بستن تنگه هرمز قیمت نفت را به ۲۵۰ دلار میرساند
به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا،، ایران تهدید کرده است در صورتی که صادرات نفت این کشور متوقف شود تنگه هرمز را خواهد بست. این تنگه محل عبور روزانه میلیون بشکه نفت است و یک سوم تا یک چهارم کل نفت مورد نیاز جهان از این تنگه عبور میکند. بخش قابل توجهی از صادرات نفت کشورهایی چون عربستان، ایران، امارات، کویت و عراق از تنگه هرمز عبور کرده و تمام گاز طبیعی مایع شده LNG قطر نیز از این تنگه به بازار جهانی صادر میشود.
روز پنجشنبه فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران گفت: تنگه هرمز یا برای همه است و یا برای هیچکس نخواهد بود.
به طور کلی ناوگان پنجم دریایی آمریکا نیز که در بحرین قرار دارد برای حفاظت از کشتیهای تجاری عبوری از این تنگه ایجاد شده است.
ولادیمیر روژان کفسکی کارشناسان سرمایهگذاری مؤسسه گلوبال افایکس معتقد است ظرفیت تنگه هرمز معادل عبور 14 نفتکش بزرگ یا به عبارتی 17 میلیون بشکه در روز است که این رقم کمی کمتر از نیمی از صادرات نفت از سوی تولیدکنندگان به بازار جهانی است. اگر صادرات نفت از طریق این تنگه متوقف شود قانون توازن عرضه و تقاضا قیمت نفت را به 160 دلار در هر بشکه خواهد رساند.
وی افزود: اگر تنگه هرمز حتی برای یک یا دو ماه بسته شود کارگزاران نفتی دچار وحشت شده و تمام نفت موجود در بازار را خواهند خرید و در این صورت قیمت نفت به 250 دلار در هر بشکه افزایش خواهد یافت.
البته روژان کفسکی معقتد است: به دلیل اینکه این منطقه به شدت تحت حضور نیروهای نظامی کشورهای مختلف است معلوم نیست ایران این اقدام را اجرایی کند یا خیر.
آرتم اوینوفس کارشناس ارشد مؤسسه «تله ترید» نیز پیشبینی کرده در صورت بسته شدن تنگه هرمز توسط ایران قیمت نفت به 250 دلار در هر بشکه خواهد رسید. وی البته میگوید این سناریو تا اجرایی شدن فاصله زیادی دارد.
وی در عین حال میگوید: بعید به نظر میرسد سپاه پاسداران اقدام به بستن تنگه هرمز به مدت چند روز یا چند هفته کند. چرا که این مسئله میتواند به اقدام متقابل برخی کشورها منجر شود.
میخائیل ماشچنکو کارشناس مؤسسه ایتورو اما نظر دیگری دارد و میگوید حتی اگر تنگه هرمز بسته شود شاهد افزایش شدید قیمت نفت خواهد بود چرا که قیمت نفت برنت هرگز از 150 دلار در هر بشکه بالاتر نرفته است.
این کارشناس روس میگوید: لفاظیهای ترامپ به جای پایین آوردن قیمت نفت، برخلاف میل وی در حال بالا بردن قیمت نفت در بازار جهانی است.
ماشچنکو گفت: اگر ترامپ نمیخواست ایران را منزوی کند سرمایهگذاران نفتی دیگر اقدام به خرید حجمهای بالای نفت در بازار نمیکردند. سرنوشت بازار نفت به اقدامات کشورهای بزرگ نفت بستگی دارد که از جمله آنها میتوان به میزان کاهش تولید نفت در آمریکا و میزان افزایش تولید نفت توسط عربستان و روسیه اشاره کرد.
وی ادامه داد: عربستان و روسیه بخشی از ظرفیت تولید و صادرات نفت خود را طی سالهای اخیر غیر فعال نگهداشتهاند که میزان استفاده از این ظرفیت توسط دو کشور می تواند بر بازار نفت تأثیرگذار باشد.
منبع: فارس
انتهای پیام/