خسارت سیل به بخش زیربنایی کشاورزی زیاد نیست
قاسم قربانی در گفتوگو با خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری آنا با بیان اینکه قرار است ستاد مدیرت بحران استان مازندران میزان خسارت برآوردی تاسیسات را از طریق استانداری اعلام کند، افزود: بیشتر خسارتهای کشاورزی ناشی از سیل به صورت غیرمستقیم و عمدتا در مناطق شیرگاه، سوادکوه و چالوس است که البته در این مناطق نیز اراضی دامنه رودخانههای اصلی دچار زیان و خسارت شدهاند.
وی با بیان اینکه محصولات کشاورزیای که دیرتر زیر کشت رفته است مانند کلزا و یا برنج در اثر سیل آسیب دیدهاند، تصریح کرد: بارندگیهای اخیر میزان درجه حرارت هوا را به یکباره کاهش داد که این سرد شدن هوا و افت درجه حرارت به کم تر از 17 درجه سانتی گراد موجب جلوگیری از تلقیح در برنج کاشت شده میشود و پوک شدن دانههای برنج و خراب شدن محصول را به همراه دارد.
قربانی اظهار کرد: رطوبت و آب بیش از حد نیز موجب خمیر شدن و خوابانده شدن لایههای برنج میشود که در این صورت هم کشاورز محصول خود را از دست میدهد.
وی با بیان اینکه برآوردی از خسارات محصول برنج در اثر سیل نشده است، ادامه داد: خوشبختانه اکثر محصولات کشاورزی استان بیمه هستند و صندوقهای بیمه خسارت آنها را خواهند داد.
رئیس هیات مدیره کانون خبرگان کشاورزی استان مازندران تاکید کرد: متاسفانه هیچ نهاد حمایتی به کشاورزانی که محصولات خود را بیمه نکرده و در اثر سیل روزهای اخیر دچار زیان شدهاند، غرامت پرداخت نمیکند و باید خود متحمل هزینهها شوند.
انتهای پیام/