دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

توزیع مواد مخدر به سمت شبکه‌های اجتماعی می‌رود

مسئولان ارشد مبارزه با موادمخدر با بیان اینکه تبلیغات مخدرجدید با شیوه‌های دروغین در فضای مجازی صورت می‌گیرد، ضمن تاکید بر رصد فضای مجازی از خانواده‌ها خواستند ورود جدی به موضوع داشته باشند.
کد خبر : 294257

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، چندی پیش پرویز افشار سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر در نشست خبری عنوان کرد: 30 درصد مواد مخدر افغانستان از ایران ترانزیت می‌شود. بر اساس آمارهای بین‌المللی کشورها حداکثر 20 تا 25 درصد مواد ورودی به کشور را می‌توانند کشف کنند. اگر ما 810 تن را کشف کردیم، 2400 تن مواد باید بر اساس تخمین از کشور ما تلاش شده که عبور کند.


وی در این نشست افزود: میزان تولید مواد مخدر در افغانستان هم تقریبا دو برابر شده است و به حدود 9 هزار تن رسیده است.


این عدد زنگ هشداری بویژه برای جوانان و نوجوانان محسوب می‌شود. حجم تولید مواد مخدر به شدت افزایش یافته و به تبع آن میزان ورود این مواد به کشور هم افزایش خواهد یافت.


با وجود این مسئولان ارشد مبارزه با مواد مخدر، در نشست‌هایی که برگزار کرده اند، همواره بر این موضوع تاکید داشته اند که با مراقبت حداکثری از مرزها و افزایش اشراف اطلاعاتی، زمینه ورود مواد به کشور کاهش یافته است، اما در این میان نباید شیوه‌های نوین ورود و تبلیغ مواد مخدر را نادیده گرفت که اتفاقا بیش از پیش جوانان و نوجوانان را هدف گرفته است.


شبکه‌های مجازی و تبلیغات دروغین، زمینه ساز گرایش جوانان به مواد مخدر جدید


سرهنگ محمد بخشنده، رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر عنوان کرد: این روزها یکی از موضوعات مهم برای ما، ورود مواد مخدر جدید و تبلیغات و دروغ پراکنی درباره آن‌هاست که شاهد گرایش روز افزون به این مواد جدید هستیم و باید جلوی آن با فرهنگسازی و آشنا کردن خانواده‌ها با آثار مصرف آن صورت گیرد.


سرهنگ محمد بخشنده به شبکه‌های اجتماعی اشاره کرد و گفت: پروسه تولید مواد مخدر جدید کاملا متفاوت است و حتی توزیع آن نیز آهسته آهسته به سمت شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی می‌رود.


وی افزود: با توجه به تبلیغات گسترده، اثرگذاری شبکه‌های اجتماعی و دوره حساس آغاز جوانی، این خانواده‌ها هستند که نباید از مسئولیت شانه خالی کنند و برای شناخت مواد مخدر جدید، شناخت آثار آن‌ها و برای فرزندانشان وقت بگذارند.


رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر تهران بزرگ، با بیان اینکه کارشناسان فتای پلیس مبارزه با مواد مخدر فاتب، به صورت شبانه روزی فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی را برای شناسایی سوداگران مرگ در فضای مجازی، رصد می‌کنند، تصریح کرد: در صورت مشاهده موارد خلاف و موضوعات مجرمانه در زمینه تبلیغ و یا فروش مواد مخدر و روانگردان در فضای مجازی، با متخلفان برابر قانون و مقتدرانه برخورد خواهد شد.


وی ادامه داد: کارشناسان فضای سایبری این پلیس با رصد‌های مدام و مستمر خود سعی می‌کنند ضمن ایجاد امنیت در فضای مجازی از آسیب‌های موجود در این فضا که جوانان و به ویژه خانواده‌های آنان را تهدید می‌کند پیشگیری نمایند.


فضای مجازی تیغ دو لبه است


سردار حسین رحیمی فرمانده انتظامی تهران بزرگ با آسیب‌شناسی مواد جدید و گرایش آن در میان جوانان می‌گوید: مواد مخدر جدید چون میزان تخریب و حالت نشئگی اش بیشتر است، از سوی دیگر تبلیغات پیرامون آن هم با جذابیت بیشتر و دروغ‌های فراوان همراه است، جوان تر‌ها را به سمت خود می‌کشد.


وی تاکید می‌کند: در این زمینه نقش خانواده‌ها بسیار حائز اهمیت است. خانواده‌ها باید با هشیاری نسبت به این مسائل ورود کنند.


پرویز افشار، سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر نیز با بیان این مطلب که در فضای مجازی منفعل نیستیم، گفت: الان در فضای مجازی می‌بینید که به صورت خودجوش فعالیت‌ها برای مقابله با مواد مخدر بویژه در بعد فرهنگی و پیش گیری و گروه‌های ان جی او‌ها داریم.


وی تاکید کرد: اما اینکه فضای مجازی تیغ دولبه است و کسانی که دنبال انتفاع هستند از آن بهره می‌برند شکی نیست. کنترل فضای مجازی و مبارزه با جرایم آن متولی دارد و متولی آن پلیس فتاست. سیاستگذاری آن هم متولی دارد که شورای عالی فضای مجازی است که با جدیت در این حوزه ورود کرده اند.


افشار ادامه داد: ما در فضای مجازی با پدیده سیاری رو به رو هستیم. کانال‌هایی که مبادرت به تبلیغات می‌کنند توسط پلیس فتا به خوبی رصد شده و با آن‌ها مقابله می‌شود، اما فضا سیال است. امروز یک جاست و فردا جای دیگر. نگاه ما این است که غیر از بعد مقابله ای که دائم رصد می‌شوند حداکثر بهره برداری ما در فضای مجازی از طریق بارگذاری محتواهایی باشد که باعث ایجاد مصونیت شود و اطلاع رسانی در این زمینه صورت گیرد.


وی با اشاره به این تبلیغات گفت: مهمترین تبلیغات دروغین درباره گل این بود که این مواد اعتیاد آور نیست، تمرکز ایجاد می‌کند و... همین تبلیغات دروغین باعث توسعه گل شد اما الان بویژه در جمعیت دانشجویی با مداخلت ما از سال 96 مصرف گل به میزان قابل توجهی کاهش یافته است.


منبع: مهر


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب