دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در نشست رسانه‌ای مینی سریال «دندون طلا» عنوان شد

داوود میرباقری: آنچه مطابق سلیقه مخاطب است، در صدا و سیما عرضه نمی‌شود/ آرزو دارم مجموعه «سلمان فارسی» را در تلویزیون بسازم + تصاویر

داود میرباقری گفت: «دلم می‌خواست تئاتر «دندون طلا» را که 15 سال پیش روی صحنه رفته بود به گونه‌ای ثبت کنم تا همیشه باقی بماند. امیدوارم بتوانم این کار را در مورد آثار دیگرم هم انجام دهم.»
کد خبر : 29157

به گزارش خبرنگار فرهنگی آنا نشست رسانه‌ای مینی سریال «دندون طلا» ساخته داود میرباقری عصر روز گذشته (سه شنبه 30 تیرماه) در خانه همایش با حضور داود میرباقری، مهران برومند (تهیه کننده)، مهدی فخیم زاده، حامد بهداد، ستاره اسکندری و حمیدرضا آذرنگ و پس از نشست مطبوعاتی، مراسم افتتاحیه این سریال نیز با حضور بسیاری از اهالی سینما و رسانه برگزار شد.


در ابتدای این نشست که اجرای آن را کیوان کثیریان بر عهده داشت، داود میرباقری در مورد دلیل و انگیزه ساخت این مینی سریال توضیح داد: «دلیل اصلی ساخت «دندون طلا» این بود که ما 15 سال پیش، آن زمانی که تئاتر دندون طلا روی صحنه بود در طول چهار ماه 120 اجرا رفتیم. در شرایطی مجبور شدیم اجرا را تمام کنیم که هنوز خیلی مشتاق داشت و تماشاگران بسیاری می‌خواستند آن را ببینند ولی نتوانستند.»


وی افزود: «در این سال‌ها که من درگیر سریال «مختارنامه» و کارهای دیگر بودم، همیشه از من می‌پرسیدند که آیا دندون طلا دیگر اجرا نمی‌شود؟ به همین دلیل تصمیم گرفتم آن را ثبت کنم؛ بنابراین به شکل جدید چاپش کردیم که امکان دیدن آن برای همه فراهم شود.»



وی ادامه داد: «این کار هنوز برای خود ما هم کهنه نشده بود و فکر می‌کنم جاذبه‌های زیادی دارد، بنابراین تصمیم گرفتم آن را ضبط کنم. همین احساس را نسبت به نمایش‌های دیگر مثل «معرکه در معرکه» و «عشق آباد» دارم و دوست دارم اگر فرصتی پیش بیاید آن‌ها را هم به همین صورت ثبت کنم.»


کارگردان «مختارنامه» در مورد حضور مهدی فخیم‌زاده در این مجموعه تصریح کرد: «من در این سال‌های اخیر، به ویژه پس از ساخت سریال «مختارنامه» ارادت ویژه‌ای به مهدی فخیم‌زاده پیدا کردم؛ تجربه کار کردن با او در «مختارنامه» برایم بسیار ارزشمند بود و تصمیم گرفتم در هر کاری که شرایط فراهم باشد از او دعوت کنم.»


وی در مورد سایر بازیگران این سریال نیز اظهار کرد: «به هر حال هر متنی وقتی به اجرا می‌رسد شرایط روانی خودش را دارد. برای من مغتنم بود با کسانی کار کنم که در اجرای تئاتر «دندون طلا» با من بودند. ستاره اسکندری که در سریال نقش نیر را بازی می‌کند در تئاتر هم با همین نقش حضور داشت؛ نقش خیلی سختی که خودش هم فکر نمی‌کرد آنقدر سخت باشد.»


در ادامه این نشست مهران برومند تهیه‌کننده مجموعه «دندون طلا» در مورد دلیل تهیه این مجموعه توضیح داد: «این تصمیمی بود که آقای میرباقری برای ثبت آثار نمایشی‌شان مثل «دندون طلا»، «معرکه در معرکه» و «عشق آباد» گرفته بود و من افتخار این را داشتم که او را همراهی کنم. از آقای اسکندری (تهیه‌کننده تئاتر «دندون طلا») اجازه گرفتیم و همه همراه و همدل گوشه‌هایی از کار را به عهده گرفتیم و این کار در مجموع با عشق و همدلی و اعتقادی که همه افراد به به کار داشتند ساخته شد.»


وی ادامه داد: «منبع الهام در این کار خود میرباقری است و همه را به وجد می‌آورد. همه ما در این کار هر آنچه از دستمان بر می‌آمده انجام دادیم هر چند که دوست داشتیم بهتر از این باشد.»


وی اظهار کرد: «دشواری اصلی کار، تصمیم‌گیری درباره شکل اجرایی آن بود که به صورت یک تله تئاتر، ثبت تصویری یک تئاتر و یا یک درام نمایشی باشد. مدتی مشغول تحقیق و بررسی بودیم که ببینیم چقدر توان داریم زیرا باید دو مقطع تاریخی را بازسازی می‌کردیم.»


«دندون طلا» در 1+9 قسمت از 12 مردادماه


برومند در ادامه بیان کرد: «این کار شامل 9 قسمت است که در حال حاضر در حال تدوین است و یک قسمت هم پشت صحنه برای علاقه‌مندان ارائه خواهد شد که از 12 مرداد ماه پخش آن آغاز می‌شود. به دلیل اینکه سیستم پخش‌مان امکان توزیع هفتگی در سراسر کشور را ندارد، هر 10 روز یک قسمت پخش می‌شود که قسمت پایانی (پشت صحنه) بعد از عاشورا در آبان ماه خواهد بود.»


آرزو دارم مجموعه «سلمان فارسی» را در تلویزیون بسازم


در ادامه این نشست میرباقری در پاسخ به پرسشی در مورد دلیل حضورش در شبکه نمایش خانگی و اینکه آیا روزی به تلویزیون بازخواهد گشت، توضیح داد: «آرزویم این است که بتوانم روزی با تلویزیون مجموعه سلمان فارسی را بسازم. سلمان پروژه‌ای است که برای من تبدیل به یک باور شده است اما شرایطی که این روزها تلویزیون دارد و مشکلات مالی باعث شده که نتوانیم این پروژه را راه‌اندازی کنیم. ما متن را آماده کرده‌ایم و آمادگی کامل داریم که چنانچه شرایط تولید فراهم شود، کار را آغاز کنیم.»


وی ادامه داد: «ساخت مجموعه «شاهگوش» در شبکه نمایش خانگی برای من یک تجربه بود ولی در مسیر ساخت «شاهگوش» متوجه شدم که پتانسیل خیلی خوبی وجود دارد که اگر درست از آن استفاده کنیم، می‌تواند بسیار تاثیرگذار باشد. اگر به صورت جدی با این امکان برخورد کنیم و نگاهمان را عمیق‌تر کنیم می‌تواند فرصت فوق‌العاده‌ و بی‌واسطه‌ای برای ارتباط میان هنرمندان و هنر این مملکت با مردم باشد.»


وی در ادامه تصریح کرد: «به هر حال ما در چارچوب‌هایی کار می‌کنیم که همه به آن اعتقاد داریم اما مشکلات شبکه نمایش خانگی بسیار کمتر است و جذابیت‌های آن بیشتر است. در شبکه نمایش خانگی همچون سینما نگران نظر و برخورد مخاطب هستیم و می‌توانیم به راحتی با برخورد مردم قضاوت کنیم که کارمان چقدر موثر بوده و چقدر مورد استقبال قرار گرفته در حالی که در تلویزیون این امکان کمتر وجود دارد زیرا بازخوردها معمولا از طریق بخش سنجش افکار صدا و سیما گرفته می‌شود و ما خودمان این امکان را نداریم که ببینیم چقدر کارمان مورد رضایت مخاطب قرار گرفته است. این امتیاز برای هر کسی که در این حوزه فعالیت می‌کند جذاب است علاوه بر اینکه یک حوزه رقابتی خاص‌تری نیز هست.»


میرباقری بیان کرد: «در شبکه نمایش خانگی اگر کاری با کیفیت مطلوب تولید شود، از سوی مخاطب دارای اهمیت است و اگر این را به یک فرهنگ تبدیل کنیم که روی یک کار زحمت بیشتری شده، برای مردم هم قابل تشخیص است. اگر اثر با کیفیت مطلوب و به لحاظ دراماتیک، به شکلی محکم عرضه شود، مردم آن را تشخیص داده و از آن استقبال بیشتر و بهتری می‌کنند.»


وی ادامه داد: «وقتی ما در این جو قرار می‌گیریم، تلنگری به خودمان می‌زنیم که کارمان دقیق و با کیفیت بالا باشد و این مساله‌ای است که برای من جاذبه بسیاری داشت زیرا به عنوان مثال من 8 سال برای ساخت مختارنامه وقت گذاشتم اما هنوز یک جمع‌بندی مشخص از این کار ندارم که چقدر مطلوب بوده است.»


وی افزود: «نظر مردم برایم خیلی مهم بود و دلیل اصلی من برای حضور در شبکه نمایش خانگی این بود که بی واسطه‌تر می‌توانم با مردم در اراتباط باشم. وقتی یک کار در تلویزیون تولید می‌شود افراد مختلفی اظهار نظر می‌کنند که در نهایت آنچه حاصل می‌شود بسیار متفاوت با آن چیزی است که قرار بود، باشد. به همین دلیل من شبکه نمایش خانگی را ترجیح دادم.»


فخیم‌زاده: راه‌اندازی شبکه‌های خصوصی تلویریونی مشکل را حل خواهد کرد


در ادامه مهدی فخیم‌زاده در پاسخ به این پرسش که آیا شبکه نمایش خانگی را می‌توان به عنوان رقیبی برای تلویزیون در نظر گرفت تا تلنگری به مدیران سیما باشد، گفت: «الان سینما یک شرایط خاصی را طی می‌کند که در راستای فیلم «رستاخیز» به اوج رسیده است، اما معضل اساسی آن روشن نبودن این نکته است که چه چیزی باید ساخت، زیرا به آنچه ساخته می‌شود پروانه می‌دهند اما یک ارگان دیگر اکران آن را لغو می‌کند و مشکل دیگر آن است که فیلمی که الان ساخته می‌شود یک سال بعد اکران می‌شود.»


وی ادامه داد: «تلویزیون هم یک ارگان رسمی کشور است و همیشه کار کردن با تلویزیون به عنوان تلویزیون دولتی و رسمی بسیار مشکل است و همه دائما درگیر سوال و جواب هستند. یک قانون مشخص و کاملی ندارد و این مشکل تلویزیون با یک مدیر کمتر و با مدیر دیگری بیشتر می‌شود ولی همیشه این مشکل وجود دارد و حل نمی‌شود مگر با تشکیل شبکه های تلویزیونی خصوصی.»


وی افزود: «برای تلویزیون دشوار است که حقوق چندین هزار کارمند را بدهد، هزینه تولید فیلم و سریال‌ها را هم بدهد ولی یک شبکه خصوصی با یک دهم یا حتی یک بیستم افراد می‌تواند اداره شود،‌اما متاسفانه می‌گویند راه‌اندازی شبکه خصوصی منع قانونی دارد.»


فخیم‌زاده در ادامه عنوان کرد: «متاسفانه شبکه نمایش خانگی با شرایط بدی آغاز به کار کرد و لطمه خورد. بعضی سریال‌ها نیمه کاره ماند، برخی بی کیفیت ساخته شد و اعتبار آن را کمی کاهش داد اما در کل شبکه نمایش خانگی جای خوبی است زیرا هم یک بخش خصوصی است و بخش دولتی انگیزه‌ای برای ورود به آن ندارد و هم مخاطب حق انتخاب دارد.»


وی افزود: «من فکر می‌کنم شبکه نمایش خانگی ما جای خوبی برای هنرهای دراماتیک است و مخاطب این شبکه کاری را انتخاب می‌کند که احساس کند برای خودش و خانواده‌اش مناسب است.»


در ادامه میرباقری در پاسخ به این پرسش که با این شرایط چرا مجموعه «سلمان فارسی» را در شبکه نمایش خانگی نمی‌سازید، گفت: «امیدواریم این اتفاق بیفتد و بتوانیم به تولیدات بزرگ فکر کنیم اما شبکه نمایش خانگی یک نهاد خصوصی است و پیش از هر چیز باید بتوانیم برای این قبلی تولیدات تامین اعتبار کنیم. امیدوارم در آینده امکانش فراهم شود اما می‌دانم که مسیر دشواری است.»



ستاره اسکندری: من جزو خوش شانس‌ترین بازیگران هستم


در ادامه این نشست ستاره اسکندری در مورد نقشش در مجموعه «دندون طلا» گفت: «من جزو خوش شانس‌ترین بازیگران هستم که این شانس را داشتم که نیره را هم روی صحنه زندگی کنم و هم آن را ثبت کنم.»


وی افزود: «وقتی پیشنهاد این نقش از سوی آقای میرباقری به من داده شد گفتم 15 سال گذشته و شاید نشود اما ایشان گفتند غیر از من کسی این نقش را بازی نمی‌کند. البته تئاتر خصوصیات ویژه‌ای دارد، آنچنان که زندگی دارد. وقتی یک کار را در گذشته انجام داده‌ای دوست داری برگردی عقب و تمام ندانسته‌هایت در آن زمان را جبران کنی. وقتی این امکان در قالب یک مینی سریال داده می‌شود که آن کار ثبت می‌شود باعث خوشحالی است و من تمام تلاشم را کردم که این نقش را باورپذیر بازی کنم.»


حمیدرضا آذرنگ نیز درباره همکاری در این مجموعه گفت: «در آن سال‌هایی که «دندون طلا» روی صحنه بود من با تئاتر زندگی کردم اما ارتباطم با آقای میرباقری به زمانی برمی‌گردد که او نمایش «خنکای ختم خاطره» را از من دید و من از دست او جایزه دریافت کردم.»


وی ادامه داد: «به جرأت می‌توانم بگویم که در هیچ کار تصویری، اینقدر وحشت نداشتم که در این کار دارم. یک اثر تئاتری سال‌ها پیش در تئاتر شهر روی صحنه رفته و درخشیده است که متاسفانه من در آن زمان نمایش «دندون طلا» را بر صحنه تئاتر ندیدم، اما آثار آن تا امروز باقی مانده است و به همین دلیل هم ترسی دارم که آن را دوست دارم.»


وی افزود: «از همه سخت‌تر بخش سیاه این شخصیت است که به شدت مرا ترساند و بارها به اقای میرباقری گفتم که می‌ترسم اما به هر حال امیدوارم آنچه که باید، اتفاق افتاده باشد.»


حامد بهداد: «دندون طلا» مرثیه‌ و مدحی است در سوگ نمایش روحوضی و موسیقی مطربی


پس از آن حامد بهداد در مورد حضورش در این کار گفت: «این سریال مرثیه‌ و مدحی است در سوگ از بین رفتن نمایش روحوضی و خاصه جریان موسیقی مطربی که در این سال‌ها برخی از نشانه‌شناسی‌های آن در هنر با شماتت مواجه شد و امروز بعد از 35 سال که حاکمیت به یک استقرار مناسبی رسیده یک سری چیزها سر جای خودش برگشته و به نظرم زمان مناسبی بود برای ساخت «دندون طلا».»


وی افزود: «شاید بهتر بود در این سال‌ها این هنر در ویترین نمی‌رفت و می‌گذاشتند در اختیار مردم باشد نه این که به عنوان یک فستیوال باشد.»


وی اظهار کرد: «به طور کلی این کار برایم بسیار لذت‌بخش بود و مطمئن بودم حالا که قرار است این کار دکوپاژ شود، حتما تبدیل و ترجمه خوبی شده و افتخار این را داشتم که در این کار در کنار بازیگران خیلی خوب حضور داشته باشم.»


بهداد ادامه داد: «کار بسیار فشرده بود ولی خسته‌مان نکرد زیرا پلان به پلان آن تجربه‌ای لذت‌بخش بود. من مطمئنم «دندون طلا» یکی از بهترین پروژه‌هایی است که مردم با آن مواجه می‌شوند و مفتخرم که یکی از بهترین نقش‌های این سریال به من محول شد و لازم می‌دانم این اجرا را که زحمت صحنه‌ای آن را امیر یل ارجمند کشیده بود، تقدیم کنم به او و خانواده محترم ارجمند.»


برومند: «دندون طلا» را به صورت دیجیتال هم پخش خواهیم کرد


در ادامه برومند درباره بازگشت سرمایه در شبکه نمایش خانگی و مشکل قاچاق گفت: «متاسفانه شبکه نمایش خانگی آفت‌هایی دارد که به شکل عرضه آن باز می‌گردد که اگر برای این مسئله فکری بشود پتانسیل این شبکه ده برابر سینما است.»


وی شرح داد: «ما در تحقیقی که انجام دادیم، به اماری رسیدیم که نشان می‌داد یک قسمت از مجموعه «شاهگوش» را حداقل 17 میلیون نفر دیده‌اند که مترادف با 2 و نیم میلیون نسخه بود که اگر همه از نسخه اورجینال استفاده کنند، این عرصه به یک صنعت بزرگ تبدیل خواهد شد.»


وی ادامه داد: «قطعا در آینده با پیشرفت تکنولوژی توزیع این آثار دیگر به شکل سی دی نخواهد بود و اگر این اتفاقات با هم و در کنار هم پیش برود می‌تواند تبدیل به صنعتی بزرگ شود.»


وی اظهار کرد: «در مورد سریال «دندون طلا» با شبکه اینترنتی آپارات مذاکراتی انجام داده‌ایم که این سریال برای یک بار دیدن و غیر قابل دانلود در این شبکه قرار گیرد و برنامه‌هایی برای پخش دیجیتالی این سریال و فورش آی پی آدرس در نظر داریم.»



در ادامه داوود میرباقری درباره تاثیر عدم حضور اکثر کارگردان‌های مطرح و موفق در تلویزیون، عنوان کرد: «در صدا و سیما باید در حوزه‌های مختلف و با سلایق متنوع کار کرد، تا بتوان مردم را با این رسانه آشتی داد. آنچه که در تلویزیون عرضه می‌شود، با یک نوع نگاه خاص تولید می‌شود، در حالی که ما باید به این فکر کنیم که کسی که مثل ما فکر نمی‌کند، چه برخوردی خواهد داشت و اگر بتوانیم سلیقه‌هایی را که مثل ما فکر نمی‌کنند را جذب کنیم ارزشمند است.»


وی افزود: «اگر مدیران تلویزیون فکر اساسی در این مورد نکنند لطمه جدی خواهد خورد همان‌گونه که الان تمایل مردم به شبکه‌های ماهواره‌ای بیشتر است و علتش این است که آنچه مورد پسند آنهاست تولید نمی‌شود. باید بتوانیم با منطقی سخن بگوییم که مخالفان خود را جذب کنیم. با این نگاه هر روز مخاطبان بیشتری به سمت تلویزیون خواهند آمد و این وظیفه مدیران تلویزیون است که فکری به حال این مسئله بکنند.»


کارگردان سریال «دندون طلا» در پایان عنوان کرد: «آنچه مطابق سلیقه مخاطب است، در صدا و سیما عرضه نمی‌شود، در حالی که در شبکه نمایش خانگی این مشکلات وجود ندارد و شما می‌توانید افراد غیر هم‌فکر با خود را جذب کارتان کنید.»


پس از پایان نشست مطبوعاتی سریال «دندون طلا» تیزر جدید ان مجموعه برای اهالی رسانه پخش شد و سپس عوامل «دندون طلا» در سالن دیگری پذیرای میهمانان مدعو بودند.


در این بخش قسمت‌هایی از سریال پخش شد و داود میرباقری، مهدی فخیم‌زاده، ستاره اسکندری، حامد بهداد و حمیدرضا آذرنگ به توضیحاتی در مورد سریال و همچنین نیما بانکی به ارائه توضیحاتی در مورد شرکت تبلیغاتی 360 پرداختند.


مهرگان فتحی، دختر مهدی فتحی نیز در بخشی از این مراسم از شاخت این مجموعه ابراز خرسندی و از اینکه از پدرش یاد شده بود، تشکر کرد.


در پایان یکی از تصنیف‌های سریال توسط گروه هنگامه مفید اجرا شد و پس از آن مهمانان در حیاط خانه همایش گرد هم آمدند.


در این مراسم افرادی همچون بهمن مفید، هنگامه مفید، کاظم هژیرآزاد، مهرداد طوفانیان، فرزین صابونی، عبداله اسفندیاری، حبیب اسماعیلی، داریوش فرهنگ، رضا یزدانی، سامان مقدم، مرجانه گلچین، مسعود رایگان، لاله اسکندی، علی اوجی، امین زندگانی، شیلا خداداد، نادر سلیمانی، الیکا عبدالرزاقی، مازیار فکری ارشاد، سحر عصرآزاد، علی اعلایی، هوشنگ گلمکانی، عباس یاری، محمدرضا مقدسیان، مهدی رحمانی، ویدا روشنی، رابعه مدنی، امیرشهاب رضویان، شاهین امین، سپیده اعلایی، بهناز جعفری، شبنم فرشادجو، مانی باغبانی، علی قربان‌زاده، مهوش وقاری، محسن قاضی مرادی، امیر توسلی، مجید مطلبی، مهدی بدرلو، حسین نوروزی، مجید علی اسلام و... حضور داشتند.




انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب