دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
معاون سازمان بورس خبر داد؛

مقابله با تخلفات احتمالی در بازار سرمایه با راه‌اندازی سامانه سجام

معاون سازمان بورس و اوراق بهادار از کاهش تخلفات احتمالی در بازار سرمایه و مقابله با پولشویی از طریق راه‌اندازی سامانه سجام خبر داد و گفت: این سامانه مانع از صدور کد معاملاتی غیرواقعی می‌شود.
کد خبر : 295308

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، حسن امیری، معاون نظارت بر بورس‌ها و ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار در همایش بزرگ ناشران اوراق بهادار (رونمایی از سامانه سجام)، گفت: طی چندماه گذشته، دستورالعمل تغییر در مکانیسم توقف و بازگشایی نمادها در بازار اجرا شده و این موضوع تحولات مهمی را برای ناشران و سهامداران به وجود آورده است. آمارها نشان می‌دهد که سازمان بورس و اوراق بهادار توانسته در این حوزه به موفقیت‌های نسبی مهم و ملموسی دست یابد.


امیری همچنین بیان کرد: در این مدت، برخی از اقدامات سازمان بورس به ارکان مختلف بازار تفویض شده است و در زمینه بازگشایی و توقف نمادها، نظارت بورس و فرابورس قابل تقدیر است.


وی در ادامه و خطاب به ناشران بورسی بیان کرد: ناشران اگر تصور می‌کنند اطلاعات با ارزشی وجود دارد و در فرم ها درج نشده است، اطلاعات را به سازمان بورس منعکس کنند تا مورد بررسی قرار گیرد.


عضو هیئت مدیره سازمان بورس ادامه داد: نهاد ناظر علاوه بر اقدامات انضباطی، سامانه پیامکی را برای درج اطلاعات ناشران طراحی کرده است که برای اعضای هیات‌مدیره و مسئولان شرکت‌ها اطلاعاتی را مبنی بر مهلت افشا اطلاعات ارسال می‌کند.


وی افزود: این موضوع موجب شد تأخیر در افشای اطلاعات کاهش قابل توجهی داشته باشد؛ در این زمینه شاهد هستیم که از زمان راه اندازی این پیامک‌ها، تأخیر در ارائه اطلاعات بسیار کمتر شده است.


امیری همچنین بیان کرد: سرعت ارائه اطلاعات در بازار سرمایه رشد داشته است، که باید از این بابت از ناشران تشکر ویژه شود. امروزه به طور میانگین ۲۰نماد متوقف داریم که برخی از آن ها مربوط به توقف نماد به علت برگزاری مجامع است و فقط ۱۰ نماد هستند که به صورت بلندمدت متوقف شده‌اند.


وی ادامه داد: نهاد ناظر هیچ تمایلی ندارد که نماد یک شرکت تحت احتیاط بازگشایی شود، از همین رو در مدت اخیر موضوع را مدنظر قرار دادیم که اطلاعات به طور کامل افشا شوند و نماد تحت احتیاط باز نشود.


معاون نظارت بر بورس‌ها و ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار، ادامه داد: شرکت سپرده‌گذاری مرکزی و تسویه وجوه در مسیر خدمات زیرساختی بازار سرمایه فعالیت‌های بسیاری داشته است؛ به دلیل اینکه دارایی‌های مردم در این شرکت نگهداری می‌شود، اعتمادی که باید در این شرکت وجود داشته باشد با هیچ چیز قابل مقایسه نیست.


حسن امیری با اشاره به سه اقدام مهم این شرکت به سامانه سجام اشاره کرد و گفت: پروژه سجام می‌تواند، کمک بزرگی به نهاد ناظر به منظور شناسایی افراد بازار سرمایه باشد.


وی افزود: یکی دیگر از مهمترین اقدامات شرکت سمات مربوط به برگزاری مجامع الکترونیک است. اگر بتوانیم در این زمینه به اهداف مدنظر برسیم پیشرفت قابل ملاحظه‌ای در کاهش زمان‌بندی و برگزاری مجامع صورت می‌گیرد.


عضو هیات‌مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به لزوم توزیع سود یکپارچه سهام شرکت‌ها، گفت: این موضوع، از دیگر اقدامات مهم سازمان بورس به شمار می‌رود که با همکاری سپرده‌گذاری مرکزی در حال نهایی شدن است؛ اگر سمات در این زمینه اعلام آمادگی کند و زیرساخت‌های لازم به وجود بیاید، ناشرین موظف می‌شوند، فرآیند توزیع سود سهام خود را از طریق سمات انجام دهند.


وی در بخش دیگری از اظهاراتش بیان کرد: آخرین اقدام سازمان بورس و اوراق بهادار در زمینه تحولات در قوانین مربوط به حاکمیت شرکتی است؛ طی یک ماه و نیم گذشته جلسات متعددی با حضور افراد از بخش‌های مختلف بازار برگزار شده است.


امیری در ادامه خبر داد: دستورالعمل و پیش نویس اولیه، نهایی شده و فراخوان عمومی در سایت سازمان بورس نیز قرار داده شده است.


معاون نظارت بر بورس‌ها و ناشران سازمان بورس همچنین در زمینه اقدامات نهادناظر در خصوص کاهش زمان ثبت افزایش سرمایه، گفت: در این راستا سامانه پیامکی راه اندازی شده که به مدیرعامل و مدیرمالی شرکت، به صورت پیامکی از روند پروسه افزایش سرمایه اطلاع داده می شود. این امر کمک می کند، تا سرعت ارائه اطلاعات و در نهایت بهبود کلی فرآیند افزایش سرمایه را شاهد باشیم.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب