دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

۵ عامل مرموز هدر رفت پول

معمولا پول خرج کردن بسیار سریع‌تر و آسان‌تر از به دست آوردن آن است. یکی از اصلی‌ترین چالش‌هایی که بسیاری از افراد و خانواده‌ها با آن درگیر هستند همین مسئله است.
کد خبر : 294283

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، معمولا پول خرج کردن بسیار سریع تر و آسان تر از به دست آوردن آن است. یکی از اصلی ترین چالش‌هایی که بسیاری از افراد و خانواده‌ها با آن درگیر هستند همین مسئله است. این که چطور می‌شود بدون آن که متوجه شویم دخل از خرج جلو می‌زند. در نگاه اول علت مشخص نیست و به تصور خودمان هیچ ولخرجی و اسرافی درکار ما نیست اما نمی دانیم چرا همیشه به انتهای هر ماه که می‌رسیم، پول کم می‌آوریم. اگر شما هم از این دسته از افرادی هستید که نمی دانید پول تان چگونه خرج می‌شود و چرا همیشه هزینه‌های تان جلوتر از در آمدتان می‌دوند، خوب است بدانید که خوشبختانه راه‌هایی وجود دارند که ازطریق آن‌ها می‌توانید بفهمید چگونه بی آن که خودتان متوجه باشید پول هدر می‌دهید و بیش از اندازه خرج می‌کنید و همین طور بعد از خواندن این مقاله یاد خواهید گرفت که چگونه می‌توانید این روند را متوقف سازید.


رفت و آمد‌های مکرر به سوپر مارکت‌ها و فروشگاه‌های زنجیره ای


معمولا سوپر مارکت‌های بزرگ و فروشگاه‌های زنجیره ای به دلیل تنوع در اجناس و قیمت همیشه با استقبال خوبی مواجه هستند و اغلب افراد سعی می‌کنند مایحتاج خانه و خرید‌های شان را از این جور مکان‌ها تهیه کنند. نکته این جاست که خرید داریم تا خرید. برخی افراد خرید‌های خود را به صورت ماهیانه یا هفتگی انجام می‌دهند و برخی نیز در طول هفته چندین بار سری به این فروشگاه‌ها زده و چیزهایی را که نیاز دارند می‌خرند و به قول خودشان هم خرید کرده هم اوقات خود را پر می‌کنند. یا همان جمله آشنای هم فال و هم تماشا.... این طور خرید کردن در نگاه اول می‌تواند بسیار سرگرم کننده و لذت بخش باشد اما نکته پنهان این جاست که این رفت و آمدهای مکرر می‌تواند هزینه ای بیش از آن چه که فکرش را می‌کنند برایشان داشته باشد. وقتی درطول هفته چندین بار به فروشگاه یا سوپر مارکت سر می‌زنید مطمئنا وسوسه به خرید چیزهایی می‌شوید که واقعا نیازی به آن‌ها ندارید مانند انواع و اقسام مواد خوراکی، لوازم کوچک آشپزخانه و از طرفی چون زود به زود به فروشگاه می‌آیید، دیگر نیازی نمی بینید برخی خرید‌های خود را به صورت فله ای انجام دهید و خرید اقلام کوچک را به لحاظ سهولت و آسانی در حمل حتی گاهی به دلیل زیبایی بسته بندی به خرید‌های فله ای ترجیح می‌دهید که همین موضوع به خودی خود باعث هدر رفتن و اسراف پول در طولانی مدت می‌شود. در حالی که روش صحیح تر آن است که به جای سر زدن‌های مکرر به سوپر مارکت یا فروشگاه، مایحتاج مورد نیازتان را در طول هفته لیست کنید و همه را در خریدهای هفتگی یا ماهیانه تهیه کنید. مطمئن باشید اگر از این روش استفاده کنید بعد از مدتی خودتان هم‌ متعجب خواهید شد از این که با کم کردن رفت و آمد تان به فروشگاه تا چه حد توانسته اید از خرج کردن‌های غیرضروری جلوگیری و پول تان را پس انداز کنید.
غرق دریای حراج‌ها و تخفیفات نشوید


وارد شدن به این قلمرو به نظر کمی خطرناک می‌رسد زیرا تخفیف‌ها، حراج‌ها و هدیه‌های رایگان روی کالا‌های خریداری شده کاملا وسوسه انگیزند و این قدرت را دارند تا شما را به تصور ارزان تر خریدن به سمت خود بکشند. اما واقعیت این جاست که وقتی شما برای خرید این نوع از کالا‌ها پیش قدم می‌شوید، معمولا باید مبلغی را پرداخت کنید که ارزش ریالی آن بیشتر از ارزش ریالی آن کالای هدیه یا تخفیف خورده است. پس حتما قبل از خرید کمی به خود فرصت دهید فکر کنید و اگر واقعا به آن نیاز داشتید به خرید اقدام کنید.


از خود بپرسید آیا نیازتان واقعی است؟


زمانی که پاساژ گردی می‌کنید یا تفننی ویترین مغازه‌ها را نگاه می‌کنید ناگهان چشمتان به چیزی می‌افتد که هوس می‌کنید آن را بخرید.... همین جا، بله درست همین جا دست نگه دارید. چند دقیقه به خودتان فرصت دهید و فکر کنید آیا واقعا به آن نیاز دارید یا فقط دل تان می‌خواهد آن را داشته باشید؟ قبل از هر خرید حتما این سوال را از خود بپرسید تا یک خرید واقعی انجام داده باشید نه صرفا از روی هیجان زدگی. یکی از بهترین راه‌های صرفه جویی و پس انداز پول، پرهیز از خرید‌های هیجان زده و در عوض خرید چیزهایی است که واقعا به آن نیاز دارید و به استفاده تان خواهد آمد. البته این را هم باید گفت زمان‌هایی پیش می‌آید که بخواهید فقط برای دل خودتان خرید کنید حتی اگر نیاز چندانی به آن نداشته باشید. این مسئله کاملا طبیعی است و به هیچ وجه مشکلی ندارد. آن چه اهمیت دارد این است که این‌ مسئله تبدیل به یک عادت مکرر نشود.
جنس با کیفیت بخرید نه ارزان


هنگام خرید همیشه کالاهای ارزان قیمت وسوسه کننده ترند.
اگر چه تلخ اما این یک واقعیت است که اغلب کالا‌های ارزان به خاطر کیفیت پایین تر نسبت به دیگر کالا‌ها دوام و عمر زیادی نیز ندارند.عمر کوتاه اجناس شما را مجبور به جایگزین کردن و خرید دوباره می‌کند.
در نتیجه درطول زمان هزینه بیشتری به شما تحمیل می‌شود. درحالی که اگر از همان ابتدا کمی پول بیشتری روی کالاهای با کیفیت هزینه کنید، به خاطر دوام و عمر طولانی اجناس، پول بیشتری در طول زمان در جیب تان می‌ماند.


بار هزینه‌های بزرگ خود را سبک‌ کنید


چگونه می‌توان این کار را انجام داد؟ هزینه‌های بزرگ زندگی مانند اجاره خانه، حق بیمه، وام‌‌ها، هزینه قبوض، اقساط خودرو یا خانه و غیره را در نظر بگیرید. حالا فکر کنید چگونه می‌توانید این هزینه‌ها را تا حدی کم‌ کنید یا از دشواری پرداخت آن‌ها بکاهید؟ راه حل من این است: شما می‌توانید به دنبال جایگزین‌ها و گزینه‌های مناسب تری بگردید. برای این کار می‌توانید از یک مشاور مالی کمک بگیرید تا درباره انتخاب نوع بیمه و نحوه پرداخت حق بیمه، خرید اقساطی خودرو یا خانه، انواع وام‌های مختلف و نحوه پرداخت اقساط آن‌ها، بهترین پیشنهاد و گزینه‌های مناسب را به شما معرفی کند. به طور حتم مشاوران مالی می‌توانند راه‌های ارزان تر و ساده تری را به شما نشان دهند.


در پایان امیدواریم این مقاله به شما کمک کرده باشد هر زمان که احساس کردید در مسیر خرید‌های هیجان زده و بیش از اندازه افتاده اید، بتوانید سریع متوجه شوید و با کمک راه حل‌های پیشنهادی این روند را متوقف سازید. اگردل تان می‌خواهد در طول زمان پول بیشتری برای خود کنار بگذارید، این جا بهترین نقطه آغاز است. مطمئن باشید که می‌شود پولی به عنوان پس انداز داشته باشید. این پول دست نخورده به مراتب حس فوق العاده تری به شما می‌دهد تا این که در طول ماه درگیراحساس ترس و نگرانی از کم آوردن پول باشید.


منبع: خراسان


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب