دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
24 تير 1397 - 16:08
با مشارکت بنیاد برکت؛

اشتغال‌زایی اجتماع‌‌محور روستایی شتاب گرفت

روند اشتغال‌زایی اجتماع‌محور روستایی با مشارکت بنیاد برکت وابسته به ستاد اجرایی فرمان حضرت امام خمینی(ره) شتاب گرفت.
کد خبر : 295358

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، بر اساس تفاهم‌نامه‌ منعقد شده بین بنیاد برکت وابسته به ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) و بانک قرض‌ الحسنه‌ مهر ایران، بالغ بر ۱۵۰ میلیارد تومان وام قرض‌الحسنه به طرح‌های اشتغال‌زایی اجتماع‌محور بنیاد برکت در روستاها و مناطق محروم اختصاص یافته است.


رویکرد ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) در حوزه‌ اشتغال و توانمندسازی اقتصادی، نگاهی سیستماتیک به‌ویژه در مناطق محروم، کم‌تر توسعه‌ یافته و روستایی است تا منابع، منجر به تولید، ایجاد اشتغال و درآمد پایدار شود. این ستاد با توجه به دغدغه‌های مقام معظم رهبری در حوزه‌ اشتغال و اقتصاد مقاومتی، توجه ویژه‌ای به این موضوع دارد و تمرکز خود را روی این حوزه قرار داده است تا نتیجه‌ فعالیت‌ها به اشتغال پایدار در مناطق محروم و روستاها منجر شود.


در همین راستا، بنیاد برکت به نمایندگی از ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) از حدود ۲ سال قبل مطالعاتی را انجام داده و به چارچوبی از حیث منابع و بحث نظری رسیده است و امروز در کنار الگوهای مشارکتی در بنیاد برکت، شاهد عملیاتی شدن الگوی مشارکتی در جوامع محلی به‌ویژه در روستاها و مناطق محروم در زمینه‌ ایجاد اشتغال پایدار هستیم.


بنابر گزارش‌های دریافتی تفاهم‌نامه‌ فوق تاکنون در شهرستان‌های نهبندان، هامون، سرخس، تکاب و راور اجرایی شده است و متقاضیان دارای شرایط در حوزه‌های مشاغل اجتماع‌محور روستایی و خانگی مانند پرورش دام سبک، قالی‌بافی، کارگاه خیاطی، تولید پوشاک و پارچه‌بافی از تسهیلات قرض‌الحسنه بهره‌مند شده‌اند. براساس این گزارش تاکنون تعداد ۴۳۵ نفر در زمینه‌ قالی‌بافی، ۴۲۰ نفر در حوزه‌ پرورش دام سبک، ۱۴۰ نفر در عرصه‌ پارچه‌بافی و ۷۰ نفر برای تجهیز کارگاه خیاطی و تولید پوشاک در شهرستان‌های مذکور از تسهیلات قرض‌الحسنه‌ اشتغال‌زایی بنیاد برکت استفاده کرده‌اند.


این تسهیلات برای توانمندسازی روستاها، ایجاد اشتغال و با هدف تقویت زمینه‌های کسب‌وکارهای روستایی، رفع بیکاری و تأمین معیشت پایدار مردم، با هدایت، برنامه‌ریزی و نظارت بنیاد برکت و براساس الگوهای کارآفرینی این بنیاد با عاملیت بانک قرض‌الحسنه‌ مهر ایران در اختیار روستاییان واجد شرایط قرار می‌گیرد. خوش‌بختانه این شیوه‌ تاکنون به شکل قابل‌ توجهی نتایج مثبتی در ایجاد اشتغال روستایی داشته است.


بنابر این گزارش‌، حدود یک سوم جمعیت کشور در مناطق روستایی زندگی می‌کنند. اغلب این مناطق فعالیت اقتصادی پویا و هدف‌مندی ندارند، در حالی که بخش اقتصاد روستایی ظرفیت‌های بالقوه‌ی زیادی دارد که با هدایت و برنامه‌ریزی مناسب می‌تواند سهم خود را در کل اقتصاد کشور ایفا کند. بر همین اساس، توانمندسازی اقتصادی روستاها و مناطق محروم کشور یکی از راهکارهای مهم برای رسیدن به اهداف اقتصاد مقاومتی مورد تاکید رهبر معظم انقلاب است، که توسط ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) به‌طور جدی دنبال می‌شود.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب