دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

شمارش معکوس برای پیوستن همه بانک‌ها به سوئیفت

با وضع تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه ایران شبکه سوئیفت کشور از سال 90 قطع شد، اما با پایان منازعه هسته‌ای و توافق ایران و گروه 1+5 احتمال‌ آزاد شدن تبادلات برای بانک‌های ایرانی در این شبکه بیشتر شده است.
کد خبر : 29462

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، سوئیفت شبکه جهانی ارتباطات مالی بین بانکی و بزرگترین سیستم پرداخت الکترونیک جهان است که تمامی بانک‌ها در کشورهای مختلف برای نقل و انتقال پولی با یکدیگر از آن استفاده می‌کنند.


سوئیفت در سال ۱۹۷۳ میلادی توسط ۲۳۹ بانک از پانزده کشور اروپایی و آمریکای شمالی با هدف جایگزینی روش‌های ارتباطی غیراستاندارد کاغذی با یک روش استاندارد‌شده جهانی راه‌اندازی شد و در حال حاضر بیش از 7 هزار مؤسسه در ۱۹۷ کشور جهان عضو آن هستند.


به گزارش رویترز ۱۹ بانک و ۲۵ موسسه مالی ایران در سال ۲۰۱۰ در حدود ۲ میلیون نقل و انتقال پولی و مالی در سطح بین‌المللی را از طریق این شبکه انجام داده‌اند، اما این شبکه با پیروی از اتحادیه اروپا برای تشدید تحریم‌ها از روز شنبه ۲۷ اسفند ۱۳۹۰ قطع شد.


ولی‌الله سیف، رئیس کل بانک مرکزی، پس از توافق هسته‌ای ایران و 1+5 درباره امکان اتصال سوئیفت به همه بانک‌های کشور اعلام کرد که سوئیفت به عنوان مرکز نقل و انتقالات بانکی از هم‌اکنون می‌تواند عملیات خود را آغاز کند.


با توجه به دشواری‌های نقل و انتقالات بین بانکی کشور در زمان تحریم و توافق هسته‌ای صورت گرفته است، حالا بسیاری از بانک‌های ایرانی در انتظار وصل شدن به این شبکه جهانی هستند که چندان هم دور از دسترس به نظر نمی‌رسد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب