آیا آمریکا کشور خودشیفتههاست؟
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، روزنامه واشنگتن پست در گزارشی به بررسی تحقیقاتی پرداخت که در نهایت به این نتیجه میرسند که مردم آمریکا عموما دچار خودشیفتگی هستند و به طور کلی آمریکا یک کشور خودشیفته به حساب میآید. در ابتدای این گزارش این پرسش مطرح شده است که "آیا آمریکا یک کشور خودشیفته است"؟
نویسنده در ادامه مینویسد: هنگامی که آمریکا مراسمی برای تقدیر از خود برگزار میکند این پرسش کاملا منطقی به نظر میرسد. پاسخ این پرسش بر اساس یک تحقیق جدید یک «بله» قاطعانه است. اما داخل آمریکا برخی ایالتها بیش از بقیه دچار خودشیفتگی هستند.
در مطالعه ای که نتایج آن در مجله «علم روانشناسی» منتشر شده است، محققان از 2800 شهروند آمریکایی این پرسش را مطرح کردند که ایالت آنها تا چه حد در تاریخ آمریکا ایفای نقش کرده است.
ساکنان ایالت دلاوِر به طور میانگین معتقد بودند که این ایالت 33 درصد از تاریخ آمریکا را ساخته است. اهالی ایالت جورجیا نیز گفتند این ایالت تقریبا نقشی محوری در ایجاد تاریخ آمریکا داشته و حضور ایالت جورجیا در تاریخِ کل آمریکا را 28 درصد دانستند. مردم تگزاس و کالیفرنیا - دو ایالتی که به خودستایی و لاف زدن شهرت دارند - نیز نقش ایالتهای خود را 21 و 22 درصد ارزیابی کردند که قابل توجه بود اما در برابر نقش 41 درصدی ویرجینیا و 35 درصدی ماساچوست ناچیز به نظر میرسید.
هنری رودیگر از روانشناسان دانشگاه واشنگتن در سنت لوئیس در این مورد گفت: "پرسشی که ما در این تحقیق مطرح کردیم از یک نظر احمقانه است زیرا پاسخ درستی برای آن وجود ندارد. اما خوبی آن این بود که اطلاعات فراوانی در مورد مردم و آنچه که در مورد خود تصور میکنند در اختیار ما قرار داد".
آنچه که میان همه ایالتها مشترک بود، خودبزرگبینی بود که هنگام به میان آمدن ایالت هر فرد در وی بروز میکرد - نوعی حافظه انتخابی همگانی و خود مهم بینی - که روانشناسان به تازگی مطالعه درباره آن را آغاز کرده اند و آن را "خودشیفتگی جمعی" مینامند.
حتی مردم ایالتهایی مانند کانزاس و وایومینگ - که جزء 13 کولونی اولیه یا ایالتهای قدرتمند تاریخی آمریکا نیستند - تصورات بزرگ و غیر عادی در مورد نقش خود در شکل گرفتن تاریخ آمریکا داشتند.
پس از آنکه محققان برآوردهای به دست آمده از سهم هر ایالت در تاریخ آمریکا را جمع زدند در نهایت رقم جالب توجه 907 درصد به دست آمد. رودیگر که روی نظریه حافظه مطالعه میکند، گفت: "فکر میکردیم که ارقام به دست آمده بالا باشد اما تصور نمی کردیم تا این اندازه زیاد باشد".
وی و سایر محققان سپس از تعدادی از شرکت کنندگان امتحان تاریخ گرفتند که شامل مسائل اولیه و کلیاتی مانند اینکه آمریکا 50 ایالت دارد بود. رودیگر در مورد این امتحان گفت: "فکر میکردیم اگر مردم حتی نگاهی بسیار کوتاه به تاریخ آمریکا میانداختند نتایج امتحان متفاوت میشد". این امتحان اولیه که پیش از پاسخگویی به سؤالات در مورد نقش ایالتها گرفته شد هیچ تاثیری در پاسخهای بعدی نداشت.
محققان برای ایجاد آنچه که "شاخص خودشیفتگی" نامیدند برآوردهای مربوط به اهالی هر ایالت را با دیدگاه اهالی سایر ایالتها درباره آن مقایسه کردند. نتیجه این مقایسه آن بود که ویرجینیا و دلاور در صدر جدول بالاترین سطح خودشیفتگی جمعی قرار گرفتند. نیویورک، پنسیلوانیا، جورجیا و نیوجرسی با فاصله کمی در ردههای بعدی قرار گرفتند.
این محققان که مطالعه خود را در همه ایالتهای آمریکا انجام دادند چند عامل را برای رفتار ناشی از خودشیفتگی مردم شناسایی کردند: اینکه تاریخ هر ایالت اغلب در مدارس وارد ذهن مردم میشود؛ اینکه مردم در ریاضی و به خصوص حساب کردن با اعداد کوچک ضعیف هستند؛ و تمایل روانشناسی مردم به اینکه خود را بالاتر از سطح میانگین تصور کنند و خود را به گروههای موفق وصل کنند.
دومین مطالعه ای که نتایج آن هم ماه گذشته منتشر شد، برخی از محققان این رویکرد را در سطح جهانی مورد استفاده قرار دادند و از مردم 35 کشور پرسیدند که به نظر آنها کشورشان تا چه حد در شکل گرفتن تاریخ جهان نقش داشته است. نتایج این تحقیق سطوح قویتری از خودشیفتگی جمعی را به نمایش گذاشت. با در نظر گرفتن اینکه 195 کشور در جهان وجود دارد، اهالی هر یک از کشورهایی که این مطالعه در آنها انجام شد برآوردهای نجومی از نقش خود در تاریخ جهان ارائه کردند. حتی اهالی پایین ترین کشور در رده بندی این تحقیق یعنی کشور بی طرف سوئیس، به طور میانگین معتقد بودند کشورشان در 11.3 درصد رویدادهای جهان نقش داشته است.
کشورهای نسبتا کوچک تصورات بسیار بزرگی از اهمیت خود داشتند. مردم مالزی معتقد بودند در 49 درصد از تاریخ جهان تاثیر گذار بوده اند. پرتغالیها نقش خود را به اندازه 38 درصد ارزیابی کردند و کاناداییها نیز 40 درصد از حوادث تاریخی جهان را تحت تاثیر کشور خود دانستند.
نکته ای که شاید شگفت انگیز باشد این بود که آمریکا در میانه این رده بندی قرار گرفت و مردم این کشور به طور میانگین رقم 29.6 درصد را برای میزان تاثیر این کشور در اتفاقات جهان تعیین کردند که از پرو، بلغارستان و سنگاپور کمتر بود.
بر اساس این تحقیق خودشیفتهترین کشور جهان روسیه بود که مردمش نقش این کشور در تاریخ جهان را 60.8 درصد ارزیابی کردند. این نتیجه قابل توجه با نتایج سایر تحقیقاتی که دهه گذشته در روسیه انجام شده است تطابق دارد. جیمز ورچ انسان شناس و کارشناس حافظه جمعی دیدگاه روسها و آمریکاییها را در مورد ایفای نقش کشورشان در جنگ جهانی دوم مورد مقایسه قرار داد. در این تحقیق دانشجویان آمریکایی در پاسخ به اینکه از نظر آنها مهمترین رویداد جنگ جهانی دوم چه بود، به حادثه حمله ژاپن به پرلهاربر در آمریکا و پیاده شدن نیروهای متفقین در نرماندی اشاره کردند. اما دانشجویان روس از نبرد استالینگراد و نبرد مسکو به عنوان مهمترین اتفاق جنگ جهانی نام میبردند. نکته جالب این بود که پاسخهای این دو گروه تقریبا هیچ همپوشانی با یکدیگر نداشت.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
انتهای پیام/