ایستگاه وین آخرین قرار برجامی؟/ غایبان بزرگ لیست ارزی
گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا- حسن آقایان؛ سفر اروپایی حسن روحانی و گزارشهای مختلف اقتصادی از اخبار مورد توجه رسانههای مکتوب امروز، و گزارشهای جالب از غایبان بزرگ لیست ارزی و تاثیرات «مانور اشرافیت» طبقه ثروتمند در بروز جرایم از خبرهای خواندنی روزنامههای امروز بود.
ایستگاه وین آخرین قرار برجامی؟
حسن روحانی دقایقی پس از خروج آمریکا از برجام، در مقابل دوربینهای رسانه ملی قرار گرفت و از تصمیم ایران برای آینده برجام خبر داد. رئیسجمهوری ایران تنها چند هفته به اروپاییها فرصت داد به پای میز مذاکره بیایند و تضمین دهند که خواستههای ایران را تامین کنند. حالا اما با گذشت چند هفته یاد شده از سوی حسن روحانی ظاهرا اروپاییها تصمیم خود را گرفتهاند، خبرهایی آمده که آنها میخواهند بستهای را در سفر حسن روحانی به اتریش به وی ارائه کنند.
سفر روحانی به اروپا برای بسیاری از روزنامهها قابل توجه بوده و آن را در صفحه نخست خود جای دادند. روزنامههای ایران، آفتاب، اطلاعات، جمهوری اسلامی، خراسان، قدس، فرهیختگان، دنیای اقتصاد و مردم سالاری سفر روحانی به اروپا را با نگاه ویژه پوشش دادند.
آخرین وضعیت خرمشهر
بحران آب پیش آمده در چند وقت گذشته در خرمشهر و آبادان هر چند با تسریع رسیدگی پس از اعتراضات مردمی تا حدی برطرف شده است، اما روزنامههای امروز به این موضوع توجه کرده و گزارشهای را در این رابطه به صفحه نخست خود بردهاند.
روزنامههای کیهان، فرهیختگان، همدلی، خراسان و همشهری با گزارشهای مختلف به بررسی وضعیت شهرهای خوزستان پرداخته و آخرین خبرها در این رابطه را در صفحه نخست مورد توجه قرار دادند.
مباحث داغ پیرامون ارز دولتی
پس از انتشار لیست ارز بگیران دولتی حاشیههای و اخبار زیادی پیرامون آن شکل گرفت. بسیاری به اقلام وارد شده توسط شرکتها و موسساتی که با ماهیت و تخصص آنها غیر مرتبط است اعتراض دارند و مساله مهم دیگری که روزنامههای روز گذشته بصورت گسترده به آن اشاره داشتند کامل نبودن لیست ارز بگیران بود. این موضوع در کنار گزارشهایی از آخرین تحولات بازار ارز، رایزنیها برای تغییر کابینه و تیم اقتصادی دولت از مهمترین اخبار اقتصادی بودند که روزنامههای امروز در صفحات نخست به آنها پرداختند.
آفتاب، ابتکار، ایران، شرق، رسالت، جوان، مردم سالاری، قدس، همشهری، دنیای اقتصاد و تجارت روزنامههایی بودند که اخبار اقتصادی درجه اهمیت بالایی برای آنها داشته تا صفحه نخست خود را به این موضوعات اختصاص دهند.
در بخش زیر تعدادی از اخبار و گزارشهای جالب و خواندنی روزنامههای امروز را میتوانید مشاهده کنید.
خراسان؛ تاثیرات «مانور اشرافیت» طبقه ثروتمند در بروز جرایم
پدیده ها و رفتارهای اجتماعی جلوه های تک بعدی ندارند بلکه از عوامل گوناگونی تاثیر می پذیرند. عواملی که گاه تاثیر مستقیم و عیان دارد و گاه به طور غیرقابل فهمی زمینه ساز رفتارهای بزهکارانه در جامعه می شود. فاصله طبقاتی فاحش و تظاهرهای طبقات فرادست جامعه و نمایش این فاصله گاه این نقش را بازی می کند. مانور اشرافیت یک عارضه جدی دیگر نیز در جامعه دارد، بسیاری از افراد و جوانان طبقات پایین وقتی در شرایط نامناسب اقتصادی قرار می گیرند با مشاهده این جلوه های اشرافیت به نوعی به سمت سرخوردگی اجتماعی و چه بسا جرم و بزه سوق پیدا میکنند.
بند فوق جانمایه گزارش روزنامه خراسان درباره مانور اشرافیت و تاثیرات آن در جامعه است در چند پرده و همراه با بررسی چند حادثه واقعی.
فرهیختگان؛ آخرین وضعیت خرمشهر
روز گذشته عکسی از سید عبدالنبی موسویفرد، امامجمعه خرمشهر که در بین کارگران حاضر شد و در آفتاب سوزان بالای 50 درجه، نیم ساعت جوشکاری کرد تا روحیه کارگران را دوچندان کرده و کمکی هم به برطرف شدن مشکل آب مردم کند، دست به دست در فضای مجازی میچرخید. همراهی و به میدان آمدن موسویفرد سبب همدلی و کمک به تسکین و تحملپذیر شدن شرایط برای مردم خرمشهر و آبادان و روستاهای اطراف آنها شد. روزنامه فرهیختگان برای آگاهی و اطلاعرسانی از آخرین وضعیت این شهرها به سراغ موسویفرد رفته و در مصاحبهای از ابتدا تا امروز ماجرای خرمشهر را بررسی کرده است.
روزنامه کیهان نیز به مناسبت حضور امامجمعه خرمشهر در بین کارگران در گزارشی با تیتر «نق زدن و سیاهنمایی یا حل مشکلات مردم با روحیه جهادی» به اقدامات عملی برخی افراد و گروهها در شرایط بحرانی کشور اشاره کرده و اقدامات عملی را در این حوادث کارساز دانسته است.
جامجم؛ بار گران مجلس
روزنامه جامجم در گزارشی به عملکرد مجلس در بحران چند ماه اخیر اقتصادی پرداخته است. در روزهایی که تب دلار تمام جامعه را در برگرفته و تصمیمات دولتیها نتوانسته موجب التیام بازار شود، چشم امید مردم به طرح دوفوریتی مجلس برای حل معضلات اقتصادی دوخته شده است. با مقایسه قیمت کالاهای مهم نسبت به سال گذشته با آمار عجیبی مواجه میشویم. در این وضعیت، مجلسیها در روزهای اخیر از تهیه طرح دوفوریتی حل معضلات اقتصادی سخن میگویند؛ طرحی که محورهای آن قابل توجه است اما قضاوت درباره اینکه تا چه حد قابلیت اجرا داشته باشد تا زمان انتشار جزئیات آن، ممکن نیست.
شرق؛ غایبان بزرگ لیست ارزی
فهرست ارزهای دولتی برای واردکنندگان با نام شفافیت منتشر شد اما اطلاعات آن به قدری ناقص بود که انتقادات زیادی از طرف مردم و رسانهها را برانگیخت. لیست دریافتکنندگان ارز دولتی بانک مرکزی چند غایب مهم داشت؛ کالاهای دارویی، قطعات خودرو، مکملهای غذایی، گوشیهای تلفن همراه، وسایل نقلیه موتوری و شرکت شستا.
در بخشی از همین گزارش اشاره شد که بسیاری از رسانهها به کامل نبودن لیست اعتراض داشته و این پنهان کاری شائبههای زیادی بوجود آورده و شفافیت گفته شده از طرف مدیران دولتی را زیر سوال برده است. روزنامه شرق در شماره امروز خود این انتقاد را به تیتر نخست خود تبدیل کرده و این موضوع را بررسی کرده است.
جوان؛ مدیریت آقایان بازار را از بازیهای کامپیوتری خارجی پر کرده است!
صنعت گیم یا همان بازیهای رایانهای فضایی مناسب برای معرفی تواناییهای یک کشور و محملی برای تبلیغ و تبیین استراتژی و مانیفست فرهنگی ملتها و دولتهاست. و نیازی به توضیح بیشتر نیست که بسیاری از کشورهای صاحب این هنر-صنعت سالهاست که ضمن تعریف جغرافیای مطلوب برای اندیشهها و سیاستهای کشور و نظام متبوعشان، تلاش میکنند برای مخاطبان جامعه هدفشان خوراک ذهنی و فرهنگی لازم تهیه و تولید کنند. این هنر- صنعت استراتژیک در حوزه اثرگذاری ذهنی و القای مباحث مطلوب کشور سازنده بازی یکی از مهمترین راههای نفوذ و استیلای فرهنگی نیز محسوب میشود.
روزنامه جوان در مصاحبهای با دو نفر از فعالان حرفهای هنر صنعت گیم به بررسی موضوعات مختلف مرتبط با آن پرداخته است.
برای مطالعه متن کامل مربوط به هر خبر بر روی نام روزنامه کلیک کنید.
انتهای پیام/