دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
18 تير 1397 - 01:36
حسن بیگی:

کتاب در جامعه ایران بی‌اهمیت است چه رسد به جایزه‌اش

ابراهیم حسن بیگی می‌گوید تالیف و انتشار کتاب و جایزه دادن به آن در جامعه ما به امری بی‌اهمیت مبدل شده است.
کد خبر : 293503

به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا، ابراهیم حسن‌بیگی نویسنده رمان تقدیر شده«روایتی پیچیده از ماجرایی ساده» که پنجشنبه گذشته در جایزه ادبی قلم زرین تقدیر شد، در گفتگویی با اشاره به اینکه جوایز ادبی در ایران از اساس امری است که تاثیری در زندگی و کار نویسنده ندارد، گفت: شاید از میان تمامی این جوایز تنها جایزه کتاب سال و جلال است می‌تواند اندکی در زندگی شخصی نویسنده تاثیر بگذارد اما سایر جوایز چه در وجه دولتی و چه در وجه خصوصی‌اش تاثیر ناچیزی در زندگی کاری و شخصی نویسنده دارند.


وی افزود: من از ابتدای انقلاب اسلامی تا کنون بیش از 42 جایزه ادبی مختلف را دریافت کرده‌ام. در سالهای ابتدای انقلاب دریافت یک جایزه ادبی اتفاق مهمی بود. کتاب با دریافت جایزه دیده می‌شد و نویسنده را تشویق می‌کرد اما دیگر سالهاست که اینگونه نیست. جوایز ادبی مانند جوایز سینمایی نیستند که دریافتشان برای یک اثر و خالق آن شور و اشتیاق ویژه‌ای ایجاد کند. کتاب در واقع موضوعی نیست که دریافت جایزه ادبی برایش برکت ویژه‌ای ایجاد کند و انگیزه‌ای در مخاطبان برای خرید آن.


حسن‌بیگی ادامه داد: کتاب و کتابخوانی مدت‌هاست که در کشور ما دیگر موضوعی شوق‌انگیز به شمار نمی‌رودو مساله‌ای رغبت‌انگیز و قابل‌اهمیت نیست. بدون‌تعارف باید بگوییم که کتاب به موضوعی بی‌اهمیت در کشور ما مبدل شده است و البته این موضوع بی‌اهمیت گاه استثناهایی را نیز به خود می‌بیند و آثار و نویسندگانی را معرفی می‌کند که برایشان صف کشیده می‌شود.


این نویسنده با اشاره به اینکه بی توجهی به موضوع کتاب در ایران پدیده‌ای اجتماعی و فرهنگی است، تصریح کرد: این بی تفاوتی به شکلی است که بود و نبود کتاب و انتشار آن برای جامعه تقریبا یکی شده است. نه کتاب و نه انتشارش و نه جایزه‌ای که به آن تعلیق می‌گیرد اهمیتی پیدا نمی‌کند. در این وضعیت دیگر چه انتظاری است از اینکه کسی از دریافت جایزه‌ای شاد باشد یا نباشد.


منبع: مهر


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب