آشنایی با تاریخ پزشکی ایران از زمان ساسانیان؛ با «مدرسهی فرشتگان»
عباس جهانگیریان، نویسنده کتاب «مدرسهی فرشتگان» در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری آنا گفت: نوجوانان با مطالعه این کتاب با تاریخ پزشکی ایران که اولین دانشگاه پزشکی در جندیشاپور بوده، آشنا میشوند.
وی ادامه داد: من معتقدم اولین دانشکده پزشکی در جهان دانشکده جندیشاپور است اگرچه گفته میشود در یونان هم مدرسه پزشکی بوده، با این حال از نظر من آن مدرسه دانشکده نبوده و دانشکده جندیشاپور تنها مرکزی بود که توانسته نسلی از پزشکان را تربیت کند.
این نویسنده کتابهای کودک و نوجوان با اشاره به اینکه این کتاب مجموعهای دو جلدی است که جلد اول برای کودکان و جلد دوم برای نوجوانان به نگارش در آمده اظهار کرد: جلد اول این کتاب، پزشکان ایرانی را از برزوی طبیب در زمان انوشیروان تا ابنسینا و زکریای رازی معرفی میکند. جلد دوم این کتاب هم پس از مشروطه را در بر میگیرد.
جهانگیریان با بیان اینکه «مدرسهی فرشتگان» به عنوان دایرهالمعارف قابل استفاده است تاکید کرد: این کتاب در قالب مجموعهای با عنوان «نیاکان ما» منتشر شده که داستان پزشکان ایرانی از زمان ساسانیان تاکنون را نقل میکند.
در بخشی از این اثر میخوانیم: کتابها و نوشتههایی که غربیها درباره رازی نوشتهاند، به حدی است که در سال 1396 دانشمندی فرانسوی به نام کراوس، کتاب نامهای دربارهی او به عنوان رازس (رازی) نوشت که تاکنون به هفت زبان ترجمه شده است. رازی غیر از جایگاه ویژهای که در پزشکی و فلسفه داشته، با کشف الکل صنعتی و جوهر گوگرد، تأثیر زیادی در توسعه علمی و صنعتی ایران و جهان گذاشته است.
عباس جهانگیریان در نگارش این اثر از کتابهایی همچون «تاریخ طب در ایران پس از اسلام»، «چهار مقاله نظامی عروضی»، «زکریای رازی»، «طب اسلامی»، «تاریخ پزشکی و دامپزشکی ایران» و... استفاده کرده است.
انتهای پیام/
انتهای پیام/