دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

نمایی از عواقب نرخ‌های بالای سود بانکی در صورت مالی یک بانک خصوصی

یکی از بانک‌های خصوصی در سال گذشته 2322 میلیارد تومان سود مازاد به سپرده‌گذاران خود پرداخت کرده که این سود مازاد موجب ثبت زیانی هنگفت در صورت‌های مالی شده است.
کد خبر : 295783

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، اغلب بانک‌ها در جریان افزایش نرخ سود بانکی و واگذاری آن به بازار از سال 92 به بعد به تدریج با مشکلات عدیده‌ای روبرو شدند. مطابقت نداشتن نرخ سود با رشد اقتصادی و نرخ تورم باعث عدم تعادل در سود بانک و سود پرداختی به سپرده‌ها شد و این پدیده زیان‌های سنگینی را به اغلب بانک‌ها تحمیل کرد.


خبرگزاری فارس بنا دارد تا حد امکان همه بانک‌ها را مورد بررسی قرار داد و در این گزارش، به صورت مالی سال 96 بانک دی می‌پردازیم.


براساس صورت‌های مالی سال 96 بانک دی، این بانک در سال گذشته 1834 میلیارد تومان سود از محل اعطای تسهیلات به دست آورد و سود ناشی از سرمایه‌گذاری‌ها و سپرده‌‌گذاری‌های بانک 558 میلیارد تومان بوده است. سود حاصل از تسهیلات 28 درصد کاهش و سود سرمایه‌گذاری‌ها 7 درصد رشد داشته است.


در مجموع سود بانک از این دو محل با 22 درصد کاهش نسبت به سال قبل 2393 میلیارد تومان درج شده است.


اما در بخش سود علی‌الحساب پرداختی به سپرده‌های مدت‌دار، این بانک 4715 میلیارد تومان سود بین سپرده‌‌گذاران توزیع کرده که نشان‌دهنده اختلاف 2322 میلیارد تومانی بین سود بانک از درآمدهای مشاع و سود پرداختی به سپرده‌گذاران است در واقع بانک فراتر از سود خود، سود توزیع کرده است.


علاوه بر اینکه این اقدام برخلاف نص قانون عملیاتی بانکداری بدون رباست، موجب ثبت زیان‌های سنگین در صورت‌های مالی بانک‌ها و از جمله بانک دی شده است. این بانک در سال مالی 96 به میزان 2977 میلیارد تومان زیان ثبت کرده که با احتساب زیان 1349 میلیارد تومانی سال 95، در مجموع 4258 میلیارد تومان زیان انباشته دارد.


همچنین این بانک برای جبران این هزینه‌های خود دست به اضافه برداشت از بانک مرکزی زده و در مجموع در سال گذشته 950 میلیارد تومان از بانک مرکزی دریافت کرده است و از طرف دیگر 2800 میلیارد تومان بابت وجه التزام یا همان جریمه اضافه برداشت از بانک مرکزی در صورت‌های مالی این بانک ثبت شده است.


با وجود چنین شرایطی، باز هم برخی‌ افراد به عنوان کارشناس اقتصادی، افزایش نرخ سود بانکی در شرایط فعلی را یکی از راهکارهای کنترل التهاب در سایر بازارها توصیه می‌‌کنند.


*ارقام به میلیارد تومان



منبع: فارس


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب