دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

گل و حشیش بیشترین کشفیات مواد مخدر در اطراف مدارس

افزایش محسوس تجربه مصرف مواد مخدر در بین دانش آموزان نشان می‌دهد که این مصرف بیشتر مربوط به گل و حشیش بوده است.
کد خبر : 293918

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، پرویز افشار سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر، با اشاره به چگونگی سنجش مصرف مواد مخدر در میان دانش آموزان گفت: واقعیت این است که ما در جمعیت دانش آموزی شیوع اعتیاد را نمی سنجیم بلکه هر نوع مصرف را مدنظر قرار میدهیم و حتی یک بار مصرف هم برای ما بسیار مهم است و در آمارها گنجانده میشود.


وی توضیح داد: در واقع نگرانی ما در این حوزه بحث مصرف است لذا در همه طرح‌ها آنچه حائز اهمیت است تجربه مصرف مواد است که مورد بررسی قرار میگیرد.


پرویز افشار ادامه داد: براساس ارزیابی سال 80 نیم درصد از جمعیت دانش آموزی مقطع دوم متوسطه تجربه مصرف داشتند. در سال 90 این عدد به یک درصد و در سال 95 به حدود دو درصد رسید.


سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به دلایل افزایش میزان مصرف و نوع مواد مصرف شده گفت: افزایش در پنج ساله اخیر بیشتر ناشی از توسعه مصرف گل است که با تبلیغات اغواگرانه توانست جای خود را تا حدودی باز کند.


وی با اشاره به این تبلیغات گفت: مهمترین تبلیغات دروغین درباره گل این بود که این مواد اعتیاد آور نیست، تمرکز ایجاد میکند و... همین تبلیغات دروغین باعث توسعه گل شد اما الان بویژه در جمعیت دانشجویی با مداخلت ما از سال 96 مصرف گل به میزان قابل توجهی کاهش یافته است.


چگونگی آگاهی به دانش آموزان و والدین متفاوت است


افشار در ادامه با اشاره به اینکه آگاهی به دانش آموزان و دانشجویان تکنیک‌های خاص خودش را دارد، اضافه کرد: شما اگر چیزی منفی را به جوانی که در سن کنجکاوی و بلوغ است نشان دهید و سپس او را منع کنید جواب خوبی نمی دهد و اتفاقا میتواند نتیجه عکس داشته باشد.


وی ادامه داد: به همین دلیل توصیه نمی شود که مواد جدید و ابزار مصرف را به دانش آموز نشان دهیم.


سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر تصریح کرد: اما اینکه والدین این مواد و ابزار مصرف را ببینند تا هشیار باشند قطعا مثبت است و پلیس برنامه‌هایی در این زمینه دارد و اقدامات آموزشی بسیاری را انجام داده است.


وی در خاتمه گفت: اما اینکه وقتی دیدیم نوجوان یا دانش آموز ما مواد مخدر مصرف میکند با دانش آموز و کودکمان چه کنیم بحث بسیار جدی است که باید برای آن برنامه‌های مختلف داشت و قطعا باید از تخصص مشاوران زبده بهره برد.


اقدامات پلیس برای دانش آموزان اصلاحی است


سردار زاهدیان رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ایران نیز با تاکید بر ضرورت پاکسازی محیط‌های آموزشی گفت: تعامل خوب بین ما و آموزش و پرورش برقرار شده، عزیزان ما در آموزش و پرورش بر این باور هستند که محیط آموزشی باید سالم، پاک و مناسب باشد ما هم در خدمت آن‌ها هستیم.


وی اضافه کرد: ما قطعا در موضوع عناصری که احیانا در اطراف مدارس به توزیع مواد مخدر مشغول هستند، ورود جدی داشته ایم.


سردار زاهدیان در عین حال گفت: با این حال نگاه ما برای خود دانش آموزان، کاملا اصلاحی است.


رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ایران در پاسخ به این سوال که بیشترین مواد کشف شده از اطراف مدارس چیست، گفت: بیشتر انواع قرص‌های روان گردان، گل و حشیش در اطراف مدارس کشف میشود، اما بیشتری کشفیات کشور تریاک و پس از آن هروئین و شیشه است.


منبع: مهر


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب