابی تیمملی
رئیس فدراسیون دوچرخهسواری همچنین به وضعیت آروین گودرزی دوچرخهسوار بخش استقامت که در جریان تمرینات در رشت به شدت دچار آسیب دیدگی شد؛ اشاره کرد و بیان کرد: متاسفانه مصدومیت آروین خیلی شدید بود، من طی این مدت، هر دو روز یک بار پیگیر شرایط او بودم. او از ناحیه بینی آسیب دیده بود و همچنین صورتش دچار پارگی شده بود. خدا را شکر او از ناحیه چشم آسیب ندیده بود و همین موضوع ما را امیدوار کرد که او میتواند خودش را به بازیهای آسیایی برساند. یک دوچرخه سوار اگر از ناحیه دست، کمر و پا دچار آسیبدیدگی نشود میتواند خودش را به مسابقات برساند. آروین هم دوچرخهسوار حرفهای است و یکی از امیدهای ما برای کسب مدال در بازیهای آسیایی جاکارتا است. او 20 روز پیش دچار تاری چشم بود که مشکلش برطرف شد، در حال حاضر هم با نظر پزشک تمریناتش را آغاز کرده است، البته کیفیت تمرینات تیم ملی را نداشته از همین روی کمی افت کرده است. به هر روی ما منتظریم تا چند روز دیگر وضعیت جسمانیاش بهبود پیدا کند و در جریان تستها قرار بگیرد. همانطور که گفتم آروین از دوچرخهسواران خوب ماست و در سالهای گذشته در بخشهای تایم تریل، استقامت و نیمه استقامت در بازیهای آسیایی و قهرمانی آسیا مدالآور بوده است.
وی در پاسخ به اینکه او در ترکیب تیم برای حضور در بازیهای آسیایی جاکارتا قرار میگیرد یا خیر، عنوان کرد: همانطور که گفتم ما منتظریم تا ده روز دیگر وضعیت جسمانیاش مشخص شود، ضمن اینکه همه دوچرخهسواران ما باید در انتخابی شرکت کنند و آروین هم از این قاعده مستثنی نیست. این انتخابی به این خاطر است که دوچرخهسوار تا لحظه آخر تلاش کند و انگیزهاش را از دست ندهد و رکوردهای خوبی ثبت کند تا در ترکیب نهایی قرار بگیرد.
قمری در پایان به مدالآوری دوچرخهسواران در بازیهای آسیایی اشاره کرد و گفت: در سال 2014 در دوچرخهسواری سه مدال کسب کردیم، یک مدال طلا در کایرینگ، یک نقره در جاده و یک برنز در تایمتریل برای ایران به دست آمد. در این دوره پیشبینی ما باتوجه به عملکرد دوچرخه سواران و همچنین حضور بانوان پنج مدال است اما موضوعی که ما را نگران میکند یکی کمتجربگی بازیکنان، و دیگری هم شناخت کم از رقیبان است. در واقع ما تا اردیبهشتماه که در مسابقات شرکت میکردیم یک ارزیابی کلی از آنها داشتیم اما الان تقریبا دو ماهی هست که ما در مسابقات شرکت نمیکنیم از همین روی اطلاعی هم از آنها نداریم و همین موضوع ممکن است در جریان مسابقات ما را به دردسر بیندازد. با این حال امیدواریم در این دوره بهتر از اینچئون نتیجه بگیریم و پنج مدال برای کاوران ایران به دست بیاوریم و البته مدالهای دوره قبل خودمان را هم تکرار کنیم.
انتهای پیام/4057
انتهای پیام/