دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
17 تير 1397 - 08:09

یک نشست و دو برداشت!

شاید از لحاظ روابط دیپلماتیک، مذاکره آمریکا و کره شمالی دور از تصورترین اتفاق حال حاضر در جهان باشد ولی در هر حال این اتفاق در بهت ناظران سیاسی رخ داد اما هنوز درباره آینده این مذاکرات تردیدهایی به شدت معنادار وجود دارد.
کد خبر : 293136

گروه بین الملل خبرگزاری آنا: شاید همه گونه تحولات سیاسی در صحنه بین الملل را می‌شد متصور بود بجر اینکه تصور کنیم رئیس‌جمهور آمریکا و رهبر کره شمالی، که مدت‌ها الفاظی رکیک و دور از نزاکت دیپلماتیک نثار همدیگر کردند، پشت یک میز بنشینند و گفت‌وگو کنند. دیدار اخیر دونالد ترامپ و رهبر کره شمالی را حتی می‌توان از سفر سال ۱۹۷۲ ریچارد نیکسون رئیس‌جمهور ایالات متحده به جمهوری خلق چین نیز مهمتر دانست. سفری که گامی مهم در عادی سازی رسمی روابط بین پکن و واشنگتن در آن دوران بود.


حال این اتفاق در بهت ناظران سیاسی رخ داد اما هنوز درباره آینده این مذاکرات تردیدهایی به شدت معنادار وجود دارد.


برخی آن را بزرگترین قمار سیاسی قرن یاد می‌کنند که نگاهی توام با احتیاط و تردید نسبت به موفقیت آن است اما برخی دیگر نگاهی کاملا بدبینانه نسبت به آن دارند.


در ادامه این نشست‌ها بود که روز شنبه نشستی بین "مایک پمپئو" وزیر خارجه و "کیم یونگ چول" یک مقام ارشد حزب کمونیست کره شمالی در مهمانسرای «هوا پارک» در پیونگ یانگ برگزار شد.


طبق روال، رسانه‌های جهان منتظر بودند تا پس از نشست کنفرانس مطبوعاتی مشترک با حرف‌های مشترک و بعضا همسو را شاهد باشند اما اظهارات پامپئو و طرف کره شمالی آنقدر اختلاف و زاویه داشت که به نظر نمی‌‌رسید این دو مقام در یک نشست بوده باشند.


برخی صحبت‌ها چنان بود که می‌شد اینطور استنباط کرد که این دو در دو نشست متفاوت بودند اما واقع‌بینانه بخواهیم موضوع را کالبد شکافی کنیم اینگونه بود که این دو از یک نشست، برداشتی بسیار متفاوت داشتند.


پس از نشست، وزیر خارجه آمریکا آن را گفت‌وگویی سازنده از یک سری نشست‌‌های تاریخی عنوان کرد اما بلافاصله پس از آن مقام ارشد کره شمالی از آن و زیاده‌خواهی‌های آمریکا ابراز تاسف کرد.


خبرگزاری یونهاپ با انتشار این خبر نوشت: مقام‌های کره شمالی رویکرد ایالت متحده در گفتگوهای سطح بالا را بسیار قابل تاسف‌آور توصیف می‌کنند و بر این باورند که آنچه که آمریکا عنوان می‌کند تقاضای یکطرفه برای خلع سلاح است. کره شمالی می‌گوید: آمریکایی‌ها بیشتر برخلع سلاح کامل، قابل راستی آزمایی، و غیر قابل برگشت اصرار دارند.


پیونگ یانگ می گوید: سریع‌ترین راه برای عاری‌سازی شبه جزیره کره از تسلیحات هسته‌ای آن است که دو طرف گام‌های همزمان بردارند.


گفت‌وگوهای سطح بالای آمریکا و کره شمالی مدت‌هاست با هدف خلع سلاح پیونگ یانگ آغاز شده و پس از سفر دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا به سنگاپور و دیدار با رهبر کره شمالی شدت بیشتری به خود گرفته است.


اظهارات مقام‌های کره شمالی در حالی است که وزیر خارجه آمریکا این گفت‌وگوها را سازنده خوانده و ابراز چنین تاسفی از سوی کره شمالی حکایت از بروز اختلاف بین دو طرف گفت‌وگوست.


حال با توجه به اینگونه موضع‌گیری‌ها و مواضع "ارباب - رعیتی" که آمریکا نسبت به تمامی کشورهایی که برخلاف سیاست‌های او به دنبال استقلال خود هستند، دارد، باید دید آینده روابط این دو کشور به کجا خواهد رسید.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب