استقبال سازمان زمینشناسی و شرکتهای نفتی از طرحهای تحقیقاتی دانشجویان
دکتر سید عبدالرضا جعفری صدر در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری آنا به معرفی رشته زمینشناسی دانشگاه آزاد اسلامی زرند و مزایای ادامه تحصیل در این رشته پرداخت و اظهار کرد: «رشته زمینشناسی واحد زرند یکی از برندهای شناخته شده استان کرمان است.»
عضو هیات علمی گروه زمینشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد زرند ادامه داد: «این دانشگاه به عنوان یکی از باسابقهترین دانشگاههای استان کرمان در این رشته تحصیلی جذاب دانشگاهی فعال بوده و از سال 1369 به تربیت بیش از یک هزار نیروی متخصص پرداخته است.»
جعفری صدر گفت: «این دانشگاه دارای کتابخانه تخصصی، آزمایشگاه سنگشناسی، کارگاه مقطع، آزمایشگاه شیمی و فیزیک است و در طول این مدت (96 تاکنون) برگزاری 4 همایش علمی منطقهای زمینشناسی فلات ایران از نقاط قوت گروه زمین شناسی واحد زرند است که میتواند برای ادامه تحصیل هر علاقهمندی از مقطع کارشناسی تا دکتری جذاب و شیرین محسوب شود.»
وی که دارای چندین تالیف و مقاله علمی است با توصیه به علاقهمندان به ادامه تحصیل در این رشته افزود: «اگر واقعا کسی به این رشته علاقهمند باشد، جای پیشرفت بسیاری دارد. اکثر دانشآموزان به خاطر حجم و سطح مطالب زمینشناسی در کتب درسی علاقهای به این رشته ندارند و در مورد آن کوتاهی میکنند؛ در صورتی که مطالب بسیار شیرین است و اینکه بدانیم وضعیت زمین در گذشته چگونه بوده و یا چه اتفاقاتی از زمانهای دور تاکنون برای آن رخ داده بسیار جالب و جذاب است.»
عضو هیات علمی واحد زرند تصریح کرد: «دانشجویان بسته به گرایشی که در کارشناسی ارشد این رشته انتخاب میکنند، موقعیتهای شغلی متفاوتی خواهند داشت. کسانی که در گرایش مهندسی (زمین شناسی) ادامه تحصیل میدهند در کنار مهندس عمران باید به عنوان ناظر بر کارهای ساخت و سازی از جمله راهها، سدها، ساختمانها و ... فعالیت کنند.»
این استاد دانشگاه افزود: «دانشجویانی که در گرایش نفت ادامه تحصیل میدهند، مشغول به کار در شرکتهای نفتی میشوند. علاقهمندانی که در گرایش زیست محیطی ادامه تحصیل میدهند، در سازمانهای محیط زیستی میتوانند مشغول به کار شوند و از طرحهای تحقیقاتی آنها بسیار استقبال میشود. در کنار آنچه بیان شد سازمان زمینشناسی کشور و شرکتهای نفتی نیز از دانشجویان مستعد و کمک به آنان برای انجام طرحهای تحقیقاتی استقبال میکند.»
وی با توجه به تنوع کار در رشته زمین شناسی به یکی از شاخههای جذاب آن پرداخت و اظهار کرد: «ژئوتوریسم از علوم مختلف زمینشناسی کمک میگیرد و علاقهمندان به طبیعت و پدیدههای زمینشناسی را برای بازدید از جاذبههای زیبای زمین دعوت میکند. این شاخه از رشته زمینشناسی به معرفی پدیدههای زمینشناسی به گردشگران با حفظ هویت مکانی آنها میپردازد. مخاطبان ژئوتوریسم نه تنها متخصصان و کارشناسان زمینشناسى، بلکه گردشگران عادى و علاقهمندان طبیعت هستند.»
جعفری صدر با توجه به خوب معرفی نکردن این رشته دانشگاهی گفت: «علم زمینشناسی مربوط به حوادث و اتفاقاتی است که از ابتدای تشکیل زمین تاکنون رخ داده است. متاسفانه در کشور ما به این رشته خیلی بیتوجهی میشود که دلیل خیلی از مشکلات الان کشور ما نیز همین بیتوجهی است. چه از ساختن سدهایی که آبی در آنها جمع نمیشود همچون سد لار و چه از جادهها و راههایی که مشکلات بسیاری دارند و چه خانههای مسکونی که در بسیاری از شهرهای کشور بر روی گسلها ساخته شده و با هر زلزله وقایع تاسفباری رخ خواهد داد.»
انتهای پیام/ 4062
انتهای پیام/