دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
معاون وزیر نیرو در نشست خبری تشریح کرد؛

راست یا دروغ صادرات برق به عراق/ جزئیات جدید از میزان محدودیت‌ قطع برق

معاون وزیر نیرو، گفت: تا پایان نیمه اول مرداد، میزان محدودیت زمان‌بندی قطع برق کمتر خواهد شد، زیرا ظرفیت‌های جدیدی وارد مدار می‌شوند.
کد خبر : 295597

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، همایون حائری در نشست خبری با اصحاب رسانه، اظهار کرد: ما سعی کردیم برنامه‌هایی که برای قطعی برق می‌دهیم دقیق‌تر و منظم‌تر شود و حتی قرار شد معاونت هماهنگی توزیع برق شرکت توانیر به عنوان سخنگو پاسخگوی مردم باشد.


قطعی برق در ساعات شب نداریم


وی درباره دلایل جابجایی زمانبندی قطعی برق، گفت: قطعی برق برای شب‌ها وجود ندارد و ممکن است در نتیجه مسئله‌ای در شبکه باشد که قطعی برق طبق برنامه انجام شود.


حائری با اشاره به اینکه کسری 5 هزار مگاواتی به دلیل کاهش آب پشت سدها به وجود آمد، افزود: تغییر ساعت کاری در استان‌های مختلف و همکاری شرکت‌های توزیع برق موجب شد، 2000 مگاوات صرفه‌جویی شود و باید ادامه داشته باشد، زیرا تولید همین میزان برق به سرمایه‌گذاری کلان نیاز دارد.


وی با انتقاد به اینکه حمایت لازم برای سرمایه‌گذاری در بخش برق انجام نمی‌شود، افزود: تا پایان هفته 300 مگاوات برق ظرفیت جدید از سوی بخش خصوصی افتتاح خواهد شد و امیدواریم نقش بقش خصوصی بیشتر شود؛ البته درباره مشکلاتی که این بخش دارند، وزارت نیرو تنها می‌تواند همراه باشد.


معاون وزیر نیرو با تأکید بر اینکه قطعی برق در ایران ربطی به تعهدات ایران در قبال معاهده پاریس ندارد، تصریح کرد: تصمیم‌گیری وزارت نیرو درباره تولید و بهره‌وری برق به معاهده پاریس مربوط نمی‌شود.


حائری درباره تنفس قراردادها، گفت: این مسئله در نتیجه نوسانات به وجود آمده در بخش ارز است و خواسته پیمانکاران بخش خصوصی است تا بیشتر روی این موضوع با شرکت توانیر بحث و تبادل نظر کنند.


وی همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا صادرات به عراق انجام می شود؟ افزود: از زمانی که با مشکل کمبود برق مواجه شدیم، صادرات برق به عراق را قطع کردیم و میزان صادرات به صفر رسیده است، باید گفت میزان بدهی عراق به کشورمان یک میلیارد دلار است.
معاون وزیر نیرو با اشاره به اینکه قرار است سالانه تا 4 هزارمگاوات برق به شبکه اضافه شود، گفت: اگر 3 هزار میلیارد تومان اعتبار تأمین شود تا یک سال آینده 4 هزار میلیارد تومان به مدار وارد می‌شود و باید توجه داشت در حال حاضر برای تولید 15 هزار مگاوات برنامه‌ریزی شده است.


وی با اشاره به اینکه 1000 مگاوات از طریق برق هسته‌ای تأمین می‌شود، اظهار کرد: در حال حاضر تمام ظرفیت تولید برق در ایران وارد مدار است و بعد از فصل تابستان این نیروگاه‌ها وارد مرحله تعمیرات می‌شوند؛ بنابراین 15 هزارمگاوات بخش خصوصی نیز فعال است و مشکلات آنها در مذاکرات آینده حل خواهد شد.


وی با اشاره به اینکه بحث قرارداد خارجی با چین، روسیه و آلمان وجود دارد، گفت: مذاکرات در حال انجام است.


معاون وزیر نیرو افزود: تا سه هفته آینده میزان محدودیت زمان‌بندی قطع برق کمتر خواهد شد؛ زیرا ظرفیت‌های جدید وارد مدار خواهد شد.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب