دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
27 تير 1397 - 03:12
دبیر فدراسیون کاراته در گفت‌و‌گو با آنا:

رقابت بانوان کاراته با دیگر کشورها جدال نابرابر است/ کسب سه یا چهار مدال در جاکارتا

دبیر فدراسیون کاراته گفت: شرایط تیم ملی کاراته بانوان با دیگر کشورها متفاوت است و ما نباید همان توقعی که از تیم ملی مردان داریم از بانوان داشته باشیم.
کد خبر : 295954

محسن آشوری در گفت‌و‌گو با خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا درباره مسابقات قهرمانی آسیا کاراته در اردن و قهرمانی تیم کومیته مردان گفت: خوشبختانه در بخش آقایان ما توانستیم دو مدال طلا، یک مدال نقره و یک برنز کسب کنیم.‌‌ همچنین در بخش کومیته تیمی مسابقات هم که یکی از فاکتورهای مهم برای ارزیابی بخش کومیته است و از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است ما توانستیم قهرمانی را از آن خود کنیم. مسابقات سطح بسیار بالایی داشت و هر دوره نسبت به دوره قبلی رقابت‌ها سخت‌تر می‌شود.‌ در گذشته مدال‌ها بین ایران و ژاپن تقسیم می‌شد اما در حال حاضر دیگر این شرایط نیست و حتی شما دیدید اردن که محلی از اعراب در کاراته ندارد در این مسابقات به مدال رسید، همه این نتایج نشان می‌دهد کاراته در آسیا متحول شده است.


وی ادامه داد: مسابقات قهرمانی آسیا از دو منظر برای همه کشورها اهمیت داشت چرا که این مسابقات جزء سهمیه المپیک محسوب می‌شد و 6 امتیازی بود از همین رو 29 کشور در این مسابقه شرکت کرده بودند. از طرفی دیگر هم با توجه به نزدیکی بازی‌های آسیایی جاکارتا برای همه مهم بود که ورزشکاران در این مسابقات حضور پیدا کنند تا میدانی برای محک زدن آنها باشد و تا قبل از بازی‌های آسیایی نقاط ضعف خود را شناسایی و آن را برطرف کنند.


دبیر فدراسیون کاراته در رابطه با عملکرد ضعیف تیم ملی کاراته بانوان گفت: ما در دوره قبلی(‌مسابقات قهرمانی آسیا) در قزاقستان یک مدال طلا و یک برنز گرفتیم و امسال هم دوباره همان نتایج را تکرار کردیم. البته تیم ملی کاراته بانوان ضعف‌هایی داشت و ما منکر آن نمی‌شویم. به عنوان مثال طراوت خاکسار و مبینا کاویانی که در لیگ جهانی موفق به کسب مدال شده بودند، در این مسابقه متوقف شدند و از همین رو ما باید وضعیت آنها را بررسی کنیم. اما اینکه انتظار داشته باشیم بانوان کاراته ایران هم به موازات آقایان افتخارآفرینی کنند به نظرم توقع زیادی است چرا که در حال حاضر کشورهای دیگر بر روی بانوان سرمایه‌گذاری‌های زیادی کردند. ما در بحث مربیگری و شیوه تمرینی در بخش بانوان مشکلات زیادی داریم و به نظرم رقابت بانوان ما با دیگر کشورها جدال نابرابر است چون آنها کاملا با ما متفاوت هستند.


وی تاکید کرد: این نکته را هم باید در نظر بگیریم که کشورهایی مثل ژاپن سابقه دیرینه‌ای در اعزام بانوان به مسابقات آسیایی و جهانی دارند، اما ما در بخش جهانی از سال 2012 و در بخش آسیایی از سال 2011 بانوان خود را به مسابقات اعزام کردیم، با این حال باید فرصتی را فراهم کنیم تا بانوان هم نتایج مطلوبی را کسب کنند.


آشوری در پاسخ به اینکه حواشی که در انتخابی تیم ملی به وجود آمد چقدر بر عملکرد تیم بانوان تاثیر گذاشت،‌ عنوان کرد: صفر درصد. من با جرات می‌گوییم اگر ورزشکاری تنها به فکر موفقیت خودش باشد به هیچ عنوان به مسائل دیگر ورود نمی‌کند و درگیر آنها نمی‌شود. متاسفانه ما یک کلمه یاد گرفتیم و برای اینکه همه را اعم از ورزشکار، فدراسیون، مربی تخریب کنیم از لفظ مسائل حاشیه‌ای استفاده می‌کنیم. من هیچ کدام از این مسائل را قبول ندارم و ورزشکار با توجه به تعصبی که به کشورش و قهرمانی خودش دارد در همه مسابقات بدون توجه به مسائل فقط مبارزه می‌کند.


دبیر فدراسیون کاراته در پاسخ به اینکه چرا لعیا زنگنه با وجود اینکه 34 سال سن داشت و چند سال از کاراته دور بود دوباره بازگشت و در انتخابی هم حضور پیدا کرد و فیکس هم شد اما دست آخر در کومیته تیمی قرار گرفت و در کومیته انفرادی جای خود را به مبینا کاویانی داد،‌ عنوان کرد: ببینید رقابت‌های انتخابی کاراته با رشته‌های دیگر کاملا متفاوت است، در رشته‌های فوتبال، والیبال سرمربی نفرات تیم ملی را در مسابقات مختلف انتخاب می‌کند اما در کاراته ما طبق فرایند انتخابی که داریم ورزشکار با رای نهایی داور فیکس تیم ملی می‌شود در واقع سرمربی تیم ملی نفرات را انتخاب نمی‌کند که البته اگر نظر من را بخواهید به نظرم این شیوه به هیچ عنوان درست نیست چرا که سرمربی باید در مورد نتایج شاگردانش پاسخگو باشد بنابراین باید خودش هم آنها را انتخاب کند. البته ما امسال کمی دست مربیان را در انتخاب بازیکن باز گذاشتیم اما در کل قانون کاراته به این شکل است. در مورد زنگنه شرایط به همین صورت بود، او در انتخابی تیم ملی شرکت کرد و در وزن خودش هم فیکس شد اما با توجه به اینکه فدراسیون هدفش این بود که در رشته‌های انفرادی از بازیکنان جوانتر استفاده کند‌، او گذشت کرد و فضا را در اختیار کاویانی قرار داد.


وی در پایان به موفقیت و کسب مدال کاراته در بازی‌های آسیایی اشاره کرد و گفت: خوشبختانه با توجه به نفرات جدید و جوان که به ترکیب تیم ملی مردان ما اضافه شده من فکر می‌کنم در بازی های آسیایی 3 یا 4 مدال کسب کنیم. در بخش بانوان هم همانطور که گفتم سطح فنی آنها با مردان کاملا متفاوت است البته حمیده عباسعلی در این دوره در بازی‌های آسیایی حضور دارد و به مدال آوری او امیدواریم.


انتهای پیام/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب