دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

رگ‌های معاملات مسکن از گرانی گرفت

بازار‌هایی که با تصمیمات دولتی‌ها از تعادل قیمتی خارج شده و به سرعت با افزایش قیمت مواجه شده بودند، اکنون در رکودی تورمی به سر می‌برند که این روند به تعدیل قیمت‌ها در برخی بازار‌ها به خصوص بازار مسکن خواهد رسید.
کد خبر : 295229

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، بازار‌هایی که با تصمیمات دولتی‌ها از تعادل قیمتی خارج شده و به سرعت با افزایش قیمت مواجه شده بودند، اکنون در رکودی تورمی به سر می‌برند که این روند به تعدیل قیمت‌ها در برخی بازار‌ها به خصوص بازار مسکن خواهد رسید.


روند افزایش قیمت مسکن در بازار از سال گذشته تاکنون در برخی مناطق بیش از صددرصد افزایش نشان می‌دهد، اما اینکه قیمت‌های مطرح شده از سوی فروشندگان محقق می‌شود یا نه! موضوع دیگری است. مشاهدات میدانی از منطقه جنت‌آباد جنوبی حاکی است که قیمت‌ها در این منطقه از سوی فروشندگان و سازندگان نجومی و در برخی موارد تخیلی است. آنچنان که یک سازنده در محدوده خیابان جنت‌آباد جنوبی و در یکی از کوچه‌های فرعی قیمت ملک خود را برای هر متر مربع ۱۵ میلیون تومان تعیین کرده است، اما به گفته نگهبان این ساختمان ۱۰ واحدی حتی افراد خریدار از کنار او هم گذر نمی‌کنند!


یک مشاور املاک در‌این‌باره گفت: اینکه هر فروشنده و صاحب ملکی هر قیمتی را که دوست دارد اعلام می‌کند دست‌کم در این منطقه صادق است و البته مشاوران املاک در این محدوده واقعاً هیچ نقشی در تعیین قیمت‌ها ندارند.


وی افزود: بازار در حال حاضر تجربه‌ای عجیب را شاهد است، زیرا به خوبی واضح است که خریداران برای خرید خانه وجود دارند، اما فروشندگان واقعی بسیار کم هستند و پای معامله کمتر حاضر می‌شوند یا در هنگام نشست، قیمت خود را بالاتر از آنچه قبلاً طلب می‌کردند، اعلام می‌کنند.


این مشاور املاک وضعیت در بازار اجاره را هم به همین ترتیب توصیف کرد و گفت: متأسفانه در حوز اجاره هم ما شاهد رفتار‌هایی هستیم که انسان را متأثر می‌کند. افزایش خارج از قاعده و توان افراد مستأجر موضوعی است که هر روز ما را می‌آزارد و ما همواره از مالکان تقاضای همراهی و مساعدت داریم.


فروش غیر‌عقلانی به نظر می‌رسد


یک فروشنده نیز در‌این‌باره گفت: وقتی که قیمت مصالح ساعتی و روزانه بالا می‌رود فروش با قیمت‌های تثبیت نشده غیر‌عقلانی است و برای همین معاملات مسکن به حداقل ممکن در فصل جابه‌جایی است. وی با بیان اینکه بسیاری از مصالح مانند تیر‌آهن و مصالح در داخل متأثر از ارز‌های خارجی نیست، گفت:، اما با کمال تعجب ما شاهد نوعی رها‌شدگی بازار‌ها هستیم و قیمت‌های بی‌ثبات رو به بالا آینده ساخت مسکن را به هاله‌ای از ابهام برده و سازندگان هم‌اکنون ترجیح می‌دهند با چنگ و دندان از دارایی‌های خود محافظت کنند.


وی با بیان اینکه روند فعلی نه به نفع خریدار و نه به نفع فروشنده است، گفت: متأسفانه دولت درگیر مسائل دیگری، چون اعطای رانت به وارد‌کنندگان است و بازار‌هایی که می‌تواند برای مملکت شغل ایجاد کند و حداقل وابستگی به خارج را دارند، در التهاب شدید و بلاتکلیفی هستند. نگهبان این سازنده نیز گفت: از هر کارگری که بپرسید، می‌گوید دولت قبلی برای اینکه دست‌کم برای ما کار بود بهتر بود و متأسفانه این دولت برای مسکن کاری نکرد.


وی ادامه داد: بسیاری از دوستان و رفیقان من به وطن خود بازگشته‌اند، زیرا اصلاً کاری برای کار کردن نیست و کارگاه‌های مسکن تعطیل هستند.


اقساط دریافتی مسکن مهر را هم از مسکن مهر دریغ کردند


نماینده سابق مجلس شورای اسلامی نیز در‌این‌باره و در گفت‌وگو با تسنیم با بیان اینکه دولت یازدهم و دولت دوازدهم برنامه مناسبی در حوزه مسکن نداشته‌اند، گفت: دولت یازدهم در سال‌های ابتدایی فعالیت خود بحث مسکن اجتماعی را مطرح کرد، دولت یازدهم به پایان رسید و یک سال از دولت دوازدهم نیز سپری شده است، در این رابطه هیچ اقدامی صورت نگرفت و تا‌کنون هیچ کسی نیست بتواند مسکن اجتماعی را معنا کند که منظور دولت از طرح آن چه بوده است.


موسی‌الرضا ثروتی با انتقاد از اینکه اقساط دریافتی مردم از وام‌های مسکن مهر در حوزه مسکن خرج نمی‌شود و به نقدینگی در کشور دامن می‌زند، گفت: در‌حالی‌که مردم به دنبال تهیه مسکن هستند بانک‌ها به دنبال سفته‌بازی و دلال بازی هستند.


این کارشناس اقتصادی گفت: در دولت دوازدهم وعده احیای بافت‌های فرسوده را دادند و گفتند به جای اینکه برویم در بیرون از شهر برای مردم خانه بسازیم در داخل شهر بافت‌های فرسوده را به انبوه‌سازان می‌دهیم و تسهیلات هم می‌دهیم تا زوج‌های جوان به وسیله این واحد‌ها نیاز خود را رفع کنند. ثروتی با انتقاد از طرح مسکن اولی‌ها گفت: زوج‌های جوان در ابتدای زندگی خود درآمد کافی ندارند یا اشتغال ندارند و یا اگر کار نیز داشته باشند تازه کار خود را آغاز کرده‌اند و در نتیجه پس‌انداز قابل ملاحظه‌ای برای استفاده از مزایای وام مسکن اولی‌ها ندارند.


وی افزود: با وامی که زوج‌های جوان دریافت می‌کنند که در حدود ۳۰ الی ۶۰ میلیون است دردی دوا نمی‌شود و با این پول نمی‌توان در داخل شهر خانه خرید.


وی با انتقاد از سیاست‌های بانک مرکزی که حتی اقساط بازگشتی از طرح مسکن مهر را نیز خرج مسکن مردم نکرد، گفت: اگر بانک مرکزی پول‌های بازگشتی مردم از وام‌های مسکن مهر را نیز خرج مسکن مردم می‌کرد، مشکل مسکن حل می‌شد، اما این کار را نکرد و بانک‌های مسکن و سایر بانک‌ها پول‌های برگشتی از مسکن مهر را وارد چرخه مسکن نکردند و وارد چرخه خدمات، سفته‌بازی و دلال‌بازی کردند.


دلالی سکه و ارز به جای وام مسکن!


ثروتی با انتقاد از نبود نظارت و تمهید لازم بانک مرکزی برای جلوگیری از چنین اتفاقی گفت: بخشی از نوسانات ارز و سکه به همین جهت است؛ چراکه اگر به دقت به بررسی بازار سکه و ارز بپردازیم، متوجه می‌شویم که مهم‌ترین دلال‌های بازار سکه و ارز همین بانک‌ها هستند؛ یعنی خود بانک‌ها مشتریان سکه و ارز هستند و درآمدشان صرف خرید سکه و ارز شده است، در‌حالی‌که دولت باید خرید سکه و ارز بانک‌ها را ممنوع می‌کرد. وقتی بانک‌ها به جای خدمات‌دهی به مردم برای پیدا کردن قدرت خرید مسکن مشغول دلال‌بازی و سفته‌بازی هستند خود‌به خود باعث افزایش قیمت مسکن، سکه و ارز می‌شوند که در این صورت نه‌تن‌ها به مردم کمک نمی‌کنند، بلکه این فعالیت منفی آن‌ها باعث افزایش قیمت‌ها نیز می‌شود.


منبع: روزنامه جوان


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب