آمادگی وزارت بهداشت برای بدترین شرایط تحریم/ محدودیت در واردات تجهیزات و مکملهای غیرضروری
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، ایرج حریرچی در نشست خبری خود با خبرنگاران و در پاسخ به سوال خبرنگار آنا مبنیبر چگونگی پرداخت کارانه به پزشکان مناطق محروم، خانواده و طرحی گفت: برای پرداخت کارانه همه گروهها نمیتوانیم یک رقم خاص را اعلام کنیم زیرا بسته به توان دانشگاههای مختلف پرداخت به صورت متفاوت صورت میگیرد البته تاخیر با متوسط 23 سال گذشته تغییر چندانی نکرده اما حتی یک روز تاخیر هم در پرداخت کارانه پزشکان زیاد است البته میخواستیم مانند ابتدای اجرای طرح تحول سلامت پرداختها را به سه الی چهار ماه برسانیم اما به برخی دلایل موفق نشدیم.
وی ادامه داد: تاخیر در پرداخت کارانه پزشک خانواده کمتر از تاخیر در سیستم درمانی است اما یک روز تاخیر در این موضوع هم قابل قبول نیست. همچنین پرداخت کارانه پزشکان طرحی در مناطق محروم نیز وابستگی تام به درآمد سیستم دولتی دارد که البته ما در مقابل آنها شرمندهایم، برخی دانشگاهها علیرغم تاخیرها در پرداخت کارانه، رقمهای ثابتی یعنی بخشی از کارانه را به پزشکان طرحی پرداخت میکنند که ما به همه دانشگاههای علوم پزشکی توصیه میکنیم این چنین عمل کنند.
تدابیر وزارت بهداشت برای ایام تحریم
سخنگوی وزارت بهداشت همچنین در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار آنا مبنیبر اینکه وزارت بهداشت چه تدابیری برای خرید و واردات تجهیزات پزشکی در صورت تحریم و محدودیت مبادلات بانکی در نظر دارد، گفت: ملاحظات اقتصادی و قانونی در این موضوع توسط مسئولان مربوطه اعلام خواهد شد اما وزارت بهداشت راههای متعددی را برای بدترین شرایط آماده کرده است اما نمیتوانیم این راهها را اعلام کنیم زیرا تحریمکنندگان برنامههای دیگری را بر اساس آن تنظیم میکنند. مساله رژیم خبیث فعلی آمریکا هم اکنون فقط نظام و دولت ایران نیست بلکه میخواهد به مردم ایران آسیب بزند که ما نیز به روشهای مختلفی توانایی مقابله با تحریمها و محدودیت مبادلات بانکی خارجی را داریم.
حریرچی ادامه داد: به طور کلی هم اکنون در تولیدات دارو بسیار موفق عمل کرده و اکثر داروهای مصرفی کشور تولید داخل است همچنین در تجهیزات پزشکی فشارهای زیادی به وزارت بهداشت میآورند اما در همین شرایط هم یکی از شرکتهای آمریکایی با ما قرارداد بسته که ملزومات مهم پزشکی را در ایران تولید کند بنابراین این طور نیست که آمریکا هر یاوهای بگوید همه تبعیت کنند.
سخنگوی وزارت بهداشت یادآور شد: ما برای تجهیزات پزشکی توسعه صادرات را در نظر گرفتهایم به طوری که صادرات تجهیزات پزشکی تا کنون 24 میلیون دلار بود که در نظر داریم آن را تا 240 میلیون دلار افزایش دهیم و مردم ایران مطمئن باشند که با توجه به کانالهای مختلف برای تامین تجهیزات پزشکی و دارو هیچ مشکلی در این زمینه پیش نخواهد آمد.
وی یادآور شد: البته در این شرایط سخت کشور برخی از شرکتهای تجهیزات پزشکی به وزارت بهداشت فشار میآورند تا بتوانند تجهیزات پزشکی زیبایی مانند تجهیزات دستگاههای لیزر را وارد کشور کنند؛ در حالی که این تجهیزات اولویت وزارت بهداشت نیست و این شرکتها با جوسازیهای رسانهای میخواهند به خواسته خود برسند اما ما همواره به این مساله توجه داریم که چه دستگاهها و تجهیزاتی را باید وارد کنیم تا با کمبود مواجه نشویم.
حریرچی تصریح کرد: از نظر ما مصرف مکملهای خارجی در اکثر موارد هیچ ضرورتی ندارد اما برخی مردم عادت دارند که مولتیویتامین و مکمل خارجی مصرف کنند. بر همین اساس ما ورود مکملها را از آمریکا ممنوع کردیم چون جزو موارد غیر ضروری بود؛ چطور میتوانیم از آمریکایی که ما را تحریم کرده داروها و مکملهای غیر ضروری وارد کنیم.
وی تاکید کرد: در صورتی که در مورد برخی داروها یا تجهیزات پزشکی با کمبود مواجه شویم آن را از منابع اروپایی تامین و وارد میکنیم.
سخنگوی وزارت بهداشت از رسانهها درخواست کرد حوزه بهداشت، سلامت و درمان را از سیاسیکاری استثنا کنید زیرا مهمترین حربه دشمن علیه ما ایجاد جنگ روانی است و از رسانههای داخلی میخواهیم که در زمین دشمن بازی نکنند..
حریرچی همچنین در ادامه نشست خبری در خصوص برخی تماسهای مشکوک و تقاضای دریافت وجه به بهانه وقوع تخلف هشدار داد که مشروح نشست را از اینجا بخوانید.
انتهای پیام/
انتهای پیام/